Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ - Η ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ

Έβγαλαν και οι δυο ορκισμένοι δωσίλογοι (Σαμαράς & Βενιζέλος) το σκασμό όταν ο Παπακωνσταντίνου θύμισε το αυτονόητο...

Και το αυτονόητο είναι πως:  "Αυτός που έθαψε τα στοιχεία για όλο το μετέπειτα χρονικό διάστημα, επιβραβεύεται και γίνεται αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών. Και ξεπερνάμε το γεγονός – ακόμα και αν δεχτούμε πως πίστευε ότι κατείχε αντίγραφο και το ΣΔΟΕ συνέχιζε την έρευνα – πως σε όλους τους μήνες που ήταν Υπουργός δεν έκανε μία – έστω – ερώτηση για την πρόοδο των ερευνών. Έστω μία! Ή μια σύσκεψη για το θέμα αυτό!".

Το δρόμο του Ειδικού Δικαστηρίου... 


Ανοίγει για τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής να τον παραπέμψει για τα κακουργήματα της απιστίας περί την υπηρεσία και την νόθευση εγγράφου, όπως και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. 

Πλέον, το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα κληρωθεί σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σώματος, θα κληθεί να αποφανθεί επί της βασιμότητας των αποδιδόμενων κατηγοριών και επί της παραγραφής ή μη των αδικημάτων. Εφ’ όσον κρίνει ότι δεν τίθεται θέμα παραγραφής και ότι είναι βάσιμες οι κατηγορίες που του αποδίδονται, τότε ο κ. Παπακωνσταντίνου θα καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με κίνδυνο να καταδικαστεί σε βαρύτατες ποινές φυλάκισης.

Σε σύνολο 283 ψηφισάντων υπήρξαν 269 έγκυρα ψηφοδέλτια, 9 άκυρα και 5 λευκά. Για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου 166 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 34 «όχι» και 67 «παρών». Για το αδίκημα της απιστίας 206 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 42 «όχι» και 18 «παρών». Και για την παράβαση καθήκοντος 220 ψήφισαν «ναι», 35 «όχι» και 11 «παρών».

Δεν έλειψαν και οι βολές κατά του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλου, όπως και κατά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη, για τους οποίους είπε: «Αυτός που μαζί με τον κ. Διώτη κυριολεκτικά έθαψαν τα στοιχεία για όλο το μετέπειτα χρονικό διάστημα, επιβραβεύεται και γίνεται αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών. Και ξεπερνάμε το γεγονός – ακόμα και αν δεχτούμε πως πίστευε ότι κατείχε αντίγραφο και το ΣΔΟΕ συνέχιζε την έρευνα – πως σε όλους τους μήνες που ήταν Υπουργός δεν έκανε μία – έστω – ερώτηση για την πρόοδο των ερευνών. Έστω μία! Ή μια σύσκεψη για το θέμα αυτό!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου