Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΡΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ - ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ

Στη Συρία τοπικά μέσα διέρευσαν φωτογραφίες από τους πρώτους αποκεφαλισμούς στη Δαμασκό και συγκεκριμένα στο προάστιο Zahara...
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Επίσης τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι σήμερα Τετάρτη οι τζιχαντιστές που εισέβαλαν στον Λίβανο απήγαγαν έναν ακόμη λιβανέζο στρατιώτη. Ο τελευταίος έρχεται  να...
προστεθεί στους 28 στρατιώτες κι αστυνομικούς που απήγαγαν οι τζιχαντιστές στις αρχές Αυγούστου. Την Τρίτη η al-nosra απείλησε ότι θα σκοτώσει έναν ακόμη λιβανέζο στρατιώτη σιίτη αυτήν την φορά τον M. Hamiye.

από σταύρωση 2 πολιτών στη Συρία στις 15.09.14
Και αυτός ο στρατιώτης αιχμαλωτίστηκε στην περιοχή της παραμεθόριας πόλης Arsal όπου επικεντρώνεται η αντιπαράθεση των δυνάμεων του στρατού και των ισλαμιστών. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (ANI), ένοπλοι προερχόμενοι από Συρία οδήγησαν τον φαντάρο σε άγνωστη κατεύθυνση. 


H al manar μεταδίδει ότι πρόκειται για τον στρατιώτη  Kamal Hujairi που τον απήγαγαν οι ισλαμιστές κατά την επίσκεψή του στο αγρόκτημα του πατέρα του στη περιοχή Wadi Hmeid κοντά στην  Arsal.Η πληροφορία αυτή εμπεριέχεται σε ανκοινωθέν του λιβανέζικου στρατού.
Αυτή η εξέλιξη που επέρχεται μετά τον τελετουργικό αποκεφαλισμό 2 αιχμαλώτων φαντάρων και τις απειλές που έχουν εκτοξευθεί κατά της ζωής και των υπολοίπων αναμένεται να πυροδοτήσει εκ νέου την ένταση στο Λίβανο όπου είναι η τρίτη κατά σειρά χώρα που επεκτέθηκε το Ισλαμικό Κράτος.

Στον Λίβανο δραστηριοποιούνται  και  δυνάμεις του Μετώπου της Νίκης (al-Nosra).Στις αρχές της εβδομάδας ο στρατός του Λιβάνου απέτρεψε με επιτυχία την διείσδυση ενόπλων σε τοποθεσία κοντά στην Arsal. Σύμφωνα με την L’Orient-Le Jour ο στρατός προκάλεσε “πολλούς νεκρούς και τραυματίες στις τάξεις των τζιχαντιστών που αναδιπλώθηκαν”.(FRANCE 24  17/09/2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου