Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Η χάρη μας φθάνει μέχρι τη Βόρεια Κορέα αλλά δεν μπορεί να φθάσει μέχρι τα Ίμια

Ο αρθρογράφος και πολιτικός αναλυτής Κυριάκος Κυριακόπουλος, μιλά για την τουρκική επιθετικότητα και την ελληνική αντίδραση , λέγοντας τα πάντα σε μία φράση: «Η δική μας χάρη φθάνει μέχρι τη Βόρεια Κορέα αλλά δεν μπορεί να φθάσει μέχρι τα Ίμια»! Αναφέρεται στην εξωτερική μας πολιτική ,ειδικά στο θέμα Τουρκία.

Ο κ. Κυριακόπουλος επισημαίνει ότι το «θα ΄ρθουμε ένα βράδι» που εκστόμισε ο Ερντογάν δεν είναι απλά μια φραστική απειλή. «Η Τουρκία ταπεινώνει τις ΗΠΑ, βομβαρδίζοντας θέσεις τους στη Συρία και...

κανένας δεν μιλά», λέει ο κ.Κυριακόπουλος ,προσθέτοντας ότι παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν και η Τουρκία κλιμακώνει τις επιθέσεις του υπάρχει σιωπή. «Ανησυχώ ,γιατί επιπλέον διαπιστώνουμε σιωπή και από το ελληνικό πολιτικό σύστημα», λέει.

Το ενδεχόμενο να «τα βρουν» Τουρκία και Αίγυπτος, «επαναπροσδιορίζει τη θέση της Κύπρου», υποστηρίζει ο κ.Κυριακόπουλος.

Θεωρεί ότι η κυβέρνηση «ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου» υπερτονίζοντας τη σημασία συμφωνιών που έχει υπογράψει , όπως η τελευταία με την Αίγυπτο για την έρευνα και τη διάσωση, «που έχει να κάνει με διοικητικά μέτρα κι όχι με θέματα κυριαρχίας».

Καυτηριάζει τη στάση που αποφάσισε να τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και όχι μόνο. Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιλέξει να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο αλλά όπως λέει «επιλέξαμε να πλειοδοτήσουμε στον τυχοδιωκτισμό… Συνεχίζουμε να πλειοδοτούμε σε καταγγελίες ακόμη και για τις πυρηνικές δοκιμές στη Βόρεια Κορέα! Η χάρη μας φθάνει μέχρι τη Βόρεια Κορέα ,αλλά δεν μπορεί να φθάσει μέχρι τα Ίμια», καταλήγει.

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου