Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΟΛΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ… ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΨΑΝ

Η κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους που παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο της Συρίας, από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις, συνιστά έτσι κι αλλιώς πράξη εθνικής αξιοπρέπειας, που θα έπρεπε να παραδειγματίσει πρωτίστως τις πολιτικές Φιλιππινέζες των «ζεϊμπέκικων» που κατοικοεδρεύουν σε ολόκληρο το Ελληνικό πολιτικό φάσμα.


Το γεγονός επίσης ότι τα χάρτινα λιοντάρια της Άγκυρας, αποδεικνύονται κότες με λειρί εκεί που η περηφάνια δεν υποτάσσεται στην κεμαλοναζιστική θρασύτητα και μεγαλοστομία, καλό θα είναι να προβληματίσει και κυρίως να παραδειγματίσει τους διακομματικούς Μπαλάφηδες, που αντιμετωπίζουν τη σύγχρονη γεωπολιτική ως φιλική παρτίδα με πεντόβολα ανάμεσα σε καλοχαϊδεμένα φιλαράκια.

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ:
Έχει όμως τη δική του αξία, να επιχειρήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τη τουρκική διπλωματική φλυαρία, διότι τα μηνύματα που εκπέμπει είναι εξόχως σημαντικά, και το καμπανάκι του κινδύνου αν μη τι άλλο οφείλουμε να το ακούσουμε.

Πριν απ όλα να θυμίσουμε, ότι η τουρκική διπλωματία, πολλώ απέχει από τα διπλωματικά παιχνιδίσματα των βουτυρομπεμπέδων που εξαντλούν τις εκσυγχρονιστικές επιδόσεις τους σε χορευτικές πιρουέτες και λοιπές φραστικές χαριτωμενιές.

Το τουρκικό κατεστημένο, μπορεί να στηρίζεται και να ανδρώνεται στη βάση του μιλιταριστικού υπόβαθρου που το αναδεικνύει και το συντηρεί, αλλά επί της ουσίας παραμένει ένα κατεστημένο δειλό… φοβικό… ανασφαλέστατο… και αυτό ακριβώς  το γεγονός είναι που...


Το καθιστά θρασύδειλο και προκλητικό απέναντι σε κάθε σκυμμένη σβερκάδα που δηλώνει πρόθυμη να σφαλιαριστεί, προς χάριν των «νέων ηθών» στις διακρατικές σχέσεις.

Από την άποψη αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία η διπλωματική κίνηση της Άγκυρας η οποία επιχειρεί δύο πράγματα:
1.Να εμπλέξει άμεσα ή έμμεσα τη Ρωσία στην κατάρριψη της αλητείας της. Και…
2.Να εμφανίσει πως η κατάρριψη αυτής της αλητείας, ισοδυναμεί με πολεμική επιχείρηση ενάντια στο ΝΑΤΟ συνολικά.

Τι επιδιώκει λοιπόν η Τουρκία μέσα από αυτή τη διπλωματική διαχείριση???

1. Να συγκαλύψει ή τουλάχιστον να υποβαθμίσει το πραγματικό γεγονός που είναι η αδιαμφισβήτητη ταπείνωσή της από τη Συρία η οποία ως γνωστόν δεν περνά και τις καλύτερες μέρες της, αλλά παρ όλα αυτά δε δίστασε να οδηγήσει στο μονοπάτι  της ντροπής και του θανάτου, την αλητεία και την θρασύτατη προκλητικότητα.
Αντί λοιπόν να αποδεχτεί το ρόλο του ταπεινωμένου σ αυτόν τον ιδιότυπο τσαμπουκά, προσπαθεί να εμφανίσει πως ο Δαυίδ την τσαλάκωσε γιατί στηρίχτηκε στο ρωσικό Γολιάθ του.

2. Να διεθνοποιήσει ή μάλλον να ΝΑΤΟποιήσει την δική της ταπείνωση, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει τη Νατοϊκή στήριξη σε ενδεχόμενο τυχοδιωκτισμό που θα επιχειρήσει στην απέλπιδα προσπάθειά της να ανακτήσει την τσαλακωμένη της αξιοπρέπεια.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΠΡΟΣΜΕΝΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ???
Όπως αντιδρά κάθε θρασύδειλος και ύπουλος παράγοντας στη διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα.
Θα επιχειρήσει την «εξαγωγή μαγκιάς» στο πιο ευάλωτο γειτονικό της περιβάλλον, φιλοδοξώντας έτσι να ανακτήσει την πολυπόθητη εσωτερική της συνοχή.
Και το ευάλωτο περιβάλλον, δεν είναι άλλο από την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά κυρίως την Ελλάδα, και κανείς δε δικαιούται να σιωπά, όταν οι δείκτες επαγρύπνησης βρίσκονται ήδη στο κόκκινο εδώ και μέρες.
Η χώρα μας έχει καταστεί ευάλωτη, όχι εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, ή του φρονήματος των ενόπλων μας δυνάμεων και των στελεχών της πολεμικής μας αεροπορίας.
Έχει καταστεί ευάλωτη, εξ αιτίας των κυρίαρχων λογικών ραγιαδισμού και λοιπών φοβικών συνδρόμων, που έχουν αναδείξει το σκυμμένο σβέρκο σε επίσημη μεθοδολογία άσκησης της εξωτερικής πολιτικής.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ:
1. Να επικροτήσει ξεκάθαρα και απερίφραστα το δικαίωμα της Συρίας να υπερασπίζεται την εθνική της αξιοπρέπεια, καθιστώντας σαφή την πρόθεσή της να μιμηθεί τη Συρία, εάν και εφ όσον προκληθεί στο μέλλον από οποιονδήποτε.

2. Να αποδομήσει την επικοινωνιακή λαθροχειρία των θρασύδειλων της Άγκυρας, που επιχειρούν να «ΝΑΤΟποιήσουν» την «επίθεση» και να «ρωσοποιήσουν» την εθνική αξιοπρέπεια μιας κυρίαρχης χώρας, καλώντας φίλους και «συμμάχους» με αφορμή αυτή την εξέλιξη, να τσαλακώσουν και να καταδικάσουν οριστικά τον τουρκικό ψευτοτσαμπουκά.

3. Να απομονώσει, και να καταγγείλει ευθέως στον Ελληνικό λαό όλες εκείνες τις φωνές του εθνομηδενισμού και τις μειοδοσίας, και αυτό με μια παράλληλη προσπάθεια που θα στοχεύει:
- Στη διεθνοποίηση του δικαιώματος μας για ασυμβίβαστη άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και τη Θράκη…
- Στην κατηγορηματικότητα της ανάδειξης της αποκλειστικής ευθύνης της Τουρκίας για οτιδήποτε ακολουθήσει, καθιστώντας τη διεθνή κοινότητα υπεύθυνη και άμεσα υπόλογη για οποιαδήποτε ολιγωρία αναφορικά με αυτό το γεγονός.
- Να τροποποιήσει άρδην τη λογική του φτωχού συγγενή στο Αιγαίο και να υψώσει ξανά τη σημαία της εθνικής αξιοπρέπειας στην ευρύτερη περιοχή.

Κάθε ολιγωρία θα είναι μοιραία…

Η φλόγα έχει πλησιάσει επικίνδυνα στο φυτίλι του δυναμίτη και το Αιγαίο θερμαίνεται επικίνδυνα…

Η τσαλακωμένη τουρκική «υπερηφάνεια» και η πρωτοφανής ταπείνωση που υπέστη, την καθιστούν απερίσκεπτα επικίνδυνη…

Ο στρουθοκαμηλισμός και η μη ξεκάθαρη στήριξη του δικαιώματος της Συρίας στην εθνική της αξιοπρέπεια, ανοίγει επικίνδυνη κερκόπορτα για τον κεμαλοφασισμό στην Ελληνική επικράτεια…

Από κει και μετά θα υπάρχουν μονάχα ένοχοι, που αρνήθηκαν και την αλήθεια να δουν κατάματα, και τις προειδοποιήσεις αφύπνισης να ακούσουν.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΑ ΝΤΟΥ...ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ...ΤΟ ΜΠΕΒΑΤΡΟΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΤΟΥΣ???
    ΞΕΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ,ΟΙ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ,ΟΤΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ-ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή