Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Πολιτικός σαλτιμπαγκισμός των ψεκασμένων

Καιροσκόπος σημαίνει, να αναπαράγεις την είδηση που λέει ότι ο Μπουρλά πούλησε μετοχές της εταιρείας του (Phizer) αξίας 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων, την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα καλά νέα για το εμβόλιο της Phizer, αλλά να είσαι τόσο «σοβαρός» και «υπεύθυνος» αναλυτής, που να μην γνωρίζεις: 


1. Ότι ο διευθύνων σύμβουλος κατά τις αγοραπωλησίες μετοχών είναι υποχρεωμένος να τηρεί ένα προκαθορισμένο σχέδιο, διαχειριστής του οποίου είναι τρίτος και ΔΕΝ είναι ο ίδιος. 

2. Ότι αγοραπωλησία με βάση προκαθορισμένο σχέδιο σημαίνει προσδιορισμός τιμής πώλησης σε προγενέστερο χρόνο και ότι η πράξη της αγοραπωλησίας διεκπεραιώνεται υποχρεωτικά όταν η μετοχή «πιάσει» την συγκεκριμένη τιμή. 

3. Ότι η συγκεκριμένη τιμή πώλησης είχε προσδιοριστεί ήδη από... τον Αύγουστο δηλαδή σε χρόνο ανύποπτο. 

4. Ότι από την στιγμή που «πιαστεί» η προσδιορισμένη τιμή, η αγοραπωλησία του πακέτου μετοχών πραγματοποιείται και ΔΕΝ αναστέλλεται. 

5. Ότι η ανακοίνωση για το εμβόλιο προφανώς επιτάχυνε το «πιάσιμο» της προσδιορισμένης τιμής. Η πώληση επομένως έπρεπε να πραγματοποιηθεί χωρίς δεύτερες σκέψεις. Συνέπεσε λοιπόν η αγοραπωλησία να γίνει την ημέρα της ανακοίνωσης και δεν αποφασίστηκε εκείνη την στιγμή «στο πόδι». 

6. Ότι το συμφέρον του Μπουρλά θα ήταν να παρακρατήσει και όχι να πουλήσει εκείνη την ημέρα το πακέτο των μετοχών που είχε προαποφασίσει σε χρόνο ανύποπτο. Και ήταν συμφέρον του να το παρακρατήσει προσβλέποντας σε ακόμη καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα. 

Όταν λοιπόν είσαι καιροσκόπος, τα προσπερνάς όλα τούτα και βιάζεις την είδηση στο πλαίσιο της γενικότερης συνωμοσιολογικής παράνοιας στην οποία έχεις παραδοθεί. Το επόμενο βήμα είναι να αναζητείς ανυποψίαστους και αφελείς προκειμένου να επικροτήσουν την «σοβαρή» σου «αποκάλυψη». Τράτζικ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου