Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Επένδυση στον εφιάλτη με όχημα έναν εκβιαζόμενο ηλίθιο

Οι ΗΠΑ το θέλουν αλλά δεν το αποτολμούν. Προφανώς γιατί έχουν επίγνωση ότι την επίμαχη στιγμή, που θα φτάσει το αυγό στο ευαίσθητο σημείο, πιθανόν δεν είναι και το καλύτερο συναίσθημα για κανέναν…


Η πίεση που ασκείται βέβαια από τους μηχανισμούς στον εκβιαζόμενο και υπό ομηρείαν Αμερικανό πρόεδρο, είναι ισχυρή, και αυτό είναι παράγοντας ανησυχίας αφού στη σύντομη διαδρομή του απέδειξε, πως το επικίνδυνο μείγμα του εκβιασμού και της πλημμελούς επίγνωσης των πραγματικών κινδύνων και συνεπειών, μπορεί να τον καταστήσει έως και τραγικά απρόβλεπτο.

Ωστόσο, Αμερικανικά αλλά και διάφορα άλλα σουλατσαδόρικα φερέφωνα, επιμένουν πως πρέπει να αποτολμηθεί πολιτική ανατροπή στη Βόρεια Κορέα, και αυτή η προτροπή επανέρχεται κάθε φορά που ο ΟΗΕ ανανεώνει το πρόγραμμα των κυρώσεων απέναντι στο καθεστώς Κιμ.

Είναι δε τόσο υπερφίαλες όσο και απερίσκεπτες αυτές οι προτροπές, που στο επικοινωνιακό ντελίριουμ στο οποίο επιδίδονται, μιλούν για...
έτοιμα σχέδια… για αναλυτικά επεξεργασμένους τρόπους ανατροπής… για κορυφαία μυαλά που έχουν προτείνει και επεξεργαστεί τα πάντα.

Επιπροσθέτως δε είναι τόσο έκδηλη η επιπολαιότητα όλων αυτών... που τολμούν να «αποκαλύψουν» πως, όλα τούτα είναι έτοιμα από το 1988, και είναι καιρός πια να υλοποιηθούν χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

Ένα πράγμα μόνο δε μας λένε οι τζουτζέδες με την τενεκεδένια σκέψη… Αφού τα πάντα είναι τόσο έτοιμα από το 1988, γιατί μέχρι σήμερα οι 4+1 πρόεδροι της υπερδύναμης ΔΕΝ απετόλμησαν το απονενοημένο???

Η απάντηση είναι απλή. Τόσο απλή, όσο και η απερισκεψία των αφελών… Τόσο απλή, όσο και η επικινδυνότητα των τυχοδιωκτών που επιχειρούν να παίξουν στα ζάρια τον πλανήτη.

Δεν το απετόλμησαν, γιατί πάντα υπήρχε κάποιος ή κάποιοι, που φρόντιζαν τελευταία στιγμή να προειδοποιήσουν για το μέγεθος των συνεπειών, που κανείς δεν απετόλμησε τελικά να μείνει με το μουτζούρη στο χέρι.

Το μόνο που άλλαξε σήμερα, είναι πως τυχοδιώκτες και καιροσκόποι κάθε κοπής,  και σε κάθε γωνιά του πλανήτη, συνειδητοποιούν πως στο πρόσωπο ενός εκβιαζόμενου και μειωμένης επίγνωσης της ουσίας της στρατηγικής προέδρου, μπορούν να επενδύσουν στα εφιαλτικά τους σενάρια, προκειμένου να δουν τα εφιαλτικά τους όνειρα να πραγματοποιούνται.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν είναι πιθανότερη η αποτροπή ή η βαθειά βουτιά στην περιδίνηση αυτού του εφιάλτη. Αυτό όμως που είναι βέβαιο, είναι πως επικίνδυνοι κήρυκες αυτής της αθλιότητας, ΚΑΙ κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας… ΚΑΙ διασφαλίζουν fun club απερίσκεπτων και ανοήτων του πληκτρολόγιου… ΚΑΙ μοστράρουν ως διαβατήριο στο επικίνδυνοι έργο τους, της ιδιότητα του καθηγητή… αλλά στο όνομα της «ελεύθερης ενημέρωσης» κανείς δεν αποτολμά να τους μαζέψει.

Προφανώς δε θα υπήρχε η ίδια ανοχή αν αυτοί οι κύριοι καλούσαν την «υπερδύναμη» να ανατρέψει τα δουλοπρεπή φερέφωνα που νέμονται την πολιτική εξουσία στον τόπο.

Είναι όμως αναγκαίο να φροντίσουμε όλοι εμείς να απομονώσουμε προσωπικά και πολιτικά , όλη αυτή την επικίνδυνη παρέα των απερίσκεπτων.

Δυστυχώς η ευτυχώς, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως για τα δεδομένα αυτού του εύρους των παρεμβάσεων, η Βόρεια Κορέα δεν βρίσκεται βυθισμένη στη Σινική θάλασσα, αλλά εδώ… δίπλα μας… στη γειτονιά μας… Και τα απόνερα ενός απονενοημένου διαβήματος θα πνίξουν τους πάντες.

Μόνο που και τότε, όλα αυτά τα απερίσκεπτα φερέφωνα, για όσο προλάβουν αυτό που θα κάνουν θα είναι να εκτοξεύουν και τότε αφορισμούς.

1 σχόλιο:

  1. Στο σημείο που έχω κάποια άλλη άποψη είναι ότι
    τ' απόνερα του απενοημένου δεν θα κάνουν τα φερέφωνα
    να συνεχίζουν να εκτοξεύουν αφορισμούς, αλλά θα τα κάνουν
    να κρυφτούν σαν τα ποντίκια και σαν ασπάλακες.
    Η μαζική πλύση εγκεφάλου που τ' ανέχεται έχει περιορισμένο
    εύρος ανοχής.
    Πάντα βέβαια σε άκρως εφιαλτικές καταστάσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή