Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΟΤΑΝ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΠΑΙΝΕΙ Η ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ

Όταν η είδηση έφθασε στην Ιπποκράτους, ανησυχία και προβληματισμός επικράτησε μεταξύ των στελεχών του Κινήματος...

«Όταν ο Πάγκαλος επαινεί τον Βενιζέλο, ανησυχώ…» έλεγε παλαιός κοινοβουλευτικός της Ιπποκράτους, ακούγοντας προχθές τον Θόδωρο Πάγκαλο να μιλά με τα καλύτερα λόγια για την ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου στο Περιστέρι. Ο Πάγκαλος βρήκε «καταπληκτική» την ομιλία του Μπένι, κυρίως σε ό,τι αφορά την ανάλυση της κρίσης, των αιτίων της και των αντιδράσεων που προκάλεσε, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος «βαριέται να ακούει πολιτικές ομιλίες», όπως ομολόγησε…
 

Και πώς να μην ανησυχεί ο έμπειρος κοινοβουλευτικός, που γνωρίζει πολύ καλά ποια ακριβώς είναι η γνώμη τού πρώην αντιπροέδρου του ΓΑΠ καθώς και τι έχει πει μέχρι σήμερα (δημοσίως και ιδιωτικώς) για τον σημερινό πρόεδρο του Κινήματος. Ειδικά δε όταν βλέπουν ορισμένους ορκισμένους εχθρούς του Μπένι να τον επαινούν, δικαιολογημένα το μυαλό τους πάει στο συνέδριο και στην προσπάθεια να «κοιμίσουν» την ηγεσία εν όψει του συνεδρίου, στο οποίο οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι φαίνεται ότι ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση.
 
Πρωτοβουλίες Μπένι
Σ’ αυτό το κλίμα καχυποψίας έρχονται να προστεθούν και τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν φαίνεται να έχουν τέλος, παρά τις συνεχείς προσπάθειες του αρχηγού του να συσπειρώσει ό,τι του απέμεινε παρευρισκόμενος σε συνεδριάσεις Νομαρχιακών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου (ΝΟΕΣ) σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του ΠΑΣΟΚ.
Ο Βενιζέλος, τώρα που πήραμε την πρώτη μεγάλη δόση, έχει στρέψει την προσοχή του στα θέματα της ανάπτυξης, της παιδείας και της δημόσιας διοίκησης, καθώς και στη λήψη μέτρων για την ανακούφιση των ευάλωτων στρωμάτων του πληθυσμού, παρουσιάζοντας αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες και νομοσχέδια – εδώ που τα λέμε, περισσότερα από αυτά των υπουργών του Σαμαρά!
Ήδη, κατέθεσε «σύσσωμη η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – όταν λέμε «σύσσωμη», εννοούμε και από τους… 25 βουλευτές της! – πρόταση νόμου για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ενώ ο ίδιος ο Βενιζέλος παρουσίασε δύο προτάσεις νόμου για θέματα παιδείας.
 
Διαρροές
Παράλληλα, όμως, είναι προφανές ότι προσπαθεί και να προλάβει τις εξελίξεις, αναφορικά με τα φημολογούμενα σενάρια περί δημιουργίας ενός νέου κεντροδεξιού κόμματος υπό τον Αντώνη Σαμαρά, με το οποίο θα μπορούσαν ενδεχομένως να συνταχθούν μεγάλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά και ο Πέτρος Ευθυμίου – όπως ακούγεται.
Γι’ αυτό ο Βενιζέλος έκανε ήδη άνοιγμα στην Άννα Διαμαντοπούλου προχθές, όταν παρουσίασε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία, επισημαίνοντας «την καθοριστική συμβολή τής τότε υπουργού Παιδείας».
Με την ίδια λογική, προφανώς, ενέταξε και τον Πέτρο Ευθυμίου στη Γραμματεία της ΚΟΕΣ για το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι ο Ευθυμίου απουσιάζει εδώ και καιρό στην Αμερική, χωρίς να δείχνει καμία διάθεση προς το παρόν να εμπλακεί στα «ΠΑΣΟΚικά» δρώμενα.
Ενστάσεις για το μνημόνιο
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ενστάσεις στελεχών – νυν και πρώην – του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τη μνημονιακή πολιτική του κόμματος. Πρόσφατα, ο Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα εξαερωθεί, αν συνεχίσει την ίδια πολιτική» κι ότι ο μόνος λόγος για να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, «σε αντίθεση με αυτά που ισχυρίζονται κάποιοι άλλοι, είναι να ταυτιστεί απόλυτα με μια κυβέρνηση και να γίνει παρακολούθημα ενός συντηρητικού κόμματος». Ο Σκανδαλίδης, που δεν ξεκαθάρισε αν θα ψηφίσει το φορολογικό νομοσχέδιο, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απεμπλακεί άμεσα από την κυβέρνηση Σαμαρά και να προσφέρει μόνο κοινοβουλευτική στήριξη και, μάλιστα, όχι άκριτα, αλλά όπου και όταν πρέπει.
Παρ’ όλα αυτά, ένα κατεξοχήν μνημονιακό πολιτικό στέλεχος, ο Φίλιππος Σαχινίδης, υφυπουργός τόσο του Παπακωνσταντίνου όσο και του Βενιζέλου στο ΥΠΟΙΚ, συνεχίζει να είναι το «πρώτο βιολί» στον τομέα οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που προκαλεί και τη δυσαρέσκεια βουλευτών και στελεχών του κινήματος που σήμερα στηρίζουν τον Βενιζέλο.
 
Τη γλίτωσε ο Αηδόνης
Και μέσα σ’ όλα, είχαμε και την παρουσία του Χρήστου Αηδόνη σε εκδήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου στην Καλαμάτα, γεγονός που ενόχλησε σφόδρα την Ιπποκράτους. Ο Αηδόνης δεν δίστασε να μιλήσει για «ρήξεις, αναγκαίες για την πατρίδα», προκαλώντας συνειρμούς με την ΡΙΚΚΣΥ του Λοβέρδου και «χαριτωμένους» αστεϊσμούς από πλευράς ΠΑΣΟΚ περί ρήξης με «Ξ» και όχι με «ΚΚΣ» (!), παρά το γεγονός ότι η παρουσία Αηδόνη δημιούργησε και ερωτήματα περί του γιατί ο βουλευτής αυτός θεωρείται και από τους βασικούς υποστηρικτές του Παπανδρέου!!! Παρ’ ότι πάντως κυκλοφόρησαν σενάρια περί κλήσης σε απολογία του βουλευτή από τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, η Ιπποκράτους δεν ασχολήθηκε περαιτέρω με το θέμα, ενώ ο Βαγγέλης Βενιζέλος σχολίασε ότι «ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τον βηματισμό ή τη σταδιοδρομία κάποιων προσώπων». Ταυτόχρονα, όμως, και χωρίς να τον κατονομάσει, κατηγόρησε τον Ανδρέα Λοβέρδο για «αντιπερισπασμό» απέναντι στις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ να ανακάμψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου