Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΥΛΗΣ.

Ο Γ. Ζανιάς στις Βρυξέλλες... Ερωτηματικά για τον Βασίλη Ράπανο.
«Ο πρωθυπουργός, μετά τη ρητή απαγόρευση του θεράποντος ιατρού, καθηγητή, κ. Θεοδοσιάδη, να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής στις 28-29 Ιουνίου, ορίζει ως επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο, τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν: ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Σίμος Κεδίκογλου το πρωί της Κυριακής. 

Με την τοποθέτηση αυτή η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την ανάπτυξη από τον κ. Αβραμόπουλο, πρώτο τη τάξει υπουργό, τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. 

Ερωτήματα δημιουργούνται ωστόσο από το γεγονός ότι... 


Στην ομάδα με επικεφαλής τον κ. Αβραμόπουλο δεν θα συμμετέχει ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Βασίλης Ράπανος. Στην ανακοίνωση του κ. Κεδίκογλου αναφέρεται ότι στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζανιάς. 

Η υπόθεση αποκτά διαστάσεις, αφού σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του κ. Ράπανου οι νέες εξετάσεις του επιλεγέντος από τους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη ως επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών ήταν καλές. Μάλιστα, οι πληροφορίες που υπήρχαν το Σάββατο ανάφεραν ότι ο κ. Ράπανος αναμένεται να ορκιστεί υπουργός Οικονομικών αύριο Δευτέρα 25 Ιουνίου. 

Το νέο δεδομένο είναι η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην οποία αναφέρεται ότι στις 28 και Ιουνίου η χώρα θα εκπροσωπηθεί στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ΕΕ από ομάδα υπουργών μεταξύ των οποίων "ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζανιάς".

Τις επόμενες ώρες απομένει να διευκρινιστεί αν η καθυστέρηση στην ορκωμοσία και την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Οικονομικών από τον κ. Ράπανο οφείλεται σε ιατρικούς λόγους ή έχει παρουσιαστεί κάποιου άλλου είδους εμπλοκή. 

Από μια απλή ανάγνωση της ανακοίνωσης του κ. Κεδίκογλου προκύπτει ότι τουλάχιστον μέχρι τις 29 Ιουνίου στη θέση του υπουργού Οικονομικών θα παραμείνει ο κ. Ζανιάς.

Σημειώνεται ότι μέχρι και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνεννοήσεις μεταξύ κυβερνητικών παραγόντων. Ένα σενάριο είναι να ορκιστεί αύριο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ο κ. Ζανιάς, ενώ σε περίπτωση που αυτό το σενάριο δεν ευοδωθεί, εξετάζεται η πιθανότητα να ανατεθεί το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο σε άλλα στελέχη όπως στον όπως στον κ. Σταυρο Δήμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου