Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Σκύψε ευλογημένη ή κάνε πρώτα μερικά τσαλίμια μωρή???

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς έκανε χθες η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεδρίασε με αρμοδιότητα να «μεταφράσει» τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, την εντολή που έλαβε από τους ψηφοφόρους???...


Αν ναι… Ποιος της εκχώρησε την αρμοδιότητα του μεταφραστή??? Και σε ποια γλώσσα τελικά είναι διατυπωμένη αυτή η γαμημένη εντολή που καθίσταται τόσο δύσκολη η νεοελληνική μετάφρασή της???

Και ποιος κερατάς αποφαίνεται τελικά πως η ορθότητα της μετάφρασης συντάσσεται με τους 95 που επέλεξαν το "σκύψε ευλογημένη", και όχι με τους 75 που είπαν: «Κάνε πρώτα μερικά τσαλίμια μωρή, και μετά σκύψε ευλογημένη»???

Και αν αυτή η γαμημένη μετάφραση, ήταν τελικά αρμοδιότητα της χθεσινής συνεδρίασης, τότε στη βάση ποιας μετάφρασης σκαρώθηκαν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης των μεταφραστών???

Είναι προφανές πως ερωτήματα σαν αυτά – που δεν εκχυδαΐζουν την πολιτική, αλλά ξεβρακώνουν τα πολιτικά ανδρείκελα και την πολιτική τους απάτη – δε θα απαντηθούν από τους πολυπράγμονες της πολιτικής σκέψης.

Γι αυτό και αν τα θέτουμε, το κάνουμε μόνο για ν αντιληφθούν και οι πλέον δύσπιστοι, το θέατρο που παίζεται στη χώρα των ευνουχισμένων ψηφοφόρων.

Ο «έντιμος συμβιβασμός» δηλαδή είναι ζήτημα συγκυριακής εσωκομματικής πλειοψηφίας και η πρώτη ύλη του σχετίζεται με...

τη διευθέτηση επικοινωνιακών εσωκομματικών ισορροπιών???


Γιατί εμείς νομίζαμε πως πραγματικά έντιμος συμβιβασμός μπορεί να υπάρξει, μόνο αν την επόμενη αυτής της …αρμένικης συνδιαλλαγής με τις συμμορίες των εκβιαστών, θα εξασφαλίζεται το δικαίωμα σε μια κοινωνία που ταπεινώθηκε να ξαναπερπατήσει όρθια με το κεφάλι ψηλά σ ένα παιχνίδι με καθαρούς κανόνες, σε μια χώρα με ανακτημένη εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια,  που δε θα παίζει κρυφτούλι με τις «ασάφειες» της μετάφρασης και με πολιτικούς απατεώνες στη θέση του εκάστοτε μεταφραστή???

Κάτι καταλάβαμε λάθος εμείς ή όλοι τούτοι είναι βρώμικοι μέχρι και το μεδούλι???



Σχετικά μας άρθρα...

Να γιατί η χώρα που ονειρεύεσαι, δε χωρά ούτε ως σκιά του εαυτού της στη φυλακή που διαχειρίζονται μισθωμένα ανδρείκελα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου