Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η Κύπρος δεν πρέπει να αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, μετά το επίσημο αίτημά της για οικονομική στήριξη από τον EFSF.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, Κουρτ Λάουκ. Ο ίδιος, μάλιστα, προτείνει όλες οι χώρες που έχουν ζητήσει οικονομική βοήθεια, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα, να μην μπορούν να ασκούν την προεδρία της ΕΕ,γράφει η Αλήθεια της Κύρπου.

«Είναι απαράδεκτο μία χώρα που αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια να μπορεί να αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ» τόνισε, εκφράζοντας παράλληλα τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο η Κύπρος θα μπορέσει να δώσει τις κατευθύνσεις για τη σταθεροποίηση της Ευρώπης. «Πως μπορεί η Κύπρος να διαχειριστεί κρίσεις, όταν η ίδια βρίσκεται στη μέση μίας κρίσης;» αναρωτήθηκε ο σύμβουλος της Μέρκελ.

Και πρόσθεσε:...


«Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να θεραπεύσουμε την Ευρώπη, αν ο πρόεδρός της βρίσκεται στην εντατική με μία εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια». Πάντως το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών έλαβε αποστάσεις από τις δηλώσεις του Κουρτ Λάουκ. «Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης προεδρίας της, η Κύπρος θα πρέπει να αναλάβει καθήκοντα προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της, όπως και άλλες χώρες που έχουν αναλάβει τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της ΕΕ» ανέφερε.

Η πρόταση δεν είναι καθόλου αθώα.Και θα επανέλθει. Οι Γερμανοί κάνουν μεγάλες δουλειές με τη Τουρκία.Και θα πάρουν πολλά δισεκατομμύρια ,όπως πήραν και παίρνουν ακόμη από την Ελλάδα.Και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε  η Γερμανία κάνει εξωτερική πολιτική μ΄ ένα μόνο κριτήριο:τα ευρώ που θα εισπράξει.Σε δις...

Τώρα λοιπόν που εισπράττει από την Άγκυρα θα κάνει τα πάντα είτε να για να εμποδίσει την ανάληψη της προεδρίας από τη Κύπρο,όπως διακαώς επιθυμεί η Τουρκία,είτε αν δεν το καταφέρει να προκαλέσει όσα περισσότερα εμπόδια και δυσκολίες μπορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου