Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΤΡΟΥΠΙΕΣ

Σε "δυο βάρκες" πατούν στελέχη του Σύριζα στην τοποθέτησή τους απέναντι σε Ευρωζώνη και Ε.Ε (Βίντεο)...

Είναι γεγονός ότι επικρατεί ένα μπάχαλο στο εσωτερικό του Σύριζα σχετικά με την θέση που πρέπει να έχει το κόμμα σχετικά με την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. Και η πλάκα είναι ότι δεν υπάρχουν δυο απόψεις πίσω απ’ τις οποίες να στοιχίζονται τα στελέχη της Κουμουνδούρου αλλά και τα ίδια αλλάζουν διαμετρικά απόψεις μέσα σε λίγα 24ωρα δίνοντας το δικαίωμα στην Ν.Δ να κατηγορεί τα στελέχη του Σύριζα για αναξιοπιστία.

Κι αυτό δεν είναι σημερινό πρόβλημα αυτού του κόμματος αλλά οι εξελίξεις στην Κύπρο το επανέφεραν στην επιφάνεια με τον Γ. Μηλιό υπεύθυνο του τομέα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορείται από συντρόφους του ότι προτείνει μνημονιακές λύσεις για την Κύπρο. Εδώ να πούμε ότι η... 


Επικρατούσα άποψη του Σύριζα είναι η ευρωλαγνεία και μάλιστα υπήρξε συλλογικό άρθρο στην Αυγή που συνυπέγραψε και ο Γιάννης Μηλιός, το οποίο υποστήριζε αφοριστικά πως η συζήτηση για έξοδο από το ευρώ γίνεται από τη σκοπιά «επίδοξων διαχειριστών της κατάστασης, που ψάχνουν στα τυφλά ταξική συμμαχία με το ελληνικό κεφάλαιο "ενάντια στους ξένους"».

Από κει και πέρα έχουμε τον Λαφαζάνη που με συνέντευξη του στην Κυριακάτικη «Αυγή» μας έλεγε ότι, εδώ που έφθασαν Ευρωζώνη και Ε.Ε, δεν μεταρρυθμίζονται, αλλά μόνο ανατρέπονται, και πρότεινε ο Σύριζα να επανεξετάσει την θέση του απέναντι στους δυο ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενώ χτες μιλώντας στον ρ/σ «Βήμα 95,5» έκανε στροφή 180 μοιρών.
Την ίδια ανακολουθία στις θέσεις του είχε και ο εκπρόσωπος τύπου του Σύριζα Π. Σκουρλέτης. Αναμενόμενο ήταν –όπως παρακολουθούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε- κάτι τέτοιο να το εκμεταλλευτεί η Ν.Δ.

 Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του Σύριζα στις αρχές Απρίλη αλλά και το Συνέδριο του κόμματος που αναμένεται να γίνει τον Ιούνη γιατί ένα κόμμα που προσδοκά να γίνει κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει τέτοια πανσπερμία απόψεων σε ένα τόσο βασικό θέμα. Στην στάση του δηλαδή απέναντι στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε. Αν θα βγουν «μαχαίρια» μεταξύ των στελεχών του μένει να το δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου