Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Μια χαρά μας βρίσκω... Οι Τουρκία κλιμακώνει και η Ελλάδα "αποδίδει" στρατόπεδα "ανενεργά" στις "τοπικές κοινωνίες"...

Πετώντας το ξεροκόμματο του "πνεύμονα πρασίνου", αλλά κυρίως ομολογώντας ταυτόχρονα ότι το έγκλημα της σχεδιασμένης αποδόμησης είναι έξωθεν επιβεβλημένο... είναι διακομματικό... Είναι διαρκές... Και έχει βάθος. "Είναι μια καλή μέρα και για την Καρδίτσα, και για τις Ένοπλες Δυνάμεις, με την έννοια μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και εννέα χρόνια, και..."...


Ένα ακόμη "σενάριο" της αεροναυτικής άσκησης "Θαλασσόλυκος" -αυτό της... παραβίασης του ελληνικού εναερίου χώρου- δοκίμασαν οι Τούρκοι στο κεντρικό και...

νοτιοανατολικό Αιγαίο, προβαίνοντας σε 57 παραβιάσεις του FIR Αθηνών και σε 22 παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας. Παράλληλα, τέσσερα μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 και 11 ελικόπτερα που συμμετείχαν στην τουρκική άσκηση Deniz Kurdu 2017 σημείωσαν 35 και 22 παραβιάσεις αντίστοιχα ενώ στην σκηνή έφθασαν και δύο τουρκικά F-16 τα οποία ήταν οπλισμένα.

Για την αναγνώριση και αναχαίτισή τους η Πολεμική Αεροπορία έστειλε ένα ζευγάρι μαχητικών F-16 και δύο μεμονωμένα αεροσκάφη του ιδίου τύπου, όλα από αεροδρόμια της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι των ελληνικών F-16 από το αεροδρόμιο Καστελλίου αναχαίτισε τον τουρκικό σχηματισμό των F-16 με αποτέλεσμα να σημειωθεί στις 09:20 πμ εμπλοκή νοτίως της Ρόδου. Τα άλλα τουρκικά αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν όπως προβλέπει η διεθνής πρακτική από τα ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν από την Σούδα. 


Την ίδια στιγμή...
"Ο στόχος του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας είναι τα στρατόπεδα, τα οποία δεν τα χρειαζόμαστε πια να αρχίσουν να αποδίδονται και να αποδίδουν". Αυτά ανάμεσα σε άλλα τόνισε σήμερα από την Καρδίτσα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας σε εκδήλωση απόδοσης του πρώην στρατοπέδου "Λουμάκη" στο Δήμο Καρδίτσας.

Ο κ. Βίτσας ανέφερε επίσης ότι "είναι μια καλή μέρα και για την Καρδίτσα, και για τις Ένοπλες Δυνάμεις, με την έννοια μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και εννέα χρόνια, και τολμώ να πω πως πήρε πάρα πολύ χρόνο, φτάνει στο τέλος της και φτάνει συγχρόνως σε μία καινούργια αρχή".

Με πληροφορίες από το on alert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου