Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019

Η Ελλάδα κατονομάζεται ευθέως από την Άγκυρα ως ο στόχος που απειλείται με στρατιωτικά μέτρα

Η Τουρκία εξειδικεύει τους στόχους και τις απειλές της. Η Ελλάδα κατονομάζεται πλέον ανοιχτά ως η “πηγή του κακού” έναντι της Τουρκίας στη Μεσόγειο... 

Ομέρ Τσελίκ: Σκληρές δυνάμεις στη Μεσόγειο αν κάποιος στραφεί εναντίον μας | tovima.gr

Είναι αυτή που κατά τον ελεγχόμενο από τον Ερντογάν Τύπο, ηγείται του “αντιτουρκικού μετώπου”. Ούτε το Ισραήλ, ούτε η Αίγυπτος, ούτε καμία άλλη χώρα δεν αναφέρεται τα τελευταία 24ωρα. Μόνο η Ελλάδα…


Ο εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσελίκ, ανέλαβε να “εξειδικεύσει” τις απειλές κάνοντας σαφώς λόγο για χρήση στρατιωτικών μέσων, προκειμένου η... Τουρκία να επιβάλλει όσα παράλογα απαιτεί.


Η Τουρκία αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσει και σκληρές δυνάμεις ως συνέχεια της διπλωματίας για να αντιμετωπίσει σε οποιοδήποτε μέρος και ιδιαίτερα στη Μεσόγειο τυχόν προσπάθεια δημιουργίας οργάνωσης που στρέφεται κατά της Άγκυρας, δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ. Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε ακόμη πως ο λόγος που ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας πήγε στη Λιβύη και συνάντησε μόνο τον στρατάρχη Χαφτάρ είναι επειδή θέλει να πάρει τη στήριξή του ώστε να παράξουν μια πολιτική ενάντια στην Τουρκία.

Υπερασπίστηκε ξανά τη φαρσοκωμωδία της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης και επανέφερε για ακόμη μία φορά το Καστελόριζο στο προσκήνιο. Μίλησε για τον Χάρτη της Σεβίλλης:
“Με βάση αυτό τον χάρτη αναγνωριζόταν περιοχή κυριαρχίας στο Καστελόριζο τέσσερις χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από το ίδιο το Καστελόριζο, μέσω του Καστελόριζου στην Ελλάδα. Αντί να μετρούν από την ηπειρωτική χώρα , μετρούν από τα νησιά που κατέχουν και θέτουν σύνορα όπως υφαλοκρηπίδα και περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας προσπαθούν σχεδόν να φέρουν την Τουρκία σε μια κατάσταση που να μην μπορεί να ρίξει παραγάδι στην Μεσόγειο”,είπε ο Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία έχει υπογράψει συμφωνία με την κυβέρνηση της Λιβύης που αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.
“Η Τουρκία δια της νομικής οδού και της διπλωματικής οδού έχει δώσει για άλλη μια φορά την απάντησή της σε εκείνους που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ντε φάκτο κατάσταση αγνοώντας τα συμφέροντα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Και οι ναυτικές μας δυνάμεις θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν την σημαία εκεί απέναντι σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν από την απάντησή μας δια της νομικής και διπλωματικής οδού. Όλα αυτά έχουν αναφερθεί και από τον Πρόεδρό μας στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κατά τη συνάντησή τους στη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Επομένως με την συμφωνία με τη Λιβύη έχει διαλυθεί η νέα συμφωνία των Σεβρών στην Μεσόγειο που έκαναν κάποιοι υπό την ονομασία συμφωνία Σεβίλλης”, ανέφερε.

Ο Ομέρ Τσελίκ κατέληξε: “Για την διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων μας, εάν γίνεται προσπάθεια δημιουργίας μια οργάνωσης που στρέφεται εναντίον της Τουρκίας καθαρά και δημόσιο σε οποιοδήποτε μέρος και ιδιαίτερα στην Μεσόγειο, τότε η Τουρκία εάν χρειαστεί χρησιμοποιεί την διπλωματία, εάν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσει τις σκληρές τις δυνάμεις ως συνέχεια της διπλωματίας. Αυτό είναι ανάγκη για την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Τουρκίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου