Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ - ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΠΛΟΙΟ

Η διεθνής τρομοκρατία στο σύγχρονο κόσμο είναι καθαρά συστημικό φαινόμενο, το οποίο αποτελεί άμεση προέκταση της επίσημης πολιτικής, η οποία διεξάγεται σύμφωνα με τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων του κόσμου. Tο γεγονός αυτό δεν αποτελεί πιά μυστικό... 

Image

Μάχη με την αγριότητα της φύσης. Οι χειριστές των ελικοπτέρων Sea Hawk του ΠΝ και Super Puma της ΠΑ βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια θηριώδη...
καταιγίδα, λίγα μίλια βόρεια από τους Οθωνούς! Η κατάσταση που αντιμετώπισαν στην πρώτη τους προσπάθεια νωρίς το πρωί να φθάσουν στο φλεγόμενο πλοίο ήταν ένας “καιρικός Αρμαγεδώνας”!
Οι πιλότοι των δύο ελικοπτέρων ανέφεραν στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων όπου βρίσκεται από το πρωί ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας:

•Ισχυρότατες αναταράξεις λόγω θυελλωδών ανέμων
•Εντονότατα βροχόπτωση και χαλαζόπτωση •Ορατότητα μικρότερη των 2 μιλίων
Οι εντολές για ματαίωση της αποστολής και επιστροφή στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας ήταν άμεσε αν και οι χειριστές προσπάθησαν για αρκετή ώρα να “σπάσουν” το μέτωπο του καιρού. Ήταν αδύνατον.

Αυτή την ώρα τα ελληνικά ελικόπτερα έχουν προσεγγίσει την περιοχή μαζί με ιταλικά ελικόπτερα. Τι μπορουν πραγματικά να κάνουν και τι φοβούνται οι επιτελείς:

•Κάθε ελικόπτερο μπορεί να πετάξει περίπου 4 ώρες συμπεριλαμβανομενου και του χρόνου επιστροφής του στην Κέρκυρα όπου είναι το κοντινότερο αεροδρόμιο.
•Τα ελικόπτερα μπορούν να μεταφέρουν σε κάθε πτήση τους τρία ως τέσσερα άτομα το πολύ. Η μεταφορά θα γίνεται από το φλεγόμενο πλοίο σε κάποιο από τα παραπλέοντα πλοία. •Κάθε μεταφορά θα διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Άρα θα χρειαστούν ώρες για να ολοκληρωθεί η διάσωση με “αερογέφυρα”. •Αυτό που ανησυχείς τους επιτελείς εκτός από τις άσχημες καιρικές συνθήκες είναι ο πιθανός μαζικός πανικός που θα προκληθεί στους εγκλωβισμένους στο φλεγόμενο πλοίο ανθρώπους. Όλοι όπως είναι λογικό θα θέλουν να ανέβουν στο ελικόπτερο. Και αυτό ενδεχεομένως να προκαλέσει πανικό που θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο την επιχείρηση.
Όπως και να ΄χει η διάσωση με πλωτά μέσα μπορεί να είναι πιο γρήγορη αλλά ο καιρός προς το παρόν δεν το επιτρέπει.

Η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ πλέει προς την περιοχή αλλά θα χρειαστεί τουλάχιστον 12 ώρες για να φθάσει στην περιοχή.

Ήδη έχει διαταχθεί να είναι σε ετοιμότητα και μία πυραυλάκατος.


ON ALERT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου