Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Σύρουν τη χώρα στον απόλυτο κατεξευτελσμό

Ανεστάλη προσωρινά η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό και πραγματικό πολιτικό πρόσφυγα - Η δουλοπρέπεια ταυτίζεται με το δημόσιο συμφέρον...

Αστυνομικοί συνοδεύουν στον εισαγγελέα Εφετών αξιωματικούς του Τουρκικού Στρατού, που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Η πρόεδρος του Θ΄ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Ευγενία Μυλωνοπούλου έκανε δεκτό το αίτημα του ελληνικού Δημοσίου για χορήγηση προσωρινής διαταγής και αναστέλλει προσωρινά τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου. 

Όπως αναφέρεται στην απόφαση το αίτημα γίνεται δεκτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος, αλλά και...
για το συμφέρον του ίδιου του αξιωματικού. Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζετε πως το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η διαδικασία ακρόασης στο Εφετείο Αθηνών, κατά την οποία κατατέθηκαν οι θέσεις και από τις δύο πλευρές. Το Υπουργείο εκπροσωπήθηκε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ενώ η πλευρά του Τούρκου από το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων. 

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης οι νομικοί παραστάτες του υπουργείου υποστήριξαν ότι υπάρχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος οι οποίοι επιβάλλουν το «πάγωμα» της χορήγησης ασύλου. Επικαλέστηκαν, επίσης, την ανάγκη να μην διαταραχθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Από την πλευρά τους οι νομικοί του Ελληνικού Συμβουλίου Προσφύγων, που εκπροσωπούσαν τον Τούρκο αξιωματικό επεσήμαναν ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου είναι πλήρως τεκμηριωμένη και δεν υπάρχει περιθώριο να ανατραπεί ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου. Επιπλέον, τόνισαν ότι η ελληνική πολιτεία υποχρεούται να προστατεύει ανθρώπους των οποίων τα δικαιώματα αλλά και η ίδια τους η ζωή απειλείται σε περίπτωση καταδίκης στη χώρα τους.

mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου