Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ «Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

25η Μαρτίου 1821 – Μέρα μνήμης αλλά και έμπνευσης
Για την πολιτική ανατροπή και τη Δημοκρατική Πατριωτική Εξουσία

Διπλή γιορτή αλλά και ημέρα – σύμβολο του εξεγερμένου Ελληνισμού, ο οποίος τσάκισε την Οθωμανική Αυτοκρατορία και στάθηκε απέναντι στους ντόπιους Κοτζαμπάσηδες, καταδεικνύοντας έτσι την ισχυρή του θέληση για την απελευθέρωση του γένους και τη δημιουργία ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους.


Ήταν τότε που λίγες δεκάδες χιλιάδες ένοπλοι αγωνιστές, η εργατιά και η αγροτιά της εποχής, οπλισμένοι με λιανοτούφεκα αλλά πρωτίστως με αποφασιστικότητα, και εμπνευσμένοι από το φλογερό λόγο του Ρήγα, αποφάσισαν πως... «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή…», και τσάκισαν πολλαπλάσιους στρατούς των Τουρκο-Αιγυπτίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Εμπειροπόλεμοι μπουρλοτιέρηδες και ναύαρχοι της εποχής, απ όλη τη νησιωτική χώρα, πλαισίωσαν από θαλάσσης τον αγώνα των εξεγερμένων, καθήλωσαν και εν τέλει κατέστρεψαν  στις Ελληνικές θάλασσες το στόλο των Οθωμανών.

Μαζί με τους αγωνιστές και πάμπολλοι απλοί κληρικοί, αποτινάσσοντας από πάνω τους τον ραγιαδισμό, έδωσαν τις δικές τους μικρές ή μεγαλύτερες μάχες, τα δικά τους θύματα, ονόματα-σύμβολα στον αγώνα για την απελευθέρωση του γένους και της πατρίδας μας.

Όλο το σκλαβωμένο γένος εμπνεύστηκε, αντιστάθηκε και εν τέλει έγραψε σελίδες δόξας και περηφάνιας στον αγώνα που οργάνωσε και καθοδήγησε η δική του επαναστατική οργάνωση (Φιλική Εταιρεία) στον οποίο τελικά υποκλίθηκε ολόκληρη η Ευρώπη, ακόμη κι εκείνοι που εποφθαλμιούσαν δολίως την επόμενη μέρα στην απελευθερωμένη πατρίδα μας.

Μαύρη σελίδα και τότε όπως και κάθε εποχή, οι μικρότητες, ο διχασμός, ο μικροκομματισμός, οι καταστροφικοί εμφύλιοι αλλά και ο νενεκισμός.

Θλιβερός όπως και σήμερα ο ρόλος της Ιεράς Συμμαχίας και του μισέλληνα Μέττερνιχ, που τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του σουλτάνου και ενάντια στη ματωμένη πατρίδα μας.

Δόλια όπως και σήμερα η «διεθνής διπλωματία» της εποχής, που με χτυπήματα στην πλάτη προσέβλεπε δια των εκφραστών της, στην εξυπηρέτηση των δικών τους στρατηγικών σχεδιασμών στην απελευθερωμένη Ελλάδα. Ήταν όλοι αυτοί που επέβαλαν την βαυαροκρατία στην πατρίδα μας, μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια, επενδύοντας στοχευμένα στον εθνικό διχασμό.

Σήμερα… 197 χρόνια μετά, ο ελληνικός λαός καλείται να ξαναγράψει και πάλι τις δικές του λαμπρές σελίδες, έχοντας απέναντί του τους ίδιους εχθρούς, τους ίδιους άσπονδους «φίλους», αντίστοιχους Νενέκους και αντίστοιχα επικίνδυνη «πέμπτη φάλαγγα» που οφείλει να αντιμετωπίσει στον αγώνα για την εθνική του επιβίωση.

Η «Ιερά συμμαχία» της Ενωμένης Ευρώπης… ο θηλυκός Μέττερνιχ του Βερολίνου… οι ελληνόφωνοι υποτακτικοί του κοτζαμπασισμού… και η σφυρίζουσα αδιάφορα διεθνής κοινότητα, έχουν δείξει τις πραγματικές τους προθέσεις με τρόπο καθαρό και απροκάλυπτο, ακόμη και με την ερμαφρόδιτη γλώσσα τους απέναντι στις προκλήσεις τους σύγχρονου σουλτάνου.

Το «Μέτωπο ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες, καλεί την Ελληνική κοινωνία να ενισχύσει αποφασιστικά και με κάθε τρόπο την δημιουργία ενός ρωμαλέου, αυθεντικού, γνήσια λαϊκού πατριωτικού κινήματος, ικανού και αποφασισμένου…

Να φράξει το δρόμο στα επικίνδυνα σχέδια του «μαύρου μετώπου» των σκοτεινών κύκλων της ακροδεξιάς αλλά και κάθε εθνομηδενιστικής καρικατούρας…

Να ανακόψει τα επικίνδυνα σχέδια όλων εκείνων που επιχειρούν να επενδύσουν σε έναν κατευθυνόμενο εθνικό διχασμό, προκειμένου να διευκολύνουν επιδιώξεις που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο διαμελισμό της χώρας…

Να αποτρέψει την ανεξέλεγκτη κατρακύλα στον πολιτικό εκφασισμό, που βαδίζει σε δρόμους παράλληλους με επιλογές δουλοπρέπειας και εθνικής μειοδοσίας. Και εν τέλει…

Να ενδυναμώσει μια διαφορετική κουλτούρα, μια κουλτούρα επίγνωσης της πραγματικής ισχύος της χώρας, ως μόνης ικανής να παραμερίσει λογικές ηττοπάθειας, συμβιβασμού, φοβικά σύνδρομα και κάθε λογής ατολμίες, απέναντι στις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις που συνθλίβουν την πατρίδα μας.

Το «Μέτωπο ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» καλεί την Ελληνική κοινωνία να δυναμώσει την οργανωμένη πάλη της για την πολιτική ανατροπή και την ανάδειξη μιας Δημοκρατικής Πατριωτικής Εξουσίας.

Η Π.Γ του «Μετώπου ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου