Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Μιά ζαριά κι έκατσε ντόρτια

Οι Τούρκοι φυλάκισαν τον αναλώσιμο φονιά.... Και οι Ρώσοι έδωσαν εμπορική συμφωνία... Παστρικές δουλειές...


Ο Αλπαρσλάν Τσελίκ, ο οποίος φέρεται να σκότωσε τον Ρώσο πιλότο, του αεροσκάφους που καταρρίφθηκε και... έπεσε στο έδαφος της Συρίας, καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης...

Η ποινή επιβλήθηκε από το Ποινικό Δικαστήριο της Σμύρνης, με την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων, αυτό είπε ο δικηγόρος του, Μουράτ Ουστιούνταγκ.

«Το δικαστήριο δεν εξέτασε ακόμη την υπόθεση για τη συμμετοχή του Τσελίκ στο θάνατο του Ρώσου πιλότου,  Όλεγκ Πεσκόφ,   η έρευνα για το θέμα αυτό συνεχίζεται», είπε ο δικηγόρος.

Ο Όλεγκ Πεσκόφ, σκοτώθηκε στη Συρία στις 24 Νοεμβρίου του 2015, όταν τουρκικά μαχητικά F-16 χτύπησαν ένα ρωσικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος Su-24, τότε ο πιλότος εκτινάχθηκε και κατά την πτώση  με αλεξίπτωτο πυροβολήθηκε από το έδαφος. Ο νεκρός πιλότος τιμήθηκε ως Ήρωας της Ρωσίας.

Ο Τσελίκ ανέλαβε την ευθύνη για το θάνατο του πιλότου, αμέσως μετά το ατύχημα. Κατά τη διάρκεια, όμως,  της έρευνας, είπε ότι δεν είχε σκοτώσει τον πιλότο και ισχυρίσθηκε ότι είχε δώσει εντολή σε κατωτέρους του να μην πυροβολήσουν τον Πεσκόφ. Στη διάρκεια της έρευνας για παράνομη κατοχή όπλων, ο Τσελίκ αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο δρόμος άνοιξε και τυπικά...
Η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν τη Δευτέρα δήλωση στην Κωνσταντινούπολη για την άρση των περιορισμών στο διμερές εμπόριο που είχαν τεθεί  μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 το 2015.

Ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ και ο Ρώσος ομόλογός του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, παρακολούθησαν  την υπογραφή της δήλωσης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 25ηςεπετείου  του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Ο ΟΣΕΠ συστάθηκε στις 25 Ιουνίου 1992,  ως πολυμερής πολιτική και οικονομική πρωτοβουλία με στόχο την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή.

Έχει δώδεκα μέλη, Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία, Ουκρανία.

Η δήλωση υπογράφηκε από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Μεχμέτ Σιμσέκ και τον Ρώσο αναπληρωτή πρωθυπουργό, Αρκάντι Ντβορκοβίτς και αποσκοπεί  στην ομαλοποίηση και ανάπτυξη των οικονομιών και στην ενίσχυση του σημερινού όγκου συναλλαγών μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου