Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ... ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ

Το φιάσκο της σημερινής «παρέλασης» τελείωσε. Και αυτό που βιώσαμε δεν ήταν μονάχα ο πολιτικός κατεξευτελισμός όλων εκείνων που αυτοχρίστηκαν «επίσημοι» μέσα στην απόλυτη λαϊκή περιφρόνηση και κατακραυγή - πράγμα το οποίο μας αφήνει απόλυτα αδιάφορους - αλλά ένας ανεπίτρεπτος βιασμός διαχρονικών αξιών και φυσικά της ίδιας της ιστορίας.

γράφει ο Reporto

Στην ουσία, αυτό για το οποίο νοιάστηκαν όλοι αυτοί, δεν ήταν η πραγματοποίηση μιας παρέλασης τιμής στα σύμβολα της αξιοπρέπειας του Ελληνισμού και των αγώνων του.

Αυτό που θέλησαν είναι να δηλητηριάσουν αξίες και διαχρονικά ιδανικά, επιχειρώντας να αναγορεύσουν το δωσιλογισμό σε τιμώμενη αξία, υπό το άγρυπνο μάτι του παρακράτους, των ελεύθερων σκοπευτών, και της πολιτικής ξετσιπωσιάς τους.

Σ αυτή τη χορογραφία των κοτζαμπάσηδων, ένοχοι δεν είναι μονάχα οι αυτόκλητοι πρωταγωνιστές.
Οι μεγάλοι συνένοχοι προφανώς είναι και οι παρελαύνοντες κομπάρσοι.
Όλοι εκείνοι που δέχτηκαν να υποτάξουν τη φυσική τους παρουσία στη χορογραφία τιμής στον άθλιο κοτζαμπασισμό...


Όλοι εκείνοι που δεν κατάλαβαν, πως η φυσική τους παρουσία είχε ταυτόχρονα και μια μέγιστη θεσμική ιδιότητα. Την ιδιότητα του τιμητή των ιδανικών και των αξιών για τις οποίες ουδείς δικαιούται να μπαίνει στη λογική των ανεπίτρεπτων εκπτώσεων.

Μοναδική εξαίρεση οι ανάπηροι πολέμου. Αυτοί που στόλισαν τους μεγάλους αγώνες του λαού μας μ ένα κομμάτι από τη σάρκα τους, το οποίο δεν πήραν πίσω ποτέ από το πεδίο των μαχών της τιμής και της αξιοπρέπειας.

Σ όλους αυτούς που βρήκαν τη δύναμη να επαναβεβαιώσουν και πάλι πως έχουν το τσαγανό να τιμούν την ιδιότητα του ήρωα και του πραγματικού λαϊκού αγωνιστή, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, κι αυτό το μπράβο το λέμε με όλη μας την καρδιά.

Μπράβο γιατί αρνήθηκαν να τιμήσουν το δωσιλογισμό, βάζοντας την αιματοβαμμένη ιστορία τους να τον προσκυνήσει.

Το μεγάλο ερώτημα είναι… τι τίμησαν τελικά όλοι οι άλλοι, με τη συμμετοχή τους σ αυτό το φιάσκο της ντροπής???

Τους ήρωές μας που αγωνίστηκαν για μια κοινωνία ελεύθερη, που σήμερα την κράτησαν φυλακισμένη και μακριά από τις εκδηλώσεις τιμής, μια χούφτα δοτοί πολιτικοί που τρέμουν ακόμη και τον ίσκιο τους???

Ή μήπως τον όρκο τους στο Σύνταγμα και τη Σημαία, αποδίδοντας τιμές σ εκείνους που κατέλυσαν το Σύνταγμα και υπέστειλαν τη σημαία της εθνικής αξιοπρέπειας αδίστακτα και προκλητικά???

Σε μια σειρά από τέτοια ερωτήματα, οι συμμετέχοντες στο σημερινό φιάσκο και βεβαίως η φυσική τους ηγεσία, οφείλουν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις πρωτίστως στον ίδιο τους τον εαυτό.

Όχι μονάχα γιατί το χρωστάνε απέναντι στις σελίδες της ιστορίας του λαού μας που οφείλουν να τιμούν, αλλά γιατί πάνω απ όλα το οφείλουν στον τρόπο με τον οποίο θα γράψουν τιε σελίδες του μέλλοντος που αναπόφευκτα θα ανοίξουν τις μέρες που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου