Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους απαντώντας στις προειδοποιήσεις του Αντώνη Μανιτάκη για υπαγωγή όλων των υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σχέση αορίστου χρόνου στο καθεστώς διαθεσιμότητας, σε περίπτωση που συνεχιστεί η άρνηση των δημάρχων να στείλουν λίστες με τα ονόματα...

«Οποιος ακουμπήσει τον μισθό των εργαζομένων ΔΕ διοικητικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εκτός των άλλων θα αντιμετωπίσει και τη νομική διαδικασία, περί μη καταβολής δεδουλευμένων» αναφέρει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι... 


Η απειλή του υπουργείου για περικοπή των μισθών με εντολή προς την Ενιαία Αρχή Πληρωμής είναι αστεία και αποτελεί πυροτέχνημα καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών υπαλλήλων με σχέση αορίστου χρόνου, κυρίως σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, δεν πληρώνεται μέσω της Αρχής αλλά απευθείας από τους δήμους.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση αφού για να εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις υπαγωγής σε διαθεσιμότητα πρέπει να δοθούν οι λίστες με τα στοιχεία υπογεγραμμένες από τους δημάρχους.

Χωρίς τις υπογραφές των δημάρχων δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί η διαδικασία διαθεσιμότητας και η κυβέρνηση δεν αποκλείει να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην απαιτηθεί υπογραφή από τους δημάρχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου