Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΗΘΕΛΕ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ Ο ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ

Τώρα ξέρετε που θα το βάλει το "αριστερό" του πρόσημο - Η άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να δώσει θέση στο Επικρατείας στον Φώτη Κουβέλη έφερε τη... ρήξη ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ πριν καν γίνει ο γάμος...

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/12/31/resized/tsipras_kouvelis2_533_355.jpg

Μήνυμα του Φώτη Κουβέλη προς την Κουμουνδούρου: "Η ΔΗΜΑΡ με τις δικές της δυνάμεις, πορεύεται με ελπίδα". Μετά την εξέλιξη αυτό "παγώνει" οποιαδήποτε συζήτηση για...
συνεργασία των δυο ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου

Αν και... συνήθως πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης, αυτή τη φορά κρυβόταν το "πάγωμα" των σχέσεων του Φώτη Κουβέλη με τον Αλέξη Τσίπρα και τα ανυπέρβλητα όπως αποδεικνύονται εμπόδια στην πορεία για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Η άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να τοποθετήσει τον Φώτη Κουβέλη σε θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, στέλνοντας μήνυμα πως όλοι θα δώσουν τη μάχη του σταυρού και η άρνηση της ΔΗΜΑΡ να γίνει... συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. δεν ήθελε κοινή κάθοδο στις εκλογές αλλά συνεργασία, που όμως θα ανάγκαζε τον ΣΥΡΙΖΑ να χάσει το μπόνους των 50 εδρών), έφεραν τη ρήξη.

Την υπογραφή στο διαφαινόμενο διαζύγιο έβαλε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης με μια δήλωσή του μετά τα κάλαντα που του έψαλλαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέλη του συλλόγου Θρακών Μελισσίων.

Χωρίς καμία αναφορά σε συνεργασίες, αλλά με την επισήμανση ότι η ΔΗΜΑΡ «με τις δικές της δυνάμεις, με την υπεύθυνη θέση που έχει απέναντι στα πράγματα, πορεύεται με ελπίδα, με διεκδίκηση για την κοινωνία και τη χώρα», ουσιαστικά ήταν εκείνος που... έψαλλε τα κάλαντα στον Αλέξη Τσίπρα.

Προσεκτική μεν, χωρίς αιχμές ή σαφείς αναφορές η δήλωση του προέδρου ΔΗΜΑΡ, αλλά άκρως αποκαλυπτική για τον "πάγο" στις σχέσεις με το ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτεται από την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς σε εκλογική ή ευρύτερη συνεργασία. Μάλιστα η επισήμανση "η Δημοκρατική Αριστερά με τις δικές της δυνάμεις" ερμηνεύεται ως άλλη μία σημαντική ένδειξη για τα σύννεφα, που διαρκώς πυκνώνουν, στη συνεργασία, αλλά και τη σχέση της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά ο κ. Φώτης Κουβέλης δήλωσε: «Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και σε όλες! Η νέα χρονιά να είναι γεμάτη χαρά, ελπίδα και δημιουργία. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να σηκωθούν όρθιοι. Πρέπει να σηκωθεί η χώρα ψηλά. Μπορεί, αρκεί να το πιστέψουμε. Πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις να συμβάλουμε, έτσι ώστε η κοινωνία μας, η Ελλάδα να πορευτεί προς μια κατεύθυνση που οδηγεί στη διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται. Η Δημοκρατική Αριστερά με τις δικές της δυνάμεις, με την υπεύθυνη θέση που έχει απέναντι στα πράγματα, πορεύεται με ελπίδα, με διεκδίκηση για την κοινωνία και τη χώρα. Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου η πορεία της χώρας να είναι θετική για το σήμερα και το αύριο. Καλή χρονιά σε όλους και σε όλες!». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου