Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Τουρκικό συλλαλητήριο κατά της Ελληνικής "κατοχής" 150 νησιών του Αιγαίου

Ενώ συνεχίζεται καθημερινά ο ακήρυχτος εναέριος πόλεμος πάνω από το Αιγαίο, ενώ τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει μια άνευ προηγούμενου εισβολή λαθρομεταναστών στα ελληνικά νησιά από τις τουρκικές ακτές... 
1342123035
Στην Τουρκία διοργανώνουν συλλαλητήριο κατά… της ελληνικής «κατοχής», 150, (!!!), νησιών και νησίδων του Αιγαίου Πελάγους.
Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, στην πόλη του Bodrum στην γνωστή Αλικαρνασσό απέναντι από...
την νήσο Κω, την Κυριακή 26 Απριλίου και ώρα 15 μ.μ διοργανώνεται μεγάλο συλλαλητήριο κατά της ελληνικής «κατοχής» 150 νησιών στο Αιγαίο. Στο συλλαλητήριο αυτό που το διοργανώνει το τουρκικό κόμμα Vatan, αναμένεται να πάρουν μέρος Τούρκοι πολίτες από τις περιοχές της Σμύρνης, Αϊδινίου, Μπαλικεσίρ και των νοτιοδυτικών τουρκικών ακτών.

Στο συλλαλητήριο αυτό θα μιλήσει ο πρώην υπουργός Άμυνας της Τουρκιάς, Barlas Doğu, ο οποίος θα διαβάσει επιστολή που θα επιδοθεί στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας και στην οποία θα γίνεται διαμαρτυρία για την παράνομη, όπως θα υποστηρίζει η επιστολή αυτή, κατοχή 150 νησιών του Αιγαίου. Στην επιστολή θα γίνεται ιδιαίτερη μνεία στα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι τα οποία, σύμφωνα με τους Τούρκους, με παράνομο τρόπο επιβλήθηκε η ελληνική κατοχή από το 2004 και μετά. Παράλληλα θα επισημαίνεται ότι η Ελλάδα έχει… παραβιάσει την συνθήκη της Λοζάνης που απέδιδε τα νησιά αυτά στην Τουρκία!
Όπως φαίνεται μέσα στο εσωτερικό ντελίριο που έχει καταβάλλει αυτή την περίοδο την Τουρκία εν όψει των εκλογών στις 7 Ιουνίου, αλλά και με τα συνεχιζόμενα «χαστούκια» στην τουρκική εξωτερική πολιτική από τις εκδηλώσεις της αρμενικής γενοκτονίας και από πολλές πλευρές στα ανατολικά και βόρεια σύνορα της, κάποιοι προσπαθούν να… ξεδώσουν τα απωθημένα τους στην δική μας πλευρά.
Το πρόβλημα είναι τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η αυξανομένη τουρκική προκλητικότητα.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου