Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Ήταν στη ΔΕΗ - Ήταν στη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ - Είναι στο Στουρναρότσουρμο...

Με μισθό κοντά στα 11.000 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή 150.000 ευρώ τον χρόνο μαζί με τα δώρα, είχε τοποθετηθεί τον Ιούνιο του 2009 στη θέση του προέδρου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος, εκ των στενών συνεργατών του πρώην υπουργού Γιώργου Αλογοσκούφη. 

Ο κ. Μέργος, που είχε υποστηρίξει πρόσφατα δημοσίως ότι ο κατώτατος μισθός των 580 ευρώ μεικτά πρέπει να υποχωρήσει περαιτέρω, είχε προλάβει να βάλει στην τσέπη αρκετούς μισθούς των 11.000 ευρώ ώσπου να παραιτηθεί τον Δεκέμβριο του 2009 με την αλλαγή κυβέρνησης. Ο ίδιος είχε τοποθετηθεί νωρίτερα και στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι... 


Μετά την παραίτησή του από τα διοικητικά συμβούλια των ΔΕΗ και ΔΕΗ Ανανεώσιμες ο κ. Μέργος πήγε στο διοικητικό συμβούλιο του κατασκευαστικού ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες του οποίου είναι η ΔΕΗ.

Η διοίκηση της ΔΕΗ εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «η σύμβαση του κ. Γ. Μέργου άρχισε να ισχύει στις 23/6/2009, ενώ σε λιγότερο από έξι μήνες (στις 16/12/2009) υπέβαλε την παραίτησή του». Οσο για τις αποδοχές στη ΔΕΗ, υποστηρίζουν ότι «υπελείποντο αυτών των γενικών διευθυντών της ΔΕΗ κατά 30%» (καθώς δεν είχε φουντώσει η κρίση που οδήγησε στη χρεοκοπία της Ελλάδας) και διευκρινίζουν ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών «ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. χωρίς καμία απολύτως αμοιβή». Η πραγματικότητα είναι, πάντως, ότι ο κ. Μέργος πρόλαβε να λάβει περί τα 55.000-60.000 ευρώ από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες για μια καθαρά ρουσφετολογική τοποθέτηση.

Ο Γιώργος Μέργος έχει προϊστορία στη διοίκηση, που ξεκινάει από το 2004, όταν στην κυβέρνηση Καραμανλή τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Σε λιγότερο από έναν χρόνο, ο αρμόδιος υπουργός Γ. Αλογοσκούφης, που λέγεται ότι τον επέλεξε κιόλας, ήθελε να τον αντικαταστήσει, αλλά δεν κατάφερε τίποτα, καθώς ο Γιώργος Μέργος υποστηριζόταν από το Ιδρυμα Καραμανλή. Μετά το 2007, στη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης Καραμανλή, ο Γ. Μέργος ανέλαβε διοικητής του ΙΚΑ, αφού είχε προηγηθεί ο θάνατος του Γιάννη Βαρθολομαίου.

Ο ίδιος άνθρωπος που απέτυχε αρχικά ως γενικός γραμματέας σε ένα κρίσιμο υπουργείο έγινε στη συνέχεια διοικητής του ΙΚΑ και έπειτα από χρόνια έγινε ξανά γενικός γραμματέας στο ίδιο κρίσιμο υπουργείο με τη χώρα να έχει χρεοκοπήσει. Το ίδιο πρόσωπο που πριν από οκτώ χρόνια ανεχόταν το κρεσέντο παροχών είπε πρόσφατα ότι είναι πολλά τα 586 ευρώ τον μήνα για να ζήσει ένας άνθρωπος. Να θυμίσουμε εδώ ότι ο ίδιος, ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), «καθαρίζει» πάνω από 5.000 ευρώ τον μήνα...

Να θυμίσουμε ότι στις 12 Φεβρουαρίου ο γενικός γραμματέας, μιλώντας στη γενική συνέλευση των Ασφαλιστικών Εταιριών, είπε επί λέξει: «Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα και αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη...»

Η πέρα από κάθε φαντασία δήλωση του στενού συνεργάτη του Γιάννη Στουρνάρα έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο η ελληνική κοινωνία υποφέρει τα πάνδεινα, με την ανεργία να προσεγγίζει ταχύτατα τα 1.500.000 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου