Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑΣ

Στην Αίγυπτο ο στρατός συνέλαβε τα μέλη ενός κυττάρου τρομοκρατών που συνδέονται με την ‘Αλ Κάιντα’... 

Η ομάδα αυτή σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επίθεση στις πρεσβείες της Γαλλίας και των ΗΠΑ στο Κάιρο. Αυτό αποκαλύφθηκε από το αιγυπτιακό πρακτορείο MENA που επικαλείται τις αστυνομικές αρχές. Όπως δημοσιεύεται, το περασμένο Σάββατο, οι αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη τριών Αιγυπτίων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν και 10 κιλά εκρηκτικών. «Η περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι... 


Οι ύποπτοι ήταν έτοιμοι να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες στην Αίγυπτο, ιδιαίτερα, ετοίμαζαν ομάδα βομβιστών αυτοκτονίας, προκειμένου να διασπάσουν τον κλοιό ασφαλείας στις πρεσβείες της Γαλλίας και των ΗΠΑ», είπε μια αστυνομική πηγή στο πρακτορείο Mena. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συλληφθέντες δραπέτευσαν από τη φυλακή κατά τη διάρκεια της εξέγερσης που σάρωσε την Αίγυπτο το 2011, όταν ανατράπηκε ο πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ. 

Ως κίνητρο των τρομοκρατών ήταν η στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι και γι’ αυτό σχεδίαζαν την ανατίναξη της γαλλικής πρεσβείας, αναφέρει το δημοσίευμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου