Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ο ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΕΛΗΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΚΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΗΦΑΓΟ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥΣ... 

γράφει ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΗΣΤΡΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ.

Δεν διεκδικώ κανένα πρωτείο και καμιά αποκλειστικότητα, ούτε παριστάνω τον Εβραίο ψευδοπροφήτη Ρουμπινί,   επειδή πριν 3 και χρόνια είπα ουρλιάζοντας κάποια πράγματα και έδινα την ευκαιρία σε αρκετούς να με σκυλοβρίζουν. Ούτε θα υπάρξω ποτέ ιδιοκτήτης υψηλού δείκτη ευφυίας, επιπέδου των αυτοδιαφημιζόμενων πολιτικών απατεώνων Λυγερού και Καρυώτη. Απλά πράγματα έλεγα, που οποιοσδήποτε μέσος άνθρωπος θα μπορούσε να πει (και μερικοί τόλμησαν και είπαν), αρκεί να μην επιτρέπει να παίζουν οι οικονομικοί και πολιτικοί απατεώνες με τις προσδοκίες ή τα όνειρά του. Ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος μπορεί να καταλάβει... 


Ορισμένα πράγματα, αρκεί να τολμά να ελέγχει πίσω από το παραβάν.

Η πραγματική μαθηματική επιστήμη και η πραγματική οικονομική επιστήμη, βασίζονται σε παραδοχές (αξιώματα) και αποδείξεις, που έχουν επιβεβαιωθεί σε βάθος χρόνου χιλιετιών, με καταπληκτική απλότητα.
Όσο και αν σποραδικά εμφανίζονται κατά καιρούς πλασματικοί «σοφοί» με νέες ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΕΣ κοσμοθεωρίες, ακατάσχετης φλυαρίας, που εν τέλει δεν αποδεικνύει τίποτα και καταρρέει από τον επόμενο προσωρινό σοφό, η μακρόχρονη σοφία της φύσης, αργά ή γρήγορα, σπρώχνει σε εξελίξεις (αντιδράσεις) που αποκαθιστούν την ισορροπία στις ανθρώπινες σχέσεις και αποβάλουν τα ξένα σώματα.

Τι βλέπαμε και λέγαμε και συνεχίζουμε να βλέπουμε???  Σε τοπικό (κρατικό) αλλά και σε διεθνές οικονομικό επίπεδο, διάφορες συμμορίες οργανωμένες με μηχανισμούς μαφίας, να αποκτούν τεράστια οικονομική δύναμη από παράνομες-κατάμαυρες δραστηριότητες. Σε αυτές τις περιπτώσεις το λεγόμενο μαύρο χρήμα, δηλαδή αυτό που αποκτήθηκε από παράνομες δραστηριότητες, έχει πραγματική ανάγκη νομιμοποίησης και αυτό το πετυχαίνουν, συνεργαζόμενοι με διεφθαρμένους ανά τον κόσμο πολιτικούς, με τους οποίους ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ τις ψευδεπίγραφα επικαλούμενες «αγορές» των κατά τόπους διεθνών χρηματιστηρίων. Τα τελευταία 15-20 χρόνια, όλα τα χρηματιστήρια σε παγκόσμια κλίμακα, ΕΠΑΨΑΝ να λειτουργούν ως χώροι άντλησης κεφαλαίων των παραγωγικών επιχειρήσεων και μετατράπηκαν και εξακολουθούν να είναι κέντρα ξεπλύματος μαύρου χρήματος, και στησίματος κάθε μορφής σάπιας οικονομικής πυραμίδας, για τη πραγματοποίηση ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΤΖΟΓΟΥ.

Με τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας, οι συμμορίες κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου,  έγιναν ιδιοκτήτες τραπεζών, χωρίς να τους ενδιαφέρει να μάθουν τους κανόνες λειτουργίας μιας τράπεζας στη πραγματική οικονομία, στις πραγματικές συνθήκες αγοράς και παραγωγικών επενδύσεων. Απόκτησαν καιροσκοπικά τον έλεγχο εταιρειών επενδύσεων, χωρίς να τους καίγεται καρφί, για τη πραγματοποίηση παραγωγικών επενδύσεων και με το θράσος του νόθου αξιώματος «γαμώ και δέρνω» βάφτιζαν ως επένδυση, τη κάθε μαλακισμένη και αναξιόπιστη εξαγορά πεθαμένης επιχείρησης, στο πτώμα της οποίας τζογάριζαν και συνεχίζουν να τζογάρουν τα ψώνια, φτιάχνοντας διάφορες παραλλαγές, μιας σάπιας πυραμίδας. Μιας οικονομικής φούσκας.

Αυτές οι 100% παράνομες πρακτικές, έχουν σαν μόνιμο στόχο, τις ευρύτερες μάζες των λαών,  τις οποίες παρασέρνουν και εγκλωβίζουν πολλές φορές, με δηλώσεις χειραγώγησης πουλημένων πολιτικών καθαρμάτων και με πλύση εγκεφάλου από ΜΜΕ που ελέγχουν τα ίδια μαύρα συμφέροντα. Ο τζόγος με τις φούσκες πάσης φύσεως (χρηματιστήρια, οικοδομές, ψυχαγωγία κλπ) έγινε και γίνεται μόνο με τη σκέψη, στο πως να μαζέψουν κάποιοι ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ, τη χρηματική ρευστότητα, με την οποία ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ στους ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ εγκεφάλους τους, ότι από εκεί και μετά, ξανά στην ανύπαρκτη λογική του «γαμώ και δέρνω» θα μπορούν να εξαγοράζουν τα πάντα, για ένα κομμάτι ψωμί. Και επιδόθηκαν και επιδίδονται οι συμμορίες σε έναν σάπιο αγώνα δρόμου, για το ποιος θα αρπάξει από τον κοινωνικό ιστό τα περισσότερα, με τα πλέον απίθανα νομικά σοφίσματα, νομιμοποίησης των γκαγκστερικών επιδρομών στις τσέπες της κοινωνικής μάζας.

Βεβαίως με τη δύναμη της πολιτικοοικονομικής εξουσίας τους κατάφεραν και μάδησαν και ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ τη μάζα και συγκέντρωσαν τη χρηματική ρευστότητα…. ΜΟΝΟ που δεν ξέρουν τι να τη κάνουν, όπως δεν ξέρουν και τι να κάνουν τις επιχειρήσεις (και τράπεζες) που απόκτησαν στη λογική του τζόγου και όχι της παραγωγικής επένδυσης. Το χρήμα όμως δεν επινοήθηκε για να επιδεικνύουν κάποιοι ανεγκέφαλοι ληστές τη βλακεία τους. Το χρήμα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο διευκόλυνσης των συναλλαγών και των επενδύσεων, που αν δεν το βλέπεις ως  τέτοιο, αυτόματα, κάποια στιγμή θα μετατραπεί σε όπλο ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ του κατόχου. Ήδη η μάζα εδώ και καιρό, έχει γυρίσει τη πλάτη σε όλα τα χρηματιστηριακά κόλπα, ΚΥΡΙΩΣ γιατί έχει μείνει πανί με πανί. Πολλοί δεν τα καταφέρνουν ούτε για την εξασφάλιση των στοιχειωδών.

Λύσεις υπάρχουν, αλλά απαιτούν ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ.
Απαιτούν αποκατάσταση των κανόνων λειτουργίας της πραγματικής αγοράς, της πραγματικής οικονομίας. Λύσεις υπάρχουν, αλλά απαιτούν πρόσωπα πραγματικά αδιάφθορα, που και να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, αλλά και να έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, που να πείθει ότι είναι σε θέση να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ. Εδώ στη περίπτωσή μας, συνεχίζεται η παραμόρφωση και οι ληστές, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τη σάπια εξουσία τους. Συνεχίζουν να καταληστεύουν τη μάζα, με πιο ωμό τρόπο, με τη λεγόμενη εσωτερική υποτίμηση, η οποία με διάφορες παραλλαγές, επιφέρει τα ίδια οικονομικά αποτελέσματα, με εκείνα που επέβαλαν πριν μερικά χρόνια, με τις χρηματιστηριακές φούσκες-πυραμίδες. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ, ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΙ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΟΥ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ!!!!

ΕΔΩ, στη περίπτωσή μας, η πολιτικοοικονομική ΧΟΥΝΤΑ, που μας προκύπτει με διάφορα πρόσωπα, αλλά με το ίδιο προσωπείο ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, αρχίζει μεν να διαβλέπει ότι η κοινωνική μάζα είναι πλέον ξεζουμισμένη, αλλά συνεχίζει να ακολουθεί και να επαναλαμβάνει τις ίδιες ληστρικές πρακτικές, με μια ακόμα μικρή αλλά ΠΟΙΟΤΙΚΗ διαφοροποίηση. Αυτή η νέα διαφοροποίηση, είναι η φυσική απόληξη του οικονομολογικού λάθους των ουσιαστικά αγράμματων γκάγκστερς. Η οικονομική ασφυξία, ως αποτέλεσμα ληστρικής συμπεριφοράς της πολιτικοοικονομικής ΧΟΥΝΤΑΣ, την εξωθεί σε σταδιακή απαγκίστρωση από τις συμμαχίες της, ώστε να διασφαλίζει τη συνέχιση αποκόμισης παράνομα επιβληθέντων οικονομικών οφελημάτων, στο στενό ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. Αυτό σημαίνει, ότι η εξουσιαστική σαπίλα περιορίζει με την ίδια λογική του «γαμώ και δέρνω» αρκετούς από τους μέχρι σήμερα συμμάχους της, οι οποίοι στην καλύτερη των περιπτώσεων, αν δεν αρχίσουν να καταγράφουν ζημιές και συρρίκνωση, το βέβαιο είναι ότι θα καταδικαστούν σε επικίνδυνη στασιμότητα και θα παρακολουθούν με ανησυχία, το συνεχιζόμενο πλιάτσικο, του στενού χουντικού, ληστρικού πολιτικοοικονομικού περιβάλλοντος.

Ήδη η ALPHA BANK, χωρίς να κατονομάζει τη ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ επίδειξη εύνοιας από τη χούντα προς τη Τράπεζα Πειραιώς, άρχισε να κλωτσάει με σημασία, τόσο εναντίον της κυβέρνησης των πολιτικών αλητών του Σαμαρά-Μπενάκη, όσο και ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ EUROGROUP, δημοσιοποιώντας «έκθεση» με μαύρες προφητείες για Ελλάδα και Κύπρο. Αυτό είναι που λέγαμε, ότι όταν εμείς, η μάζα, τελειώσουμε ως φαγώσιμο είδος, θα επικρατήσει και μεταξύ των θηρίων της χούντας ο νόμος της ζούγκλας και θα αλληλοφαγωθούν. Μη τσιμπάτε. Να είστε σίγουροι, ότι αν ο Κωστόπουλος και η παρέα του, εξασφάλιζαν τα ίδια ωφελήματα με την καραχουντική ομάδα Salas, δεν θα έλεγε κακά πράγματα. Κάθε κακός τραπεζίτης, πάντα μια ζεστή ΧΟΥΝΤΙΚΗ αγκαλιά αναζητά για σιγουριά.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ???…. Απλά, δεν αρκεί να τους παρακολουθούμε… Αν επιλέξουμε ξανά τη θέση του απλού θεατή των εξελίξεων, απλά θα δούμε μια νέα χουντική εκδοχή στο γήπεδο του χαμαιλεοντισμού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου