Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΣΕ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ

Τα βλακώδη κατασκευάσματα περί μνημονιακών και αντιμνημονιακών κομμάτων, για να συρθούν οι “ιθαγενείς” στις κάλπες, θα λήξουν με τις εκλογές. 

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ

Η κυβέρνηση που θα προκύψει (αν προκύψει) θα υποχρεωθεί να αποκαλύψει ότι τα πάντα στην χώρα (δυστυχώς και ιδέες) είναι ήδη πουλημένα και εξοφλημένα από τους δανειστές που τώρα περιμένουν την παραλαβή τους.

Αυτή την σκληρή αλήθεια της άλλης ημέρας των εκλογών θα αναγκαστεί η όποια κυβέρνηση να παρουσιάσει στον λαό αν θέλει να παραμείνει στην εξουσία.

Αν όμως επιλέξει να αποφύγει την πραγματικότητα και συνεχίσει τα παραπλανητικά και ασαφή περί μεταρρυθμίσεων, αποκρατικοποιήσεων, εκσυγχρονισμού της διοίκησης, και προοπτικής ανάπτυξης της οικονομίας θα μετρήσει μικρόν βίον και θα μας οδηγήσει σε μεγάλη πολιτική κρίση.

Γιατί μετά τις εκλογές οι δανειστές, είτε με την μορφή της Τρόικας, είτε με την μορφή των Γερμανών (που έχουν τα δικά τους σχέδια για τα Βαλκάνια και την Ελλάδα), είτε με την μορφή των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ζητήσουν να “παραλάβουν τα εξοφλημένα”...

Και τα εξοφλημένα που έχουν ήδη πουληθεί είναι το φυσικό αέριο, το ηλεκτρικό ρεύμα, τα λιμάνια, οι παραλίες, τα νερά, τα ταχυδρομεία, τα τρένα, τα μεταλλεύματα και τα πιθανά πετρελαϊκά αποθέματα. 

Η υπογραφή των τελικών “συμφωνητικών πώλησης” ξεκίνησε από την κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου μαζί με την “πώληση” όλων των σοσιαλιστικών ιδεών του ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώθηκε με την δανειακή σύμβαση της συγκυβέρνησης.

Ας δούμε, αναλυτικότερα, τις υποχρεώσεις παράδοσης της χώρας βάσει των συμφωνιών που έχουν κάνει μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης (κρύβοντας την αλήθεια ακόμη και στον εαυτό τους) αρχίζοντας από τις τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ξεκινώ από το σημείο αυτό γιατί εάν από το 1981 μέχρι και το 2009 δεν είχε “παραμυθιαστεί” ο λαός με τα ψεύδη περί στρατηγικών τομέων της οικονομίας και του κρατικού ελέγχου στους στρατηγικούς αυτούς τομείς, η εφαρμογή των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το άνοιγμα των αγορών θα είχε γίνει ομαλά και ασφαλώς με σχετικά κέρδη και για την οικονομία όπως για παράδειγμα στον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή.

Σήμερα όμως όπου και οι οδηγίες της Ε.Ε. έχουν συνδεθεί και με την δανεική σύμβαση, η χώρα θα υποχρεωθεί να περάσει άτακτα και χωρίς στρατηγική στο άνοιγμα των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου, πετρελαίων, μεταφορών, ταχυδρομείων, λιμανιών, καθώς πρόκειται πλέον για υποχρεωτικές οδηγίες για τις οποίες δόθηκαν υποσχέσεις τηρήσεως εντός του πλαισίου της δανειακής σύμβασης μέχρι το 2014.

Εάν η νέα κυβέρνηση θελήσει να “παίξει” με τους “κουτόφραγκους” δανειστές τότε θα πρέπει να βρει λεφτά για να μην κλείσει η ΔΕΗ, να κρατήσει κρατική την ΔΕΠΑ, να εξοφλήσει τα χρέη του ΟΣΕ και των λεωφορείων, να εξυγιάνει ανταγωνιστικά τα λιμάνια, την ΕΥΔΑΠ και να περάσει σε κερδοφορία την ΛΑΡΚΟ και τις αμυντικές βιομηχανίες. Θα πρέπει ακόμη να μπορεί να εκμεταλλευτεί μόνη της η χώρα τον ορυκτό πλούτο.

Και όλα αυτά μόνο με τον κρατικό κορβανά γιατί θα πέσει ο “πέλεκυς” και της δανεικής σύμβασης με στάση πληρωμών, αλλά και της Ευρωπαϊκή Επιτροπής με παραπομπές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Άρα για να εξυγιανθούν  οι χρεοκοπημένοι τελικά “στρατηγικοί τομείς” της οικονομίας θα πρέπει να κοπούν οι συντάξεις τελείως και να σταματήσουν οι πληρωμές μισθών του δημοσίου.

Κατά την άποψή μου, καθήκον της νέας κυβέρνησης είναι να μιλήσει ανοικτά για την πραγματικότητα και όχι να λέει μισές αλήθειες όπως και με το άνοιγμα των επαγγελμάτων (που θα ξανανοίξουν), όσο και με την απόλυση των 200.000 δημοσίων υπαλλήλων, τα επόμενα χρόνια.

Γιατί εκτός του ότι μας απαγορεύουν ήδη να δίνουμε τα δανεικά για μισθούς του δημοσίου, η Τρόικα έχει εντοπίσει και τις “μαιμουδιές” με το πέρασμα υπαλλήλων Οργανισμών που κλείνουν από τα “παράθυρα” άλλων Οργανισμών του δημοσίου όπως και Επιμελητηρίων...

Εάν λοιπόν τολμήσει η νέα κυβέρνηση να “βαφτίσει” την πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και την παράδοση των ήδη πουλημένων και εξοφλημένων κρατικών επιχειρήσεων σε δήθεν πολιτική εφαρμογής του μνημονίου ή σε πολιτική δήθεν μεταρρυθμίσεων, αποκρατικοποιήσεων και εκσυγχρονισμού τότε ο εμπαιγμός προς τον λαό θα έχει ξεπεράσει κάθε όριο απάτης.

Και θα είναι πάλι στα χέρια των ψηφοφόρων η απάντηση στις ,κατά πάσα βεβαιότητα, επόμενες εκλογές που δεν πρόκειται να καθυστερήσουν.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου