Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΠΗΧΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ???

Πολύ χαμηλά.... Πάρα πολύ χαμηλά... Ακριβώς εκεί που φαντάζεστε...

Οι μαχητικοί (επανα) διαπραγματευτές... Οι τρείς Καρατζαφέρηδες που σήκωναν και ξανασήκωναν τον πήχη προεκλογικά, τελικά τον έβαλαν κάτω και κάθησαν επάνω του, αφού η απόφασή τους είναι να...


«Πάμε να δώσουμε το στίγμα μας, πάμε να τους πείσουμε για τις καλές μας προθέσεις» 

«Κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε». Αυτή είναι η λογική που επικράτησε, τελικά, στο κυβερνητικό στρατόπεδο εν όψει της Συνόδου Κορυφής, αφού όλα τα μηνύματα που καταφτάνουν στην Αθήνα- κυρίως από το Βερολίνο- δείχνουν ότι πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Τρόικα και πολύ περισσότερο πριν δώσει η Ελλάδα απτά δείγματα γραφής, δεν πρόκειται να ξεκινήσει καμία συζήτηση για επιμήκυνση του προγράμματος, άρα και για πρόσθετη χρηματοδότηση.

Έτσι, όπως τόνιζαν στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά μετά από τη σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών- με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη- «πάμε να δώσουμε το στίγμα μας, πάμε να τους πείσουμε για τις καλές μας προθέσεις», ξεκαθαρίζοντας ότι η διαπραγμάτευση που θα είναι μακροχρόνια, θα ξεκινήσει αφού έλθει η Τρόικα στην Αθήνα.

Τα βασικά επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς φαίνεται, πάντως, ότι θα είναι η πολύ βαθύτερη των αρχικών εκτιμήσεων ύφεση και η εκτίναξη της ανεργίας σε πρωτοφανή επίπεδα, κάτι που αναγνωρίζουν πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Ωστόσο, το άλλο επιχείρημα που έχει να κάνει με τη δυστοκία κάποιων δημοσιονομικών μέτρων, όπως η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, δεν φαίνεται να εισακούεται από την άλλη πλευρά, καθώς οι Κοινοτικοί και το ΔΝΤ επιμένουν στην άποψη ότι δεν μπορεί να γίνει ούτε καν συζήτηση για μείωση φορολογικών συντελεστών εάν δεν παρουσιάσουμε αποτελέσματα από τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και πολύ περισσότερο εάν δεν υπάρξουν μέτρα ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέσματος.

Όσο, δε, για τα δύο «κλειδιά»- όπως τα χαρακτήρισε συνεργάτης του πρωθυπουργού- δηλαδή την αναζωογόνηση της οικονομίας και την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων, οι... συνεταίροι μας στην Ευρωζώνη, κυρίως οι Βόρειοι, επιμένουν στη λογική των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η εφαρμογή των οποίων θα δώσει πνοή στη πραγματική οικονομία...

Τουλάχιστον εκλέξαμε ...καλά παιδιά... Με τις υγείες μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου