Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Όλοι μαζί ε??? Καλέ τι μας λέτε... Ποιοί "όλοι"... Και πως "μαζί"???

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»… Υπέροχο σύνθημα που στην λαγνεία της ακουστικής του ομορφάδας, υποκύπτουν οι πάντες. Πρόκειται για ένα σύνθημα που θριάμβευσε όταν επιστρατεύθηκε για να στηρίξει επικοινωνιακά το βρώμικο και ύπουλο παιχνίδι του ΓΑΠ…


Και φυσικά πρόκειται για ένα σύνθημα που εκφυλίστηκε πλήρως, όταν ενσωματώθηκε στο γνωστό «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» του γνωστού πολιτικού ρεμπεσκέ, που απέδειξε πως το θράσος βαδίζει πάντα αγκαλιά με την ανήθικη «ηθική» της κατασκευής συνενόχων.

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» λοιπόν και στον πατριωτικό αγώνα λένε κάποιοι. Το ζητά και η κοινωνία με τον τρόπο της, αναγορεύοντάς το σε πανάκεια, συμπιεσμένη ασφυκτικά από τα τραγικά της αδιέξοδα και όχι μόνο. Πίσω από αυτό συστοιχίζονται και κάθε λογής καιροσκόποι, είτε γιατί απλά αυτό που έμαθαν είναι μονάχα να φλυαρούν. Είτε γιατί πίσω από αυτό όλο και κάτι υπάρχει που θα ήθελαν ένα πολύ βολικό ανάχωμα για να το αποκρύψουν.

Η αλήθεια είναι όμως, πως αν και πολυφορεμένο αυτό το… «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», είναι ελάχιστοι αυτοί που συνειδητοποιούν, πως η μεγάλη πρόκληση του συνθήματος, δεν είναι η ευκολία να το εκστομίσεις, αλλά το κορυφαίο πολιτικό φορτίο του, που ανακύπτει αυτόματα από την επόμενη ακριβώς στιγμή.

Διότι αυτό το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», ενσωματώνει μέσα του τρία πράγματα, που...
οι καιροσκόποι βεβαίως και τα αγνοούν, αλλά οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παραβλέπουν.

Το πρώτο είναι, ότι σηματοδοτεί συγκεκριμένη πολιτική διαδρομή, που είναι καταδικασμένη να αντιστοιχίζεται με την ανάλογη κοινωνική διεργασία. Η μηχανική της πολιτικής ανατροπής, προϋποθέτει κοινωνία εμπνεόμενη και μαχόμενη, διότι αυτό αποτελεί τη μοναδική εγγύηση προκειμένου να μην εκφυλιστεί ΟΥΤΕ η κοινωνία… ΟΥΤΕ ο πρωταγωνιστής…. ΟΥΤΕ βεβαίως και το ίδιο το σύνθημα.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη παράμετρο, την οποία μόνο οι τυχοδιώκτες επιλέγουν να προσπερνούν, αφού γι αυτούς το μοναδικό πραγματικό διακύβευμα, δεν είναι η πολιτική ανατροπή, αλλά ο εντυπωσιασμός μέσα από ένα ψευδεπίγραφο αφήγημα, προκειμένου να κατασκευαστεί μέσω αυτού, η νέα γενιά συμβιβασμένων, άβουλων και πολιτικών ανδρεικέλων. Το θέλουμε;;;

Το δεύτερο είναι, πως η οικοδόμησή του στην πράξη, είναι μια ζωντανή και διαρκής πολιτική διεργασία, που διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της όσμωσης.

Το «όλοι μαζί» λοιπόν, σημαίνει συνύπαρξη, σημαίνει συμπόρευση, σημαίνει κοινή εμφάνιση στην πολιτική και στη δράση. Και επειδή ακριβώς σημαίνει όλα αυτά, ενεργοποιεί και μια διαδικασία αμοιβαίας όσμωσης με τρόπο αυτόματο και η οποία είναι αδύνατον να ανακοπεί.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι αφελείς βλέπουν μονάχα μονάδες, νούμερα και αριθμούς να προστίθενται. Οι ονειροπόλοι πετούν απλώς στα ροζ συννεφάκια της πολιτικής τους αφέλειας. Ωστόσο όλοι όσοι θέλουν να είναι και να συμπεριφέρονται ως πραγματικοί πρωταγωνιστές, οφείλουν να σταθμίζουν με νηφαλιότητα τα τεκταινόμενα,

Και το πρώτο πράγμα που οφείλουν να αξιολογούν, είναι το αμοιβαίο αποτύπωμα που εναποθέτει ο καθένας στους συνοδοιπόρους του και το αντίστοιχο που μοιραία προσλαμβάνει από εκείνους.

Κάποιοι λοιπόν διαθέτουν ως αποτύπωμα την ικανότητά τους να πρωτοπορούν στο να εμπνέουν και να ανοίγουν δρόμους ενδιαφέροντες στην πολιτική και στην κοινωνική διεργασία. 

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι, που το μοναδικό που έχουν να προσθέσουν σ αυτό τον πολιτικό ρεφενέ, είναι βρωμιά, αμφιλεγόμενο παρελθόν, πολιτική ποταπότητα και ρετσινιές ανεξίτηλες σ όποιον διανοηθεί να τους αγγίξει.

Κάποιοι αναζητούν μαχητικούς συνοδοιπόρους, και κάποιοι άλλοι πολιτικά πλυντήρια, αλλά και «ξενιστή» για να μεταπηδήσουν στο επόμενο πολιτικό βήμα.

Ο καθένας λοιπόν οφείλει να έχει απόλυτη επίγνωση τι προσφέρει αλλά και τι χρεώνεται σ αυτόν τον ιδιότυπο πολιτικό ρεφενέ. Κάποιοι, έχουν να συνεισφέρουν σ αυτόν, δύναμη, συνέπεια, πολιτικό έργο κλπ, ενώ κάποιοι άλλοι αναζητούν εναγωνίως χώρο για να εναποθέσουν όλα όσα τους βαραίνουν και τους απαξίωσαν στην πολιτική τους διαδρομή.

Όλοι μαζί λοιπόν;;; Κι εμείς… Κι εσείς… Αλλά και τούτοι;;; Το καταλαβαίνουμε;;;

Για όποιον δεν το κατάλαβε, ας κάνει την εξής απλούστατη δοκιμή. Μπορεί να σαπουνίσει καλά τα χέρια του... Να τα αρωματίσει δεόντως αφού πρώτα τα απολυμάνει αποτελεσματικά, και ας πάει αμέσως μετά να χαϊδέψει μια φρεσκοχεσμένη πάνα. Θα προσδώσει στην πάνα καθαριότητα ή θα γεμίσει τα χέρια του σκατά;;;

Το τρίτο στοιχείο, επεκτείνεται στην ίδια την κουλτούρα αυτού που το επικαλείται, και πάντως σίγουρα επεκτείνεται στην ίδια την κουλτούρα του πρωταγωνιστή. Μοιραία και στην κουλτούρα των συνοδοιπόρων του. Διότι αυτό το «μαζί» είναι πρωτίστως κουλτούρα, αντίληψη και στάση ζωής.

«Μαζί» σημαίνει σεβασμός, συνεργασία, ανοχή, συνοχή, σύνθεση αλλά και μια σειρά από άλλα ζητήματα. Οι εξετάσεις για την περί το «ΜΑΖΙ» αντίληψη, δίνονται καθημερινά, στην πρακτική και στη δράση των ανθρώπων, των φορέων, των οργανισμών.

Πρόκειται για εξετάσεις «πολιτικής επιτηδειότητας» που πρώτα δίνονται και αφορούν στη στάση του καθενός έναντι κάθε τρίτου.


Πρόκειται όμως ταυτόχρονα και για μια διαδικασία διαρκούς επιβεβαίωσης της ικανότητας του καθενός, να συμβιώνει πρωτίστως με τον εαυτό του. Το 'χουμε;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου