Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΕΙΣΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ??? ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΒΛΑΚΑ???

«Χρεωκοπία ή επώδυνα μέτρα», «κατάρρευση ή λιτότητα», «δεν θα έρθει δεύτερο μνημόνιο», «είστε λαϊκιστές και κινδυνολόγοι», «αυτοί είναι νεοφιλελεύθεροι», «είδαμε, που μας έφεραν οι “φιλολαϊκές” πολιτικές σας»  … και ο λαός καλείται, να αποφασίσει ποιος έχει δίκαιο και ποιος κρύβει την αλήθεια...

Κανείς τους, όμως, δεν λέει ότι βασικό χαρακτηριστικό ενός ικανού πολιτικού είναι η πρόβλεψη, γιατί στην τελική «τυφλός δεν είναι αυτός που δεν βλέπει, αλλά αυτός που δεν προβλέπει».
Σκοπός του άρθρου, δεν είναι η ισοπέδωση και ο μηδενισμός των πάντων. Παρατηρούμε, όμως, καθημερινά, βουλευτές, υπουργούς και στελέχη κομμάτων, να επιδίδονται σε κοκορομαχίες, με μοναδικά τους μέσα, ανυπόστατες δικαιολογίες και εύηχα συνθήματα. Είναι βέβαια γνωστό, πως... 


Οι δικαιολογίες επιστρατεύονται μόνο για τις αποτυχίες και ότι για τις επιτυχίες απαιτούνται στρατηγικές.
Αρκετοί πολιτικοί επιδιώκουν, να περάσουν στον κόσμο το αίσθημα της ενοχής, με αποκλειστικό και μόνο στόχο την αποδυνάμωση των πολιτών. Εδώ είναι, που ο λαός καλείται, να αντιδράσει και να μην απορροφά σαν σφουγγάρι το καθετί. Να μην αποτελεί έναν παθητικό δέκτη, που αβασάνιστα δέχεται και το πιο φτηνό επιχείρημα.

Πολλοί είναι αυτοί, που συμπεριφέρονται στον κόσμο λες και είναι βλάκας. Υποτιμούν, με τον πιο κατάπτυστο τρόπο, τη νοημοσύνη των πολιτών. Δυστυχώς, όμως, ο λαός ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό και έτσι έχει λιγότερες απαιτήσεις, με αποτέλεσμα, ανίκανοι και ανεπαρκείς πολιτικάντηδες, να κερδίζουν πόντους και να κατακλύζουν την Βουλή και τα διάφορα Υπουργεία.

Ζούμε, σε μια εποχή, όπου έχει γίνει μόδα το να είσαι ηλίθιος και χυδαίος. Επομένως, η παρουσία μηδαμινών και σπιθαμιαίων προσωπικοτήτων στην παιδεία, την υγεία, την άμυνα και την ασφάλεια, δεν προκαλεί έκπληξη. Πρέπει, όμως, να μας γεμίζει με ανησυχία και αγωνία, που τα μηδενικά διαχειρίζονται τις τύχες της πατρίδας και το δικό μας μέλλον.

Η άγνοια και η μετριότητα του λαού είναι το μεγαλύτερο όπλο του πολιτικού καιροσκοπισμού και λαϊκισμού, το σημαντικότερο εργαλείο όσων επιχειρούν, να διαχειρίζονται την κοινή γνώμη. Επενδύουν στην άγνοια του κόσμου… «θα λες ό,τι θέλεις, αρκεί να σου το πούμε εμείς».
Όταν κάποιος απευθύνεται στο συναίσθημα του λαού, τότε κατορθώνει,  να του αφαιρεί πόντους από την λογική. Επομένως, αν οι πολίτες αρχίσουν, να σκέφτονται περισσότερο με την λογική, τότε αρκετοί επικίνδυνοι ηγετίσκοι και λαοπλάνοι καιροσκόποι θα βρεθούν στο περιθώριο.
Μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε για καλύτερες μέρες. Γι αυτό η ψήφος μας έχει σημασία. Ως εκ τούτου, αυτή την φορά, δεν ψηφίζουμε την πιο καλή ατάκα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου