Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ - ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΛΑΚΑ

META THN ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΠΟΡΙΣΟΦ - ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ!...

To νομοθετικό πλαίσιο για μείωση στα τιμολόγια ηλεκτρικού προετοίμασε το βουλγαρικό κοινοβούλιο, μετά τις οργισμένες αντιδράσεις στους δρόμους της χώρας που κατέληξαν στην παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ.
Οι αλλαγές που υπερψήφισε η Βουλή επιτρέπουν στις ρυθμιστικές αρχές να αλλάξουν τα τιμολόγια παραπάνω από μία φορά το χρόνο -ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μειώσεις, ενδεχομένως μέσα στο Μάρτιο.
 
Η μείωση, όπως αναφέρει το Reuters, μπορεί να φτάσει το 8%. Το εάν πάντως η κίνηση θα είναι αρκετή για να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις... 


Μένει να φανεί το Σαββατοκύριακο, οπότε και είναι προγραμματισμένες νέες διαδηλώσεις.
Τις προηγούμενες εβδομάδες, οι Βούλγαροι είχαν βγει στους δρόμους με αφορμή τις αυξήσεις 13% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού. Η μείωση είχε αποφασιστεί τον περασμένο Ιούλιο αλλά άρχισε να γίνεται οδυνηρά αισθητή το χειμώνα, όταν αρκετοί κάτοικοι βασίζονται στον ηλεκτρισμό για θέρμανση.

Η τιμή της κιλοβατώρας βρίσκεται στο 0,087 ευρώ. Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο σε αντιπαραβολή με τις υπόλοιπες χώρες, αλλά δεν είναι καθόλου φθηνό σε μία χώρα που ο μέσος μισθός κυμαίνεται στα 400 ευρώ και οι συντάξεις αρκετά παρακάτω.

Στη βουλγαρική αγορά ενέργειας δύο τσεχικές εταιρείες (η CEZ και η Energo-Pro) και η αυστριακή EVN. Την ημέρα της παραίτησής του, ο Μπορίσοφ είχε προαναγγείλει επίσης ότι η άδεια λειτουργίας της CEZ θα ανακληθεί, βάζοντας τη Βουλγαρία σε τροχιά σύγκρουσης με την Πράγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου