Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΚΩΔΙΚΟΣ "ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ"

Πολλά ευχόμαστε να αποκαλυφθούν το επόμενο διάστημα κατά την ανακριτική διαδικασία, σχετικά με τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του δολοφόνου χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά και τις εντολές που πήρε για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το ζητούμενο είναι για ποιό λόγο επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία για την εγκληματική αυτή πράξη...

Ξεκινώντας κανείς από τα δεδομένα παρατηρεί ότι αυτή πραγματοποιήθηκε σε χρονική στιγμή που φουντώνει το απεργιακό κίνημα κατά των κυβερνητικών μέτρων για τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες. Άρα μία πρώτη ανάγνωση ερμηνεύει την πράξη σαν προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού από αυτά που πραγματικά διακυβεύονται στον τομέα της οικονομίας. Αν όμως ήταν μόνο αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να επιλεγεί σαν στόχος για πολλοστή φορά κάποιος μετανάστης. Αυτό θα απασχολούσε για κάποιο διάστημα τα ΜΜΕ αλλά...
Θα ξεφούσκωνε γρήγορα, όπως και τόσες άλλες υποθέσεις δολοφονίας μεταναστών.

Άρθρο που δημοσιεύθηκε στο site της ΧΑ στις 21 του Σεπτέμβρη, με τίτλο «Ο Λαϊκός Εθνικισμός δεν απαγορεύεται» και φέρει την υπογραφή ενός από τους ιδεολογικούς υπεύθυνους της οργάνωσης, του Ευάγγελου Καρακώστα, είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό, αναφορικά τουλάχιστον με το τι ανέμεναν οι Έλληνες νεοναζί ως αντίδραση, μετά την δολοφονία.

Γράφει λοιπόν ο Καρακώστας «...τα κόμματα της Αριστεράς, στελέχη και μέλη τους, καθώς και στρατευμένοι δημοσιογράφοι καλούν ανοιχτά σε βιαιοπραγίες κατά μελών και φίλων της ΧΑ. Και ενώ κάποιοι αριστεροί εύχονται ενδόμυχα να επαναληφθεί το πλιάτσικο και η λεηλασία του Δεκεμβρίου του 2008, τα επεισόδια είναι περιορισμένα σε ένταση και έκταση. Γιατί; Διότι αυτή τη φορά σκοπός των επεισοδίων δεν είναι να κλονισθεί η κυβέρνηση και να οδηγηθεί σε εκλογές. Λαθροεισβολείς δεν συμμετέχουν, οπότε δεν σημειώνονται πλιάτσικα σε καταστήματα. Γιατί; Διότι ο Λαός σε αυτή την περίπτωση θα διέκρινε πιο εύκολα την προβοκάτσια σε βάρος της ΧΑ και αυτό έπρεπε να αποφευχθεί».

Και καταλήγει σε ένα κρεσέντο «αντισυστημικότητας» με τα εξής: « ... Σκυλιά του καθεστώτος, πείτε στα αφεντικά σας ότι το φρόνημα των Ελλήνων εθνικιστών δεν κάμπτεται, η πίστη μας στον Αρχηγό στέκει ακλόνητη ως βράχος, η δε θέληση μας για την συντριβή του μεταπολιτευτικού αντεθνικού εκτρώματος είναι σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ. Μας περιμένει ένας ολόκληρος Λαός. Η νίκη είναι δική μας».
 
Τι ουσιαστικά μας λέει ο «ποιητής»; Ότι περίμεναν οι Έλληνες νεοναζί επανάληψη των επεισοδίων του 2008, μια δεύτερη υπόθεση Γρηγορόπουλου, που θα χρέωναν στα κόμματα της Αριστεράς. Μόνο που δεν τους προέκυψε και δεν τους προέκυψε για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα γιατί σύσσωμη πλέον η Αριστερά ήταν προετοιμασμένη για να μην πέσει στην παγίδα. Δεύτερον γιατί η Αριστερά διεκδικεί την ανατροπή της σημερινής ολέθριας κυβερνητικής πολιτικής, που οδηγεί μια ολόκληρη κοινωνία οικονομικά στο γκρεμό και κοινωνικά στον κανιβαλισμό, μέσα από όρους μαζικού λαϊκού κινήματος. Και τρίτον και σημαντικότερο, αν και σε μεγάλο βαθμό συμπτωματικό, ότι χάρη στην παρέμβαση γυναίκας αστυνομικού ο δράστης συνελήφθη επ' αυτοφώρω και η ηγεσία της ΧΑ αιφνιδιάστηκε, καθώς είχε βολευτεί χρόνια τώρα από την ολιγωρία και ανοιχτή συνεργασία μαζί της των διωκτικών αρχών.
 

Αν αυτή η τεκμηρίωση στέκει, τότε έχουμε να κάνουμε με σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, που θα μπορούσε να έχει την κωδική ονομασία «Παύλος Φύσσας» ή «Γρηγορόπουλος 2» και στόχο να παγιδεύσει την Αριστερά, να την εκθέσει και να αποτελέσει το έναυσμα για άτυπη έναρξη εμφυλίου με άγνωστες προς το παρόν συνέπειες.

Το γεγονός ότι η ΧΑ δεν λειτουργεί ως πολιτικό κόμμα, αλλά σαν μία παραστρατιωτική οργάνωση αφήνει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ας μην λησμονούμε ότι 3 από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της, Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Παππάς στο στρατό εκπαιδεύτηκαν στις ειδικές δυνάμεις, ένα σώμα που διακρίνεται για την εκπαίδευση με βάση την φιλοσοφία του ανορθόδοξου πολέμου και την πρόκληση δολιοφθορών στον αντίπαλο. Τα στοιχεία της απόλυτης πειθαρχίας, της τυφλός υπακοής στον επικεφαλής, της μυστικότητας και του απύθμενου μίσους για τον εχθρό, είναι κομβικά στοιχεία της εκπαίδευσης. Μόνο που στην περίπτωση της νεοναζιστικής ηγεσίας της ΧΑ κάπου στο δρόμο «χάσανε  την μπάλα» και θεωρούν εχθρό, όποιον είναι αντίθετος με αυτούς αντί για τον εξωτερικό εχθρό.

Αν αυτό δεν οφείλεται σε κάποια ιδιοσυγκρασιακή ιδιαιτερότητα τότε θα πρέπει να εκληφθεί ως ιδιαίτερα προβληματικό για τον τρόπο εκπαίδευσης των ατόμων που στελεχώνουν τις Ειδικές Δυνάμεις και θα πρέπει να διεξαχθεί άμεσα σχετική έρευνα.

Αν και παρά την Μεταπολίτευση κάποιοι θύλακες του στρατού παρέμειναν στο κλίμα του εμφυλίου και της χούντας, θεωρώντας ως «εχθρούς» τους τα κόμματα της Αριστεράς, τότε αυτό δεν τιμά και πολύ την Μεταπολιτευτική μας Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου