Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ahed Tamimi απέναντι στο ψυχωτικό στρούντελ της Νέας Τάξης

Ήρωες... Πραγματικοί ακτιβιστές και ψυχωτικά υβρίδια της Νέας Εποχής...
Γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2001 στο Nabi Salih , ένα μικρό χωριό που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ραμάλα στη Δυτική Όχθη στα παλαιστινιακά εδάφη... 
20180807 Ahed Tamimi Δυτική Τανζανία Παλαιστίνη 2.jpg
Tamimi
Ο πατέρας της, ο Bassem Tamimi, γεννήθηκε το 1967, έτος που ξεκίνησε η κατοχή. Τον Ιανουάριο του 2018 ο Χάριετ Σέργουντ έγραψε ότι αυτός και τα παιδιά του «γνωρίζουν μόνο μια ζωή από σημεία ελέγχου, έγγραφα ταυτότητας, κρατήσεις, κατεδάφιση σπιτιών, εκφοβισμό, ταπείνωση και βία». 

Σύμφωνα με τον πατέρα της, η Tamimi υπόκειται σε απειλές από τις ισραηλινές δυνάμεις όταν αναγνωρίζεται. Για να την προστατεύσουν, οι γονείς της τη μετέφεραν σε ένα σπίτι συγγενούς στη Ραμάλα, οπότε δεν έπρεπε να περάσει από τα ισραηλινά σημεία ελέγχου για να συνεχίσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 
Οι συνήγοροι της Tamimi την θεωρούν μαχητή ελευθερίας για την Παλαιστίνη, συγκρίνοντάς την με την Μαλάλα ΓιαουσαφάιΤον Δεκέμβριο του 2017, κρατήθηκε από τις ισραηλινές αρχές γιατί χτύπησε έναν στρατιώτη. 
Η Tamimi συμμετείχε σε διαμαρτυρίες και πολιτικές αναταραχές εκφράζοντας την αντίθεσή της στην επέκταση των ισραηλινών οικισμών και την κράτηση Παλαιστινίων. Υποστήριξε ότι οι...
τεκμηριωμένες, οργανωμένες διαμαρτυρίες κατά της ισραηλινής κατοχής θα οδηγήσουν σε ευρύτερη αναγνώριση του παλαιστινιακού αγώνα για αυτονομία.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κάθεται
Greta (Στρούντελ)
Σε ηλικία 11 ετών, η Tamimi επαινέθηκε από τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς επειδή προσπάθησε να παρέμβει κατά τη σύλληψη της μητέρας της τον Αύγουστο του 2012.  
Τρία χρόνια αργότερα απέσπασε την προσοχή του κόσμου που την είδε να δαγκώνει και να χτυπάει έναν καλυμμένο ισραηλινό στρατιώτη, ο οποίος προσπάθησε να συλλάβει τον μικρότερο αδελφό της επειδή πετούσε πέτρες
Τον Δεκέμβριο του 2016, οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν στην Tamimi για βίζα για μια ομιλία με τίτλο "No Child Behind Bars / Living Resistance". 
Με πληροφορίες από: WIKIPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου