Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Οι θείες... Ενα συλλαλητήριο και η βίβλος του ωχαδερφισμού

Η θειά μου η ψωροκώσταινα ήρθε πάλι εψές αργά, με ενισχύσεις τούτη τη φορά. Έφερε μια φίλη της από παλιά που δεκαετίες τώρα την γνώριζα μόνο με το παρατσούκλι της...

γράφει η ΕΥΗ ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΟΥ
μέλος της προσωρινής Π.Γ του
"Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"

Φτωχομάνα, έτσι την φωνάζαμε από μικρά παιδιά, έτσι μάθαμε από τους μεγάλους. Η συζήτηση άναψε σχεδόν αμέσως, με τι; Μα με τι άλλο; Το συλλαλητήριο στις 21 του Γενάρη.

Μπερδεμένες οι γερόντισσες, φυσικό ήταν. Και τι δεν άκουσαν εδώ και τόσες μέρες. Να πας ή να μην πας; Να διαδηλώσεις ή όχι; Να ζει κανείς ή να μη ζει ιδού η απορία. Τι είναι το συλλαλητήριο; βαλβίδα εκτόνωσης; σύγκρουση φαντασιακή; σύγκρουση πραγματική; σύγκρουση με τους ανεμόμυλους του Δον Κιχώτη των παιδικών μας χρόνων;

Με τούτα και με κείνα να μην τα πολυλογώ η θειά μου η ψωροκώσταινα με την φίλη της την φτωχομάνα αποφάσισαν να πάνε αν και είχαν τις αντιρρήσεις τους.
Θα πάμε είπαν, αν και θέλαμε να πάμε σε ένα συλλαλητήριο που...
να αντιτίθεται στα μνημόνια.
Θα πάμε είπαν, αν και θέλαμε να πάμε σε ένα συλλαλητήριο που να αντιτίθεται στον ΕΝΦΙΑ, στους πλειστηριασμούς, στις μειωμένες μας συντάξεις, που κατάντησαν προνοιακό επίδομα , στην ανεργία που μαστίζει τον τόπο, στα λουκέτα που έβαλαν χιλιάδες μαγαζάκια, σε μονάδες βιοτεχνικές που τα μάζεψαν λόγω της τρελής φοροεπιδρομής και πήγαν στα Σκόπια και στη Βουλγαρία.

Θα πάμε είπαν, αν και θέλαμε να πάμε σε ένα συλλαλητήριο που να' ναι μνημόσυνο για τους χιλιάδες αυτόχειρες, μνημόσυνο για τα χιλιάδες αγέννητα, μνημόσυνο για τους χιλιάδες που μετανάστευσαν. 

Θα πάμε είπαν γιατί έχει ξεπουληθεί όλη η δημόσια υποδομή του τόπου, δεν έμεινε όρθιο τίποτα , αεροδρόμια, ΔΕΗ, νερά, Μ.Μ.Μ., νοσοκομεία, ταμεία ασφαλιστικά.......τα πάντα.

Θα πάμε είπαν γιατί δεν αντέχει η ψυχούλα μας να διαβάζει αναρτήσεις στο φατσοβιβλίο - και χρήστες στο fb οι θειές - για παιδιά που πρέπει να φύγουν στο εξωτερικό για θεραπεία και να δίνει ο κόσμος το υστέρημα που δεν του περισσεύει πια ενώ το κράτος σφυρίζει αδιάφορα.

Θα πάμε είπαν γιατί ένας καθηγητής που έγινε μετά βουλευτής και μετά υφυπουργός, δήλωσε πως δεν πειράζει να μας πάρουν οι Τούρκοι δύο τρία νησιά και μετά πρόσφατα, πολύ πρόσφατα είπε να πάει να γ@μηθεί ο ΑΡΗΣ. Ναι ο ΑΡΗΣ που ιδρύθηκε το 1914. Ναι ο ΑΡΗΣ που πότε με τα πάνω του και πότε με τα κάτω του είναι στην καρδιά της μισής Θεσσαλονίκης. Αρειανές οι θειές, όλο το σόι αρειανοί.

Θα πάμε είπαν γιατί γυρίσαν τα μυαλά μας επειδή ένας άλλος καθηγητής, που έγινε μετά βουλευτής και μετά υπουργός πριν από καιρό είπε ότι μαζί τα φάγαμε, τι φάγαμε ακόμα ψάχνουμε να το βρούμε και μετά μας αποκάλεσε λαό ηλιθίων, κι αν ισχύει αυτό να μας πει και πόσοι ηλίθιοι ψήφισαν την αφεντομουτσουνάρα του. Και σαν ηλίθιοι, λέει, δεν πρέπει να ζητάμε δημοψηφίσματα και να κάτσουμε στα αυγά μας.

Θα πάμε είπαν αν και κάποιοι μας αποκαλούν εθνικιστές. Τώρα γιατί μας βαπτίζουν εθνικιστές μήτε που καταλαβαίνουμε. Γριές γυναίκες είμαστε, τόσα ξέρουμε τόσα λέμε. Θα πάμε είπαν γιατί σταμάτησαν οι ανασκαφές στην Αμφίπολη, ναι στην Αμφίπολη που είχε γίνει χαμός με τα ευρήματα στο λόφο Καστά.

Θα πάμε είπαν γιατί κάτι μπουμπούκια ντόπια και ξένα ξεπουλάνε αρχαία αγάλματα, την κληρονομιά μας δηλαδή και δεν υπάρχει ελληνικό κράτος να σταματήσει αυτό το ξεπούλημα, ξεπούλημα που έχει τιμή σε πράγματα που δεν επιτρέπεται να έχουν άλλη τιμή παρά μόνο εκείνη του ανεκτίμητου.

Οι διεθνιστές μας αποκαλούν εθνικιστές, γιατί λέει κάθε λαός έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Και είμαστε γείτονες και πρέπει να είμαστε αγαπημένοι και να δουλέψουμε από κοινού για το καλό όλων μας και για το καλό της ανθρωπότητας και μπλα μπλα μπλα.

Ζητήσαμε εμείς ποτέ τίποτα αναρωτιόντουσαν οι θειές.
Μιλήσαμε εμείς για αλυτρωτισμούς; έχουμε στα σχολικά βιβλία των παιδιών μας κατεβατά με ανείπωτα ψεύδη; Εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ τίποτα .

Αντιθέτως τα δικά μας τα βιβλία την αφανίζουν την ιστορία, την σπιλώνουν εξαφανίζοντας ήρωες και γεγονότα. Αυτοί ζητάνε, αυτοί ονειρεύονται την Θεσσαλονίκη πρωτεύουσά τους, δεν είναι τυχαίο που μιλάνε συνέχεια για Μακεδονία του Αιγαίου και δεν είναι μόνο αυτοί, είναι και οι Τούρκοι που θέλουν καμιά κατοστή νησιά και ολίγον από Θράκη, είναι και οι Αλβανοί που άνοιξαν το θέμα της τσαμουριάς . Και μεις μπαίνουμε σε διάλογο μαζί τους. Ο θεός διάλογο να τον κάνει.

Έχουν στοχοποιηθεί τα πάντα. Η πατρίδα και ότι συνεπάγεται αυτή. Μετά έκαναν διάλειμμα και έπιασαν το τραγούδι όπως μόνο αυτές ξέρουν. Και τι τραγούδι..... ροκιά. Το 'χουν οι θειές και ας μην τις φαίνεται . Τον Τζιμάκο τραγουδούσαν, καλή του ώρα...

Ήρθαν κάτι Αμερικάνοι με σφραγίδες και μελάνι, τα συμβόλαια στο χέρι να υπογράψουν κάτι γέροι. Υπογράψανε εν μέρει τα συμβόλαια οι γέροι και τους πούλησαν στα ξένα δυο δολάρια τον ένα. Άτυπη κατοχή βιώνουμε μονολογούσαν, σκοτιστήκαμε εμείς αν οι μεν μας βαπτίζουν εθνικιστές και οι δεν πάλι εθνικιστές. Γριές γυναίκες είμαστε , τόσα ξέρουμε τόσα λέμε.

Όσο για τους διεθνιστές ας κάνουν επανάληψη στα βιβλία τους να διαβάσουν τον ύμνο του ΕΑΜ. ....Θέλουμε ελεύθερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά...

Κι άμα αγαπάς τον τόπο σου, αγαπάς και νοιάζεσαι για τον τόπο και την ελευθερία όλων των λαών. Έχε το νου σου είπαν, ο λαός πρέπει να ενωθεί άλλη λύση δεν υπάρχει. Κανείς δεν νοιάζεται, ούτε για μας ούτε για τους απέναντι. Μπορεί να φτιάξουν τα πράγματα, να στρώσει η οικονομία, γιατί θέλουμε να σκεφτόμαστε θετικά και επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Μα αλίμονο αν ακρωτηριασθεί η χώρα , αλίμονο αν απεμπολήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία. Αλίμονο στις χώρες που ξεχνούν την ιστορία τους γιατί είναι καταδικασμένες να την ξαναζήσουν.

Η Μακεδονία είναι Ελληνική και το ξέρουν όλοι, μέσα και έξω από την Ελλάδα. Ακόμη κι αυτοί οι έρμοι που τους παραμυθιάζουν δεκαετίες τώρα για την Μακεδονική τους καταγωγή στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν γραμμένη την αλήθεια. Τόσα ξέρουν,τόσα είδαν, τόσα τους δίδαξαν δεκαετίες τώρα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το υβρίδιο δεν έπρεπε να υπάρχει κι ούτε που θα υπάρχει σε βάθος χρόνου, θα διαλυθεί πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές, Μα όταν υποχωρείς και προσφέρεις στο πιάτο, κομμάτι της ιστορίας σου , αργά ή γρήγορα θα παραχωρήσεις και εθνικό έδαφος, αυτά διδάσκει η ιστορία.

Εμείς θα πάμε στο συλλαλητήριο είπαν οι θειές και δεν θα κάτσουμε να ακούσουμε τους ομιλητές που κάποιοι έβαλαν να μιλήσουν χωρίς την συναίνεσή μας, που μπορεί να καπηλεύονται το ζήτημα, που μπορεί να θέλουν σαν τρελοί την παραμονή μας στην Ευρώπη των τραπεζών και στο ΝΑΤΟ των σφαγών.

Θα πάμε για να ανατραπεί η μισαλλοδοξία της γείτονος χώρας και κοντά σε αυτήν η μισαλλοδοξία των άλλων γείτονων χωρών και παραδίπλα η μισαλλοδοξία αυτών που ηγεμονεύουν τον τόπο, που μας σέρνουν σε επίλυση καθώς λένε, μα αυτό δεν είναι επίλυση, αιχμαλωσία είναι και ομηρεία εις το όνομα του πατρός του υιού και της αγίας pax americana.

Θα πάμε να ενωθούμε όλοι μαζί και μακάρι να 'ναι αυτό να το εφαλτήριο της αρχή του τέλους για όσα περνάει ο τόπος μια δεκαετία κοντά.
Θα πάμε κόντρα στους θιασώτες της βίβλου του ωχαδελφισμού...

Δώσαμε ραντεβού για την Κυριακή, έφυγαν πιασμένες χέρι χέρι σιγοτραγουδώντας,...

"Κράτησα τα φίδια μες την ερημιά βιός μου και ρεγάλο και κληρονομιά. Μου 'φερναν καρύδια γάλα και ψωμί δίχως να γυρεύουν πληρωμή. Κι όταν κάποια νύχτα σώπασε η φωτιά σκάψανε του τοίχου την ραγισματιά. Βρήκαν κερκόπορτα και πρωί πρωί μου 'δειξαν το δρόμο στην ζωή. Τώρα τι στα λέω, τι στα μολογώ. Μάθε μόνο τούτο που ΄μαθα και γω. Αν κρατάς χρυσάφι πλούτη και φλουριά δεν κατέχεις τι 'ναι ελευθεριά...."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου