Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την πρωτοφανή διεθνή πρόκληση με την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία...

Σήμερα το πρωί 20.1.18, η Τουρκία εισέβαλλε στην Συρία, στην Κουρδική περιοχή του Αφρίν, ασκώντας - όπως ισχυρίζεται - το "δικαίωμα άμυνας εναντίον των τρομοκρατών", σε μια πολεμική επιχείρηση που φέρει το όνομα "Κλάδος της ελιάς". 


Λίγο αργότερα η Τουρκική αεροπορία βομβάρδισε 106 στόχους στην περιοχή, προκαλώντας πολλά θύματα από τον άμαχο πληθυσμό. Οι Τουρκικές αρχές έχουν σκοπό να...
επιτεθούν στην συνέχεια στην περιοχή Μανμπίτζ, όπου εκτός από Κούρδοι διαβιούν και Άραβες.

Το "Μέτωπο για μία ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ" καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την Τουρκική εισβολή, που αποβλέπει επιπροσθέτως και στην γενοκτονία των Κούρδων της Συρίας.

Η εισβολή αυτή, όχι μόνο παραβιάζει κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, αλλά προσβλέπει στην ντε φάκτο επιβολή και νέων τετελεσμένων, επιδιώκοντας ακόμα και την πλήρη ανατροπή της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923, στην οποίαν ορίζονται, μεταξύ άλλων και τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Το "Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ" καλεί την Διεθνή Κοινότητα να καταδικάσει και να σταματήσει άμεσα την απάνθρωπη αυτή επίθεση και γενοκτονία, πριν είναι αργά.
Καλεί επίσης την Ελληνική Κυβέρνηση να ζητήσει την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και την Διάσκεψη των συνυπογραψάντων την Συνθήκη της Λωζάνης Κρατών, για να επιληφθεί της επιδεινούμενης κατάστασης και να απαντήσει στην Τουρκία με τρόπο παραδειγματικό.

Θεωρούμε τέλος, σημαντικές και απαράγραπτες τις ευθύνες των ισχυρών οι οποίοι γνώριζαν και δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να εμποδίσουν αυτή την απαράδεκτη πράξη σε βάρος και της ανθρωπότητας αλλά και του Διεθνούς Δικαίου.

ΑΘΗΝΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η προσωρινή Π. Γ
του "Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου