Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Ξεκίνησαν μαθήματα αλβανικής γλώσσας σε δημόσια σχολεία στην ..."Τσαμουριά" - Την ίδια στιγμή όμως στη Χειμάρα...

Άλλο ένα κατόρθωμα της "πατριωτικής" πολιτικής του Ελληνικού υπουργείου εξωτερικών γράφει ιστορία - Η πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών δασκάλων στην Ελλάδα (LMSHG) Ανίλα Κίλα, δίνει χαρμόσυνα νέα για τα παιδιά των Αλβανών στην Άρτα και στην Αττική...


Άρχισαν τα μαθήματα για την εκμάθηση  της αλβανικής γλώσσας σε δημόσια σχολεία των δύο πόλεων.

Στην πόλη της Άρτας και στην Αττική θα... παρακολουθούν μαθήματα αλβανικής. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από την επικεφαλής της Συνδέσμου των Αλβανών Εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, Ανίλα Κίλα.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου ευχαρίστησε τις δημοτικές αρχές και στις δύο πόλεις καθώς και τους δασκάλους που θα διδάσκουν στην εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας.

«Ευχαριστώ τις τοπικές αρχές και τους δήμους της Άρτας και των Σπάτων-Αρτέμιδος στην Αττική, για τη μεγάλη βοήθεια που μας δίνουν με τη δυνατότητα της διδασκαλίας σε δημόσια σχολεία για να διαιωνίσουν τη γλώσσα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας. 

Ευχαριστούμε τη δασκάλα του Συνδέσμου στην Άρτα κα Σονίλα Τόντο για τις προσπάθειές της και σας ευχόμαστε εκ μέρους όλων των συναδέλφων «Καλή Τύχη!»


Ευχαριστώ, επίσης, τον κ. Αναστάς Κοζντίνε, πρόεδρο του Συλλόγου «Πρεμετή»- [Përmeti] για τη μεγάλη βοήθεια που μας έχει δώσει!», σημειώνει το δημοσίευμα της «SHQIPËRIA E BASHKUAR»- [ Ενωμένης Αλβανίας].

Τί γίνεται όμως την ίδια στιγμή στη Χειμάρα με τις γνωστές προβοκάτσιες και την Αλβανική προκλητικότητα να χτυπά κόκκινο;;;

Μετά την μεγαλειώδη εκδήλωση για το περιουσιακό ζήτημα στη Χειμάρρα και γενικότερα στην ΕΕΜ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (02/12/2016) στα Τίρανα, την επομένη, κάποια αλβανικά ΜΜΕ, ανακάλυψαν «προβοκατόρικες» ενέργειες μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. 
Έκαναν λόγο για ελληνικά συνθήματα που γράφθηκαν στην εθνική οδό Αγίων Σαράντα – Αργυροκάστρου και σύμφωνα με τα ίδια μέσα, την νύχτα του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου αναρτήθηκε ελληνική σημαία στην είσοδο του κάστρου της Χειμάρρας.
Την Κυριακή, τα ίδια μέσα πανηγύριζαν για την υποστολή της ελληνικής σημαίας. Το γεγονός ότι τα δημοσιεύματα αυτά μοιάζουν να είναι γραμμένα από το ίδιο χέρι, δείχνει πως πρόκειται για μια προκλητικά συντονισμένη κίνηση σκοτεινών κέντρων.
Αξίζει να αναφέρουμε, ότι τα συνθήματα που παρουσιάζονται στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, είναι γραμμένα πριν από πολλά χρόνια ενώ η ελληνική σημαία βρίσκεται αναρτημένη στο ίδιο σημείο για πάνω από 10 χρόνια. Το σημείο αυτό βέβαια δεν είναι η είσοδος του κάστρου αλλά εντός της κατοικίας ενός ηλικιωμένου άνω των 70 ετών ο οποίος περιήλθε στην δυσχερή θέση να παρακολουθεί ένα βίντεο με 4 νεαρούς να παραβιάζουν νύκτα την οικία του.
Ο ιδιοκτήτης θα προβεί σε μηνύσεις και αφού τα πρόσωπα των δραστών διακρίνονται ξεκάθαρα στο βίντεο που ανήρτησαν οι ίδιοι, αναμένουμε ότι θα κινηθεί η αστυνομία ώστε να τους οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν δεν ήταν το σπίτι ενός ανήμπορου γέροντα αλλά ενός οικογενειάρχη νεότερης ηλικίας που ζει εκεί με την οικογένειά του;
Στα τελευταία 25 χρόνια της μεταπολίτευσης, ο λαός της Χειμάρρας αγωνίζεται για δύο ζητήματα που σε κάθε πολιτισμένη χώρα θα θεωρούνταν αυτονόητα. Πρώτον, να έχει το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού. Δεύτερον να έχει δικαιώματα στην περιουσία των προγόνων του.
Ο αγώνας των Χειμαρριωτών γίνεται πάντα στα πλαίσια του νόμου και του συντάγματος της Αλβανίας, στοχεύοντας στην ενημέρωση της κοινής γνώμης και των διεθνών φορέων αποκτώντας με τον τρόπο αυτό και πολλούς συμμάχους.
Η συγκεκριμένη προβοκάτσια δεν στοχεύει σε τίποτα άλλο από την δημιουργία επεισοδίων με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τον εκφοβισμό των Χειμαρραίων. Δεδομένου ότι το 2017 η Αλβανία έχει βουλευτικές εκλογές και όπως κάθε φορά αυτοί που φροντίζουν να ηγούνται πολιτικά της πιο φτωχής και διεφθαρμένης χώρας στην Ευρώπη, βρίσκουν ψηφοθηρικό αποκούμπι στον εθνικισμό, την μισαλλοδοξία και τον ανθελληνισμό, εκφράζουμε τις υποψίες μας και για πολιτικό δάκτυλο.
Οι πρακτικές αυτές και ο αχαλιναγώγητος εθνικισμός που δυστυχώς σήμερα καλπάζει σε όλες τις δομές της Αλβανικής κοινωνίας, μας απομακρύνουν επικίνδυνα από το κοινό όραμα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που έχουμε μαζί με τον αλβανικό λαό.
Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, πιστή στις δημοκρατικές της αρχές, δε θα σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται για τα δίκαια του Ελληνισμού όπως αυτά απορρέουν από τις σύγχρονες συμβάσεις του διεθνούς δικαίου για τις μειονότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου