Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ???

"Η ΕΕ πάει για διάλυση",γράφουν οι Αμερικανοί και ο πρόεδρος του Ευρ.Κοινοβουλίου δεν το αποκλείει! 

O Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz δήλωσε ότι η κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο.


Σύμφωνα με τον Schulz, μία ανησυχητική τάση προς την "επανεθνικοποίηση" έχει κυριεύσει τους τελευταίους μήνες, αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.O Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy δήλωσε σε ομιλία του στη Ρουμανία ότι οι "ανέμοι του λαϊκισμού» απειλούν τα ανοιχτά σύνορα της Ευρώπης.


“Το Stratfor έχει από καιρό υποστηρίξει ότι η οικονομική κρίση είναι στην πραγματικότητα μια πολιτική κρίση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν σχεδιασμένη να αντέξει μια οικονομική κρίση που θα επηρεάσει δυσμενώς διαφορετικά έθνη και κοινωνικές τάξεις . Η αναζωπύρωση του εθνικισμού ήταν ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα. Η στροφή στο λαϊκισμό ήταν επίσης αναπόφευκτη, δεδομένου ότι οι κατηγορίες που πλήττονται περισσότερο από τη λιτότητα αντέδρασαν σε διάφορα μέτωπα, όπως στο θέμα της  μετανάστευσης”,γράφει το αμερικανικό think tank...



Όπως γράφουν οι αναλυτές του Stratfor "oι πολιτικοί ηγέτες παρακάμπτουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή οι θέσεις τους εξαρτώνται από εθνικές πολιτικές διαδικασίες. Η Ευρώπη προσπάθησε να συνδυάσει την εθνική κυριαρχία με την “υπερεθνικότητα”. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι κάθε έθνους καθορίζουν ποιος κυβερνά και οι εθνικές κυβερνήσεις είναι υπόλογες στο εκλογικό σώμα αυτό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν την ιστορία τους επίσης με μια ασάφεια σχετικά με το εάν οι ομοσπονδιακές ή οι πολιτειακές κυβερνήσεις ήταν κυρίαρχες.  Μόνο μετά από ένα βάναυσο εμφύλιο πόλεμο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιβεβαίωσε τη κυριαρχία της.


Η άνοδος του λαϊκισμού και του εθνικισμού στην Ευρώπη είναι συνέπεια της απώλειας κυριαρχίας,υποστηρίζει το Stratfor.




ON ALERT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου