Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ

Μια ιδιότυπη τρομολαγνεία χορογραφείται και ρίχνει τη βαριά της σκιά πάνω από την Ευρώπη. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την ανατροφοδοτούμενη φιλολογία της απόσχισης και των αυτονομιστικών κινημάτων…


Πολύτιμοι σύμμαχοι για την προώθηση των επιδιώξεων των σκοτεινών κέντρων που την ανατροφοδοτούν είναι δύο: Η λήθη των λαών και η δουλικότητα των πολιτικών ανδρεικέλων.

Γι αυτό και έχει σημασία να κατανοήσουμε, πως κάθε φορά που ανοίγει μια τέτοια σελίδα στη δυναμική της γεωπολιτικής, αυτό που πρωτίστως μετρά για τους ίδιους τους χορογράφους, δεν είναι η ίδια η έκβαση των φιλονικιών και των αντιπαραθέσεων, αλλά η συνολική επικοινωνιακή της διαχείριση και οι παράπλευρες προεκτάσεις της πολιτικής της δυναμικής.

Το δημοψήφισμα της Σκωτίας, προσφέρει ένα πρώτης τάξεως άλλοθι για την κορύφωση της επικοινωνιακής καταιγίδας αναφορικά με τα αποσχιστικά, αλλά οφείλουμε να θυμίσουμε δυο παραμέτρους που...
ξεβρακώνουν ως σικέ αυτή τη θλιβερή ιστορία.
  • Πρώτον: Το δημοψήφισμα είναι πολιτικά προσυμφωνημένο ανάμεσα στους παράγοντες του Σκωτσέζικου αυτονομισμού και τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας. Στη γεωπολιτική λοιπόν, εκεί όπου οι πραγματικοί κίνδυνοι είναι επιβεβαιωμένοι, μόνο αφελείς μπορούν να πιστέψουν ότι προσυμφωνείται το ξέσπασμα ανεξέλεγκτων καταστάσεων.
  • Δεύτερον: Η προσυμφωνία για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, έγινε με τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, δηλαδή με τη Βρετανία της εκστρατείας των Φώλκλαντ. Μόνο αφελείς λοιπόν μπορούν να πιστέψουν πως μια υπερατλαντική δύναμη κατοχής, αποφασίζει ξαφνικά να προσυπογράψει το διαμελισμό της στον ίδιο τον κεντρικό της κορμό.
Θέλετε να θυμίσουμε την τύχη που είχαν στη διαδρομή της Ευρωπαϊκής γκεσταποποίησης, αυτονομιστικά κινήματα – πολλά από τα οποία υπήρξαν και ένοπλα – για να καταλάβουμε τη μεγάλη βρωμιά που κρύβεται στην επικοινωνιακή διαχείριση ενός απόλυτα χορογραφημένου γεωπολιτικού παιχνιδιού??? Πάμε λοιπόν…

Ιρλανδία (ένοπλος ο ΙΡΑ… λάσπη η δουλειά)... 
Ισπανία (Καταλονία, Βάσκοι ένοπλος ο ΕΤΑ… λάσπη η δουλειά)... 
Κορσική...
Ιταλία (αστείρευτες μεγαλοστομίες από τη Λέγκα του Βορρά)... 
Βέλγιο (Φλαμανδοί με επίσης αστείρευτες μεγαλοκουβέντες)… 
Παντού η ίδια εξέλιξη. Γιατί λοιπόν πιστεύετε ότι η εξελίξεις στη Σκωτία θα είναι διαφορετικές με δεδομένη μάλιστα την «πολιτισμένη»  προσυμφωνία???

Μήπως για τους περισσότερο αφελείς ή αμνήμονες, θα πρέπει να θυμίσουμε πόσες φορές …δημοψήφισε και ξαναδημοψήφισε η Ισλανδία μέχρι – εντελώς δημοκρατικά – οι κάλπες να βγάλουν το πολυπόθητο ΝΑΙ για την είσοδο στην Ε.Ε??? 

Περίγελος του πλανήτη υπήρξε αυτό το δημοψήφισμα… «Θα ψηφίζετε διαρκώς μέχρι να βγάλετε αυτό που θέλουμε» ήταν η εντολή. Έτσι και έγινε…

Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια???
Οφείλουμε να την ανιχνεύσουμε. Γιατί δυστυχώς πίσω από την επικοινωνιακή βρωμιά αυτής της χορογραφούμενης τρομολαγνείας, υπάρχει αλήθεια, και δυστυχέστατα για μας τους Έλληνες αυτή η αλήθεια είναι εφιαλτική. Και δεν είναι αυτή που επιχειρούν να αναδείξουν τρομολαγνώντας με τη Σκωτία, αλλά αυτή που επιχειρούν να κρύψουν, μέσα από αυτόν τον ιδιότυπο επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Για να την κατανοήσουμε, θα υπογραμμίσουμε δυο κρίσιμα γεωπολιτικά δεδομένα.
  • Πρώτον: Η εφιαλτική απόσχιση μέσω της οποίας ναρκοθετήθηκε ουσιαστικά η Ευρώπη και στα πρότυπα της οποίας μετατρέπεται σε πυριτιδαποθήκη ολόκληρη η Ευρασία στις μέρες μας, είναι ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας.
  • Δεύτερον: Τα επικίνδυνα μπαστάρδια αυτού του διαμελισμού, είναι τα καρκινώματα του Κοσσόβου και της Βοσνίας, που αποτελούν πραγματική απειλή για την ίδια την υπόσταση και τη γεωπολιτική φυσιογνωμία της Ευρώπης.
Το πρώτο λοιπόν συμπέρασμα που έχει σημασία να κωδικοποιήσουμε, είναι πως «βιώσιμα» αποσχιστικά κινήματα είναι εν δυνάμει εκείνα τα οποία χορογραφεί ο υπερεθνικός χορογράφος. Όλα τα υπόλοιπα, ή καταπνίγονται ή εκφυλίζονται στο βάθος του χρόνου.

Και το δεύτερο συμπέρασμα είναι πως το πραγματικό γεωπολιτικό ενδιαφέρον, ενσωματώνεται στα αποσχιστικά κινήματα εκείνα μέσα στα οποία οι μειονότητες πολιτικοποιούνται, τα αιτήματά τους ριζοσπαστικοποιούνται, και η συνολική τους υπόσταση τις μετατρέπει σε βολικά εργαλεία για την εξυπηρέτηση και προώθηση γενικότερων επιδιώξεων και σχεδιασμών.
  • Να λοιπόν γιατί γεννήθηκαν τα καρκινώματα των Βαλκανίων…
  • Να γιατί βάλτωσαν τα «κινήματα» της υπόλοιπης Ευρώπης…
  • Να γιατί πίσω από τη φαρσοκωμωδία της Σκωτίας, επιχειρείται ένας δόλιος επικοινωνιακός αντιπερισπασμός, χρήσιμος για την προπαρασκευή εφιαλτικών εξελίξεων στην πραγματικά διακεκαυμένη ζώνη του πλανήτη.

Ο εφιάλτης είναι εδώ…
Και οφείλουμε ως Έλληνες να συνειδητοποιήσουμε που πάνε τα πράγματα, γιατί ήδη έχει πάρει φωτιά το φυτίλι του δυναμίτη. Η φαρσοκωμωδία της Σκωτίας, δε συνιστά Βρετανικό πρόβλημα, αλλά πρόβλημα κατ εξοχήν Βαλκανικό και πιο ιδιαίτερα Ελληνικό.

Η φαρσοκωμωδία της Σκωτίας, ανατροφοδοτείται δυστυχώς πάνω στη φλεγόμενη Ουκρανία, και σ ένα περιβάλλον όπου πλέον ο ισλαμικός εφιάλτης δεν απειλεί μονάχα απροκάλυπτα την ευρύτερη περιοχή. Αλλά παράλληλα με αυτό αξιοποιείται από τον Αμερικανοσιωνιστικό χορογράφο που αποσκοπεί σε μια εκτεταμένη αναδιάρθρωση της γεωπολιτικής του πλανήτη.

Η Τουρκία χάνει τη μάχη με το Κουρδικό… Οι χθεσινοί «τρομοκράτες» αποδεικνύονται πολύτιμοι σύμμαχοι για το σπάσιμο του ισλαμικού τσαμπουκά… Και μόνο ένα ισχυρό αντιστάθμισμα μπορεί να εξευμενίσει το τουρκικό θεριό που έχει μονίμως τα μάτια του στραμμένα προς τη Δύση.

Η φαρσοκωμωδία της Σκωτίας λοιπόν και η συνολική τρομολάγνος επικοινωνιακή της διαχείριση, δεν αποσκοπεί κυρίως σε λογικές ενίσχυσης της ανασφάλειας των λαών, αλλά πρωτίστως αποσκοπεί στο να προετοιμάσει το έδαφος για το ξέσπασμα της πραγματικής φωτιάς.

Και αυτή η φωτιά έχει ονοματεπώνυμο: Βαλκάνια, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος. Οι δωσίλογες ηγεσίες που νέμονται την εξουσία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, θα φέρουν πολύ κλάμα και μεγάλο πόνο στον Ελληνισμό, αν δεν απαλλαγεί από αυτές πριν ξεσπάσει ο γεωπολιτικός εφιάλτης.


Σχετική μας ανάρτηση...

Η ΔΙΔΥΜΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΚΕΚΑΥΜΕΝΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΕΥΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

2 σχόλια:

  1. ΩΡΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ αυτό το "Και οφείλουμε ως Έλληνες να συνειδητοποιήσουμε". Πολύ γέλασα, αν και περισσότερο βρίσκεται στον τομέα της επιστημονικής φαντασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο υπαρχουν ακόμα τροφιμα στα σουπερ μαρκετ και σκυλάδικα ανοιχτά... ο έλληνας δεν προκειται να "συνειδητοποιήσει" τίποτα!!!

      Διαγραφή