Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η γειτονική χώρα δεν έχει Ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο. Από την αρχή της επέκτασης προς τη Δύση έως και σήμερα, η Τουρκία στις συνειδήσεις των λαών, των φυλών και των θρησκευτικών μειονοτήτων της ευρύτερης περιοχής της Μ. Ασίας είναι ταυτισμένη με τις έννοιες της γενοκτονίας, της εθνοκάθαρσης, της επιβολής διά του ξίφους, της πολιτισμικής υποχώρησης...

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRhnKuqcXlkPZ3SoE7Lsk-3rSgIlviQADUCchcwXBwKye0u1Ihx

Αυτή η μάστιγα κατά καιρούς αλλάζει καθεστώτα, πολιτειακές δομές, τεχνικές συγκρότησης και ενοποίησης της κοινωνίας (μόνο η βία δεν αλλάζει). Τα καθεστώτα περνούν πάνω από τη συλλογική ψυχή της χώρας και...
απορρίπτονται σαν το δέρμα των όφεων. Παρά τις μεταμορφώσεις της, όμως, η Τουρκία παραμένει η ίδια ως πνεύμα: αίμα, φόνος, επιβολή, συντριβή του αδυνάτου.

Τούτη τη νοοτροπία τη βλέπουμε και στις οθόνες των τηλεοράσεων και των υπολογιστών μας, όποτε προβάλλεται ένα νέο αποτρόπαιο έγκλημα του Ισλαμικού Κράτους, της διαβόητης ISIS. Η τρομοκρατική οργάνωση που έχει λάβει διαστάσεις παγκόσμιας απειλής έχει πολλές σχέσεις με τη χώρα που κυβερνά ο θρησκόληπτος Ερντογάν.

Προ ημερών κυκλοφόρησε σ' ολόκληρο τον κόσμο βίντεο που έδειχνε τζιχαντιστή στρατιώτη ενδεδυμένο με την αμφίεση της ISIS να επιβαίνει σε τραμ στην Κωνσταντινούπολη. Καλά πληροφορημένες πηγές στα περισσότερα δυτικά κράτη μιλούν για στρατηγεία του Ισλαμικού Κράτους και για γραφεία στρατολόγησης τέτοιων δολοφόνων που λειτουργούν κανονικά στην Τουρκία.

Σοκ προκάλεσε και μια δημοσίευση στην τουρκική εφημερίδα «Taraf». Επρόκειτο για επιστολή που έστειλε Τουρκάλα νοσοκόμα στην κυβέρνηση της χώρας της εκφράζοντας την οργή της για το γεγονός ότι πρέπει να θεραπεύει μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι παρουσιάζονται σαν μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης: «Τους θεραπεύουμε και εκείνοι μετά αποκεφαλίζουν ανθρώπους» αναφέρει στην επιστολή της.

Είναι προφανές ότι το ξεδόντιασμα του ισλαμικού τέρατος πρέπει να ξεκινήσει από την Τουρκία. Μια καλή ιδέα θα ήταν η αποστολή παρατηρητών του ΟΗΕ, που θα εξετάσουν τον βαθμό της εμπλοκής της κυβέρνησης Ερντογάν με την ισλαμική τρομοκρατία.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου