Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ - 20 ΠΡΩΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΖΙΧΑΝΤ

Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας, που επικαλείται το περιοδικό SPIEGEL, αναφέρουν ότι περίπου 20 πρώην μέλη του ομοσπονδιακού στρατού ταξίδεψαν στην Συρία και το Ιράκ προκειμένου να ασπαστούν το τζιχάντ... 


Είχαν προηγηθεί 400 Γερμανοί πολίτες που έκαναν το ίδιο, χωρίς όμως να είναι οι μόνοι. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για...
αρκετούς νεαρούς «με ευρωπαϊκά διαβατήρια» να ταξιδεύουν στην Συρία. Η MAD, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας, αντιλαμβάνεται το Ισλάμ ως ένα αναδυόμενο πρόβλημα ανάμεσα στις στρατιωτικές τάξεις της. 

Μόλις πρόσφατα ένας ακόμη λοχαγός του γερμανικού στρατού που αποστρατεύτηκε εξαιτίας της κλίσης του προς τους ισλαμιστές, εμποδίστηκε από το να ταξιδέψει στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ. Η μυστική υπηρεσία της χώρας, BfV, πρόσφατα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των ισλαμιστικών τάσεων εντός της Γερμανίας και εκτιμά ότι το κύμα των Γερμανών που θέλουν να πάνε στην Συρία ή το Ιράκ θα συνεχιστεί.
Πάντως την ίδια στιγμή, η Γερμανία πήρε μια ιστορική απόφαση να στείλει όπλα σε εμπόλεμη ζώνη. Ήταν κάθετα αντίθετη με αυτή την πρακτική για δεκαετίες. Όμως ο τρόπος με τον οποίο θα φτάσουν τα όπλα στους Κούρδους είναι ασαφής.

Σύμφωνα με την γερμανική νομοθεσία για την εξαγωγή όπλων, πρέπει η συμφωνία να εγκριθεί από τον υπουργό Οικονομικών και να λάβει έγγραφη δέσμευση από την κυβέρνηση της χώρας που θα τα παραλάβει. Όμως η νέα κυβέρνηση της Βαγδάτης δεν έχει ορκιστεί ακόμη. Την ίδια στιγμή, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βαλτερ Στανμάγερ εκφράζει τον φόβο τα όπλα θα οδηγήσουν σε ένα κουρδικού κράτος και ότι «ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν θα οδηγήσει σε νέα διάσπαση των επαρχιών του Ιράκ. Αυτό θα πυροδοτήσει νέες μάχες για σύνορα κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα περιοχές ολόκληρες να μείνουν ακυβέρνητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου