Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΠΙΚΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Στον «σκοτεινό» ρόλο του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα στο σύνολο της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ» επικεντρώνονται πλέον τα μέλη της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής, που αναζητούν κυρίως τον λόγο για τον οποίον ο κ. Μπίκας έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση...

Αυτό που έχει παρακινήσει τα μέλη της Επιτροπής να ψάξουν σε βάθος την υπόθεση Μπίκα είναι η πλήρης σύγκρουση μεταξύ της πρώτης κατάθεσης του πρώην διοικητή της ΕΥΠ στην Επιτροπή και όσων αποκαλύφθηκαν στο μέιλ. Κι αυτό γιατί, την ώρα που ο ίδιος ο κ. Μπίκας έλεγε ότι γι' αυτόν η υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» είχε τελειώσει από το 2010 και η οποία το 2011 -γι' αυτόν- δεν υπάρχει, από τα μέιλ Διώτη - Παπακωνσταντίνου προέκυψε ότι... 


Είχε ενεργό ρόλο στην υπόθεση τουλάχιστον και τον Ιούλιο του 2011, ενημερώνοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό και συνομιλώντας με τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Διώτη. «Για ποιον λόγο να λέει ψέματα; Για ποιον λόγο να φοβάται τόσο πολύ, αν αποδειχθεί ότι είχε ενεργό ρόλο;» αναρωτήθηκε χθες ένας βουλευτής.

Η υπόθεση μάλιστα φαίνεται ότι παίρνει άλλη τροπή, καθώς προχθές το βράδυ η Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε καταγγελία-βόμβα υποστηρίζοντας ότι η εμπλοκή του κ. Μπίκα ήταν τέτοια ώστε έφτασε στο σημείο να παρακολουθεί μέσω δορυφόρου από το κλειστό κύκλωμα της Βουλής την κατάθεση του κ. Βενιζέλου στην Επιτροπή Θεσμών τον περασμένο Οκτώβριο και να παρεμβαίνει μέσω σημειωμάτων διορθώνοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Στάθηκε μάλιστα σε ένα περιστατικό που είχε συμβεί κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του κ. Βενιζέλου, όταν έπειτα από ένα σημείωμα που δέχθηκε ο κ. Βενιζέλος διόρθωσε την κατάθεσή του ότι η «λίστα Λαγκάρντ» είχε φτάσει στην Ελλάδα από την άνοιξη του 2010, υποστηρίζοντας ότι έτσι είχε ακούσει από τον κ. Μπίκα. Ο κ. Βενιζέλος τότε είχε υποστηρίξει ότι το χαρτάκι ήταν μια υπενθύμιση για ένα φάρμακο που έπρεπε να πάρει, ωστόσο η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε επιμείνει ότι το χαρτάκι ήταν από τον κ. Μπίκα, ο οποίος παρακολουθούσε με κάποιον τρόπο από το Λονδίνο την κλειστή συνεδρίαση.

Χθες πάντως, μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η κυρία Κωνσταντοπούλου, ανασκεύασε, λέγοντας ότι όταν μίλησε για δορυφόρο εννοούσε τον άνθρωπο-δορυφόρο του κ. Μπίκα στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου