Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΝΤΟΡΑ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΥΠΕΞ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΛΗΨΗ "ΟΔΗΓΙΩΝ" - ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΠΤΕΥΕΣΤΕ

Με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, συναντήθηκε  στις 12 το μεσημέρι,της Πέμπτης στο υπουργείο Εξωτερικών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος.
 Μετά το πέρας της συνάντησης το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου ανακοίνωσε τα εξής: ..


Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, καθώς τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και μεταβάλλουν σημαντικά τα μέχρι σήμερα δεδομένα και μάλιστα, σε μια περίοδο που η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, αντάλλαξαν απόψεις για το διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την ανάγκη μεγάλων θεσμικών αλλαγών στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τις εξελίξεις τις Αραβικές χώρες και τη Συρία, καθώς και τα τεκτενόμενα ευρύτερα στη Μέση Ανατολή.
Ιδιαιτέρη αναφορά έγινε στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς αύριο ο Ευάγγελλος Βενιζέλος, επισκέπτεται την Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Υπενθυμίζεται ότι, την περίοδο που ήταν Υπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου, ετέθησαν οι βάσεις μιας ολοκληρωμένης πολιτικής προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών, ενώ αργότερα, την περίοδο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, συνεδρίασε για πρώτη φορά στην Αθήνα, τον Μάιο του 2010, το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας.
Τέλος, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η πορεία της οικονομίας, οι προτεραιότητες των προοδευτικών δυνάμεων, καθώς και η στάση της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ στα μεγάλα θέματα που αφορούν τη χώρα και την πορεία της στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου