Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ??? ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΑΦΕΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ

Το τρίτο πακέτο βοήθειας που ετοίμασε το Βερολίνο για την Ελλάδα είναι μία εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη, για τον απλούστατο λόγο ότι η χώρα μας θα «φορτωθεί» και άλλα δανεικά, και με δεδομένο ότι αδυνατεί να εξυπηρετήσει τα υπάρχοντα...

του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η ομολογία του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, που εκμαιεύθηκε ύστερα από πιέσεις της αντιπολίτευσης, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν από τον πρωθυπουργό, καθώς αδυνατώ να πιστέψω ότι συμμετέχει και η Αθήνα στα γερμανικά «μαγειρέματα», που θα επαναφέρουν τη συζήτηση για την πτώχευση και θα ταλαιπωρήσουν αφάνταστα τη χώρα και τον λαό της. Η αλήθεια είναι μία και μοναδική:...
Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους και όχι πρόσθεση στα δανεικά που έχει λάβει, και για τα οποία θα αναγκαστεί να δηλώσει κάποια στιγμή ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί. Φοβάμαι ότι τα σενάρια για παύση πληρωμών, για τα οποία κατηγορήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα φαντάζουν ιδανικότατη λύση για την πατρίδα μας.

Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ έχουν διαπράξει λάθη, αλλά στο θέμα του «κουρέματος» είναι ορθοί και έχουν μάθει καλά το μάθημά τους. Αλλωστε, το εισηγήθηκαν τον Απρίλιο του 2010, πριν ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου δέσει τη χώρα στο άρμα της τρόικας. Και εάν το αίτημά τους γινόταν αποδεκτό, η Ελλάδα θα λάμβανε δάνεια ύψους 30 με 35 δισ. ευρώ και όχι 110 δισ. Ενώ το χρέος της θα είχε μειωθεί δραματικά. Θεωρώ ότι αποδέκτης της ομολογίας του κ. Σόιμπλε ήταν και το ίδιο το Ταμείο και ειδικά η γενική διευθύντριά του, που δεν αποδέχονται με καμία δύναμη συμμετοχή στον επιπρόσθετο δανεισμό. Συμφωνήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο ότι όσα χρειαστεί η Ελλάδα πρέπει να τα πληρώσει η Ευρώπη. 


Η κυβέρνηση πρέπει να αντισταθεί στον επιπρόσθετο δανεισμό, διότι με τον τρόπο αυτόν οι Γερμανοί θα γλιτώσουν από το κούρεμα του χρέους του επίσημου τομέα και θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν εις βάρος της χώρας μας. Αλλωστε, η αύξηση του χρέους θα δυσκολέψει την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στο ΔΣ του ΔΝΤ. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που η κ. Λαγκάρντ επιμένει να ξεχάσουν οι Ευρωπαίοι μεγάλο μέρος των ελληνικών δανείων.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου