Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΧΑΪΒΑΝΙ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ Μ@ΛΑΚΕΣ

Πάλι; Θα με ρωτήσεις αναγνώστη. Πάλι θα ασχοληθείς με το μπουμπούκα; Τι να κάνω. Αφού είναι, για κακή μας τύχη, βολεμένος, στην καρέκλα της βουλής; Πάντως, χάνεται στην βουλή. Aυτός είναι γεννημένος θεατρίνος. Κωμικός. Άρχοντας της πλάκας, μάστορας της γελοιότητας.

Πριν συνεχίσω να τον επαινώ, να πω λίγο πως λειτουργεί η «καλή μαύρη προπαγάνδα». Παίρνεις μια αλήθεια και την πασπαλίζεις με ανοησίες, έτσι ώστε, η αλήθεια τελικά, να γίνει κάτι άλλο, ένα ψέμα. Το «ψάρι τσιμπά το δόλωμα» που είναι η αλήθεια και καταπίνει αμάσητο το ψέμα.  

Όπως εδώ, ο σικέ καυγάς της Τσαπανίδου με τον Άδωνη, δήθεν για τον Τράγκα.  Ο Μπουμπούκας κατηγορεί τον Τράγκα, ότι έχει τα λεφτά του στην Ελβετία. Η Πόπη υπερασπίζεται (και καλά) τον Τράγκα, και κάπου υπάρχει η φόλα που λέγεται υπόγεια και δόλια στη φράση « Όποιος είναι εναντίον του Mνημονίου, να φέρει πίσω τα λεφτά του από το εξωτερικό». Προσέξτε, δεν είπε Τράγκας, γενίκευσε.

Ξέρεις τι θες ρε Άδωνη;  Εκτός απ αυτό... Θέλεις να σε πάρουμε, όλοι εμείς, οι αντίθετοι στο μνημόνιο, τηλέφωνο, και να σε ρωτήσουμε ποιος είναι ο λογαριασμός μας στην Ελβετία, να πάρουμε τα χρήματα, που τα έχουμε ανάγκη. Να τα φέρουμε στην Ελλάδα, αφού λες ότι είναι έξω. 24 ώρες το 24ώρο να μην σε αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, δοσίλογε. Αλλά στα δικά σου, υπάρχει το «προσωπικό δεδομένο» και κρύβεις τον αριθμό του σπιτιού σου.  

Ας πάρουμε εμένα πχ. Είμαι άνεργος, χωρίς λεφτά, χωρίς περιουσία. Είμαι κατά του μνημονίου... 

Να σε πάρω τηλέφωνο, να μου στείλεις τον αριθμό λογαριασμού, που λες, ότι έχω στην Ελβετία ή αλλού. Να σου δώσω και τα μισά. Χρειάζομαι λεφτά, για να ζήσω κι αφού λες ότι έχω λογαριασμό, πες τον μου, γιατί δεν το ξέρω. Να πάρω στα μικρά γάλα, ρούχα κλπ.
Εσύ πόσα παίρνεις; 300 χιλιάρικα; 400; Παραπάνω; Πόσα έχεις; Τόσα πολλά; Αλλά ξέχασα. Ιεραρχία. Καλά, τι κάνεις για να παίρνεις τόσα; Δουλεύεις. Τα γίδια τους νεοδημοκράτες; Όπως δούλευες τα γίδια του λαγός; Και δεν μου λες, γιατί να έχεις αμάξι πολυτελές και τόσα προνόμια; Ξέχασα, είναι ξεφτίλα να πας με άλλο μέσο. Ε φυσικά, δεν έχουμε όλοι το δικό σου πισινό. Το δικό μας, δεν μας τον πιάνει ο αρχηγός...

Μάθε ακόμα, ότι ο Τράγκας δεν είναι εκπρόσωπος μας. Δεν με εκφράζει, ούτε του έχω εμπιστοσύνη. Οπότε, σιγά την αποκάλυψη. Έχει πλούσιος τα λεφτά του έξω, σώπα, πέφτω από τα σύννεφα. Όλοι οι απλοί πολίτες, που είμαστε κατά των μέτρων, δεν μας νοιάζει τόσο τι κάνει ο Τράγκας, αλλά μας καίνε τα μέτρα, που βάζεις εσύ κι οι υπόλοιποι συμμορίτες.

Όμως στη λίστα δεν είναι  μόνος, υπάρχουν και μερικά άλλα ονοματάκια. Πολλά απ αυτά, για τα μην πω τα περισσότερα, είναι υπέρ του Μνημονίου. Αυτοί είναι καλά Άδωνη; Να τα αφήσουν τα λεφτά όξω; Αυτοί είναι πατριώτες; Αυτοί δεν θα κερδίσουν; Δε σου φαίνεται περίεργο να έχει ο Βουλγαράκης πχ (βάσει της ίδιας λίστας) λεφτά έξω και να ψηφίζει εναντίον των συμφερόντων του; Τόσο ανιδιοτελής; Ή ο Σταύρος Παπασταύρος, σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, να είναι στο λόμπι στης δραχμής; Αυτό βέβαια, θα εξηγούσε πάρα πολλά... Ο Μπόμπολας είναι αντιμνημονιακός;  Στηρίζει το Μνημόσυνο με χέρια και εφημερίδες.
Γι αυτούς, και ειδικά γα τους πολιτικούς, που ορκιζόσαστε, ότι δεν υπάρχουν στη λίστα, τι λες; Γαργάρες ακούω...

Άσε και το άλλο. Επίσημα, η λίστα δεν δόθηκε από  την Λαγκάρντ. Πέρασε από πολλά κουλά (χέρια). Του συμμάχου σου, του Μπενύτο, βουλευτών του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ ίσως, μπορεί δηλαδή να προστέθηκαν ονόματα και να αφαιρέθηκαν άλλα... Να βλέπουμε μόνο μια εκδοχή, ένα μέρος.

Προσωπικά, δεν με νοιάζει η λίστα. Όχι γιατί δεν είναι σοβαρό το θέμα. Κάθε άλλο. Σοβαρό και ανήθικο είναι. Αλλά όλοι, όσοι έχουν λεφτά, καλύπτονται. Έχουν πλάτες. Των πολιτικών και του συστήματος. Που και που βγαίνουν τα άπλυτα του ενός ή του άλλου, για πολλούς λόγους, εδώ για να στραφεί η προσοχή στα πρόσωπα κι όχι στην πολιτική, στο σύστημα του Καπιταλισμού, που είναι η πηγή της διαφθοράς.   
Εκείνος που ουσιαστικά του έκλεψες το μισθό, με το να ψηφίσεις τη χρεοκοπία της χώρας, δεν έχει λεφτά στο εξωτερικό. Ούτε ο συνταξιούχος, που ταλαιπωρείται στην ουρά των ιατρείων, σε διαβεβαιώνω. Ούτε κανείς άνεργος φυσικά. Για το σκυλολόι των βολεμένων κηφήνων των τριών αποκομμάτων, δεν παίρνω όρκο. Έχετε κάνει καλή μπάζα. Για τον εαυτό σας μια χαρά φροντίζετε. Το λαό καταστρέφετε. Αλήθεια, αν έχεις σπίτια αυτοκίνητα και δισεκατομμύρια εδώ, είναι εντάξει;

Αλλά είπες και το κορυφαίο ανέκδοτο των ημερών. «Νόμιμο είναι, ηθικό όμως;» Αν το έλεγε άλλος, δεν θα ήταν ανέκδοτο. Εσύ όμως το είπες ωραία. Τόσο καιρό γκαρίζεις, για να πείσεις, ότι οι νόμοι είναι ηθικοί. Ακόμα και το χαράτσι της ΔΕΗ. Ακόμα και ο φόρος στο χέρσο το χωράφι. Και τώρα... Πράγματι έχεις ή ταλέντο, ή σχιζοφρένεια. Η κωμωδία θρηνεί, που είσαι στη βουλή. Και το ψυχιατρείο χάνει τον καλύτερό του πελάτη.
Μήπως τα πιστεύεις αυτά που λες; Μήπως έφαγες ληγμένα από τα ράφια των Σούπερ Μάρκετ; Ή μήπως είσαι απλά «αλαζόνας υποκριτής, θρασύδειλος δούλος ναζί τοκογλύφων» όπως λένε οι περισσότεροι; Ότι και να είσαι, κάνεις ζημιά στο λαό. Δεν παρασιτείς απλά εις βάρος του, τον εξοντώνεις.
Αλλά γιατί η πορδή; Τη λέω έτσι, διότι κάνει θόρυβο, δεν προσφέρει παρά μόνο σ αυτόν που την κάνει μια ανακούφιση και βρωμάει. Για ένα απλό λόγο.
Περνάνε μέτρα, που με μαθηματική ακρίβεια θα χρεοκοπήσουν ξανά το λαό. Χειρότερα από κάθε άλλη φορά. Σπέρνουν λοιπόν σύγχυση.

Τι απάντησε ο Τράγκας, τι ρώτησε η Πόπη, τι ανταπάντησε ο μπουμπούκας. Να ξεχάσουν λίγο το φορολογικό, ίσα – ίσα να ψηφιστεί. Μετά λένε κάτι άλλο. Κι αν κανείς τους θυμίσει τα μέτρα, έτοιμο το αποπάτημα: Λόμπι της δραχμής, λεφτά αλλού, χρεοκοπία... βόθροι είναι, τέτοια εκτοξεύουν.
Αλλά σε μάθαμε πια. Τη χρεοκοπία την φέρνεις ΕΣΥ και το αφεντικό σου ο Σαμαράς. Εσείς κάνετε την Ύφεση, το Μνημόνιο την Ανεργία, τη Φτώχεια, την Πείνα. Τα μέτρα ξεπουλούν τη Χώρα και τα Φιλέτα, εκεί είναι το μεγάλο φαγοπότι. Επομένως, μη μου λες για τα ψιλά του Τράγκα, πες μου για τη Μεγάλη Μπάζα. Πόσα θα κονομήσουν αυτοί, που θα πάρουν  τη Δημόσια Περιουσία, που ξεπουλάτε βάσει της υπογραφής του Μνημονίου;
Τα ψέματα σου τελειώνουν, όπως κι η πολιτική καριέρα όλων των μαριονέτων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου