Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ "ΤΑΛΙΜΠΑΝ" ΤΑΡΑΚΟΥΝΑ ΣΥΘΕΜΕΛΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ταρακουνήθηκαν συθέμελα οι ΕΔ,από τις κρίσεις και τη παραίτηση Ζιαζιά. Και οι επιπτώσεις της “σεισμικής δόνησης” ακόμη δεν μπορούν να εκτιμηθούν. Δεν είναι η πρώτη φορά. 

του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Έχει ξανασυμβεί με κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ,συνέβη και τώρα με την τρικομματική κυβέρνηση,στην οποία όμως κουμάντο στις ΕΔ απ΄ ότι φαίνεται κάνει η ΝΔ και ...οι “ταλιμπάν” της!

Ποιοι είναι αυτοί; Πρόκειται για μια μικρή μειοψηφία αποστράτων οι οποίοι “ευδοκιμούν” στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ενδέχεται,τώρα που το ΠΑΣΟΚ του κ.Βενιζέλου δείχνει να “αποσύρεται” από το χώρο των ΕΔ, τον οποίο ο πρόεδρός του απεχθάνεται,να τους δούμε και στην ανερχόμενη πολιτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα ΄χουμε δει,γιατί όχι κι αυτό.


Οι “απόστρατοι ταλιμπάν” που ταλαιπωρούν κατά καιρούς τις ΕΔ και τα εν ενεργεία στελέχη τους “μοιράστηκαν” με τα χρόνια στα... 


Δυο πρώην μεγάλα κόμματα. Οι περισσότεροι απ΄ αυτούς έχουν προφανώς ακροδεξιά φρονήματα,αλλά πόσοι και πόσοι ακροδεξιοί δεν βρήκαν καταφύγιο μετά τη πτώση της χούντας ακόμη και στο “σοσιαλιστικό” ΠΑΣΟΚ; 

Λειτουργούσαν πάντα “παρακρατικά”. Όπως κάνουν και αυτές τις ημέρες. Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως εκείνοι επιθυμούν -κι έτσι έγινε τώρα- κάποιοι “απόστρατοι-ταλιμπάν” ,αναλαμβάνουν ...αποστολές,με πρώτη και σημαντικότερη την απαξίωση του “αντιπάλου”.


Έτσι αυτοί οι “παρακρατικοί” που δρουν με την ανοχή των προέδρων των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων στους διαδρόμους τους ,επιτέθηκαν  εναντίον του Ζιαζιά,προκαλώντας βέβαια γέλια με όσα ισχυρίζονταν.Μετά σειρά πήραν  όσοι “τόλμησαν” να έχουν διαφορετική άποψη από τους “απόστρατους-ταλιμπάν”. Σ΄ αυτούς συμπεριλαμβάνονται πρώτοι στη λίστα βέβαια οι δημοσιογράφοι οι οποίοι ασφαλώς και τα “παίρνουν” αν έχουν διαφορετική γνώμη και την εκφράζουν. Από τα μυστικά κονδύλια ,λένε οι “απόστρατοι-ταλιμπάν”, τα οποία κάποιοι απ΄ αυτούς ίσως να τα είχαν διαχειριστεί στο παρελθόν.


Κάποτε αυτά περνούσαν. Και είχαν και το αποτέλεσμα που ήθελαν αυτοί οι απίθανοι τύποι που έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στις ΕΔ. Τώρα πια όχι. Η πολιτική ,κοινωνική και οικονομική κρίση που περνά η χώρα έχει και κάποια θετικά. Ο κόσμος,οι πολίτες δεν φοβούνται πλέον να βάλουν απέναντι αυτά τα “σάπια” απομεινάρια του παρελθόντος που μας κατέστρεψαν. Και πλέον τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές όχι απλά δεν έχουν αποτέλεσμα όπως αποδείχτηκε αυτές τις ημέρες αλλά θα λαμβάνουν και τις απαντήσεις που πρέπει.


Καλό θα είναι λοιπόν να αρπάξουν την ευκαιρία πολιτικοί αρχηγοί αλλά και οι τρεις υπουργοί και να ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Ειδικά η ΝΔ που παραδοσιακά ήταν η πολιτική δύναμη που είχε τη μεγαλύτερη επιρροή στο χώρο των ΕΔ, έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τεράστια ονόματα και μεγάλες μορφές που υπηρέτησαν με ήθος ,εντιμότητα και αποτελεσματικότητα σε πολύ υψηλές θέσεις του στρατεύματος. Δεν αναρωτήθηκαν ποτέ ,γιατί όλοι αυτοί προτιμούν να μη περνάνε ούτε έξω από τα γραφεία του κόμματος;


Μπορούμε να αναφέρουμε πολλά ονόματα αξιωματικών που δεν έκρυψαν τις πολιτικές τους απόψεις αλλά που ήταν αξιοπρεπέστατοι στη θητεία τους στο στράτευμα. Κανείς τους δεν ενεπλάκη με τα κόμματα .Ο Βερυβάκης,ο Καπραβέλος,ο ναύαρχος Δεμέστιχας,ο Αντωνετσής και πάρα πολλοί άλλοι δεν επιχείρησαν να εμπλακούν αλλά και δεν κλήθηκαν στις δικές τους εποχές να προσφέρουν με σκέψεις και απόψεις, όχι για το ποιος θα προαχθεί και ποιος θα αποστρατευθεί,αλλά για το τι και πως πρέπει να αλλάξει στην Εθνική Άμυνα.


Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε κι  άλλα πολλά ονόματα,αλλά μάλλον είναι περιττό. Όλοι οι σοβαροί στρατιωτικοί απέχουν συστηματικά από το "πανηγύρι" των " τομέων άμυνας" των κομμάτων. Γιατί κανένα κόμμα δεν ασχολείται ουσιαστικά με την στρατηγική της Εθνικής Άμυνας. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι τα "ψηφουλάκια".


Καταλήγοντας θα λέγαμε στην ηγεσία της ΝΔ να αναζητήσει την αιτία για τη μεγάλη φουρτούνα που προκλήθηκε στις ΕΔ, σ΄ αυτούς τους "κύκλους" των "απόστρατων-ταλιμπάν" και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Ήδη προετοιμάζονται για νέα "επίθεση" μέσα στο φθινόπωρο. Επειδή τα πράγματα στη περιοχή είναι πολύ σοβαρά ,μπορεί να χειροτερέψουν δραματικά και στις ΕΔ πρέπει να επικρατήσει ηρεμία, ας πάνε να παίξουν αλλού τους "στρατηγούς" κι ας αφήσουν απερίσπαστα τα εν ενεργεία στελέχη να κάνουν τη δουλειά τους. Απ΄ αυτή θα κριθούν και μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου