Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΑΜΠΙΔΗΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ

Ετοιμος για το Iron Challenge 3 ο Ελληνας παγκόσμιος πρωταθλητής...

Παιδικό του απωθημένο είναι να γνωρίσει τον Mike Tyson, είναι της άποψης είτε κάνεις κάτι καλά ή μην το κάνεις καθόλου, ενώ θεωρεί ότι τα πάντα αποκτούν μια διαφορετική δυναμική όταν ακουστεί ο χαρακτηριστικός ήχος από το καμπανάκι στο ρινγκ. Ο λόγος για τον Μιχάλη Zαμπίδη, ο οποίος στο πλαίσιο του φετινού Iron Challenge 3 θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Φαντί Μερτζά (The Beast). Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο στο κλειστό του Ελληνικού και όπως δήλωσε μιλώντας στο protothema.gr σκοπός του είναι να υπερασπιστεί τον τίτλο του αλλά και να συμβάλλει με τον δικό του τρόπο στην εθνική ανάταση των Ελλήνων.

Έτοιμος να αντιμετωπίσει το «The Beast» δηλώνει ότι είναι ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής Μιχάλης Ζαμπίδης σε έναν αγώνα που είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει μοναδικό θέαμα στους παρευρισκόμενους. «Δεν έχω προετοιμαστεί με την ψυχολογία ότι πρόκειται για ένα δύσκολο αντίπαλο, γιατί το πόσο δύσκολος είναι ένας αντίπαλος το βλέπεις μέσα στο ρινγκ. Σίγουρα όμως περιμένω ότι θα είναι ένα πολύ σκληρό και απαιτητικό ματς το οποίο θα προσφέρει θέαμα στον κόσμο» λέει ο ίδιος...

Προκλητικές όμως ήταν οι δηλώσεις του Σύριο-Αυστριακού αθλητή Φαντί Μερτζά μετά την άφιξη του. Ο αθλητής δε δίστασε να στείλει ένα δυνατό μήνυμα προς τον Έλληνα Πρωταθλητή «Ήρθα στην Αθήνα για να αγωνιστώ με τον Μιχάλη Ζαμπίδη. Θα είναι μια ιδιαίτερα σκληρή αναμέτρηση με μοναδικό στόχο τη νίκη και τη ζώνη του Ζαμπίδη που ήρθα για να την κατακτήσω μπροστά στο Ελληνικό κοινό! Μέσα στο ρινγκ ο Ζαμπίδης θα καταλάβει τον λόγο που έχω το ψευδώνυμο “The Beast”!»

Από την πλευρά του ο Iron Mike απάντησε στις δηλώσεις του αντιπάλου του με την ανάλογη ψυχραιμία και εμπειρία που τον διέπει «ο Μέρτζα έχει το δικαίωμα να πει κάτι παραπάνω λόγω εμπειρίας . Αυτό που έχω να πω εγώ είναι, ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, μέχρι να χτυπήσει το καμπανάκι».

Ο Μέρτζα ζει και εργάζεται στην Αυστρία, είναι ένας σκληρός, εκρηκτικός και αδίστακτος αθλητής και για αυτό το λόγο του έχει δοθεί το ψευδώνυμο «The Beast», κατέχοντας το εντυπωσιακό  track record των 123 νικών σε 153 αγώνες και 49 νοκ αουτ, ενώ το 2011 κέρδισε τον Παγκόσμιο Τίτλο της World Kickboxing Association (WKA).

Γνωρίζοντας ο Ζαμπίδης ότι πρόκειται να αγωνιστεί με έναν αρκετά έμπειρο αθλητή αποφάσισε μαζί με τον προπονητή του να εστιάσει την προετοιμασία του σε  δυο βασικούς άξονες« Ο βασικός κορμός της προετοιμασίας είναι ο ίδιος. Ωστόσο επειδή είναι αρκετά μεγαλόσωμος για την κατηγορία και γνωρίζω ότι το δυνατό του όπλο είναι τα λακτίσματα και οι γονατιές έχω δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που μπορώ να περιορίσω το προτέρημα που έχει».

Σε περίπτωση που ο Ελληνας πρωταθλητής καταφέρει να νικήσει τον Σύριο αντίπαλό του, τότε θα κατακτήσει τον τίτλο «Super World Title» και τη λευκή ζώνη που ο Mike Tyson κατέχει. Αυτή θα είναι και η ολοκλήρωση ενός παιδικού απωθημένου για τον Ζαμπίδη καθώς θα γνωρίσει το πρότυπό του «Θα ήθελα πάρα πολύ να γνωρίσω και τον Mike Tyson γιατί είναι ένα παιδικό πρότυπο. Έχω μάθει αρκετά πράγματα από τον συγκεκριμένο αθλητή, όσον αφορά, την τεχνική καθώς και άλλα πολύ σημαντικά στοιχεία του αθλήματος. Θυμάμαι ότι όταν ήμουν ακόμα πολύ μικρός έβλεπα κασέτες από αγώνες του Tyson και προσπαθούσα να «κλέψω» την τεχνογνωσία. Μάλιστα οι κασέτες αποδείχθηκαν πολύ χρήσιμες καθώς έχω προσφέρει πολλά νοκ-ουτ με τις συγκεκριμένες τεχνικές. Ήταν πηγή έμπνευσης για εμένα για πάρα πολλά χρόνια στο ρινγκ».

Ο χρόνος του Iron Mike είναι πολύ περιορισμένος και αυτή την περίοδο το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι οι αγώνες που θα διεξαχθούν σε ένα μήνα στην Μαδρίτη, όπου και αγωνίζεται στο Κ1. Το Κ1 είναι κάτι σαν την ολυμπιάδα του kick-boxing. Εκεί συναγωνίζονται 16 αθλητές. Oι οχτώ που θα κερδίσουν θα μεταβούν το Νοέμβριο στην Ιαπωνία, με σκοπό να κατακτήσουν την πολυπόθητη ζώνη Κ1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου