Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ακους αρσενική Διαμαντοπούλου τι κάνουν οι υπουργοί παιδείας αν αισθάνονται ότι η χώρα τους δεν υπάρχει μόνο για να πληρώνει με τους φόρους του λαού της αμειβόμενους σωτήρες???

Καθιερώνονται ως υποχρεωτικά μαθήματα «η βουλγαρική παράδοση, έθιμα και πολιτισμός της Βουλγαρίας» στα σχολεία... 

Δεν μπορείς να είσαι περήφανος άνθρωπος με κάτι που δεν ξέρεις. Τ ακούτε συνδικαλισταράδες των καθηγητών με τι ασχολούνται αλλού οι δάσκαλοι εκτός από τα ..."δικαιώματά τους"???

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Η εισαγωγή υποχρεωτικού μαθήματος με την ονομασία που προαναφέρθηκε θα είναι για όλες τις τάξης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή έως και την 12η τάξη σε όλα τα σχολεία της χώρας. Η πρόταση του επικεφαλής του χορογραφικού συγκροτήματος «Τσινάρι», Ασέν Παβλόφ έγινε δεκτή με θετικά σχόλια. Στόχος είναι η σύμπτυξη της βουλγαρικής κοινωνίας στις κοινές παραδόσεις, έθιμα και χορούς και γενικότερα του πολιτισμού που θα...

αρχίζει από τη βασική εκπαίδευση των βουλγαρικών σχολείων. «Ενώνουμε τις παραδόσεις, τα έθιμα και τον πολιτισμό, δίνουμε νέο περιεχόμενο στο αντικείμενο του εκπαιδευτικού πολιτισμού και στόχο την αναβίωση του βουλγαρικού παραδοσιακού πνεύματος. 


»Είμαστε Βούλγαροι , χάριν της βουλγαρικής λαογραφίας και παράδοσης διατηρούμε τον τρόπο ζωής και πολιτισμό μας. »Περήφανος άνθρωπος δεν υπάρχει με κάτι που δεν ξέρει. Πρέπει να γνωρίζουμε τα έθιμα, τις ρίζες μας, τις φορεσιές μας, τα μουσικά όργανα, το χορό και ό,τι είναι σημαντικό προκειμένου να υφαίνουμε την ηθική, τη θρησκεία, την παράδοση μέσα σε μια αισθητική και ομορφιά», είπε ο Παβλόφ, σύμφωνα με το βουλγαρικό εθνικό πρόγραμμα. 

Οι εκπαιδευτικοί χαιρέτισαν την ιδέα επεσήμαναν ότι , πράγματι, στα βουλγαρικά σχολεία είναι ελάχιστες οι ώρες διδασκαλίας για τις παραδόσεις και τα έθιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου