Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

“Θα δουν τα αεροπλάνα μας”: Απειλές πολέμου από Ερντογάν προς Ελλάδα και Κύπρο

Ανοιχτές απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εξαπέλυσε και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Ερντογάν, έκανε, μεταξύ άλλων, αναφορά στις έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τις βραχονησίδες στο Αιγαίο...

Ο Ερντογάν απειλεί ανοιχτά Ελλάδα και Κύπρο μετά και το νέο επεισόδιο στα Ίμια. Φωτογραφία Αρχείου via Τουρκική Προεδρία.

Ο κ. Ερντογάν συγκεκριμένα είπε: «Κανείς να μήν νομίζει ότι μας διαφεύγουν οι ευκαιριακές πρωτοβουλίες σε σχέση με τις βραχονησίδες στο Αιγαίο και οι έρευνες φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου». «Να μην νομίζουν ότι δεν παρατηρούμε τις κινήσεις τους για...
την αναζήτηση αερίου ανοιχτά της Κύπρου και τις κινήσεις στο Αιγαίο με τις βραχονησίδες. Εμείς προειδοποιούμε όσους κάνουν το λάθος βήμα στην Κύπρο και το Αιγαίο, να μην ξεπερνούν τα όρια», είπε. “Συμβουλεύουμε τις ξένες εταιρείες να φύγουν. 

Οι παλικαρισμοί περνούν μέχρι να δουν τα αεροσκάφη μας. Η Αφρίν είναι τόσο σημαντική για μας όσο το Αιγαίο και η Κύπρος”. Στην συνέχεια της ομιλίας του, που είναι σε εξέλιξη, επιτέθηκε και στις ΗΠΑ με αφορμή την απόφαση παροχής οικονομικής βοήθειας στην PYD (Κούρδους). 


Η απόφαση αυτή του στρτηγικού μας εταίρου, είπε ο κ. Ερντογάν, θα επηρεάσει και την δική μας απόφαση και συνέχισε: «Μάς ζητάνε να παραδοθούμε στους τρομοκράτες. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ίση με τις ΗΠΑ. Στό ΝΑΤΟ κάθε χώρα είναι ίση με τις ΗΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου