Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Σπονδή στον Ερντογάν αλλά και στην ξεφτίλα μας

Αφού τελικά σ αυτό τον τόπο, οι κατά συνθήκην μαγκιές, ή αλλιώς τα ταρατατζούμ για την εσωτερική κατανάλωση, δεν διαπρέπουν μονάχα ως εθνικό πολιτικό σπορ, αλλά στις πλείστες όσες των περιπτώσεων, το πραγματικό ειδικό βάρος των προεκτάσεών τους, μόνο κατόπιν εορτής και μόνο κατά προσέγγιση διαπιστώνεται…


Η συζήτηση στην Βουλή δεν περιμέναμε να έχει και διαφορετική εξέλιξη. Και δεν εννοώ βεβαίως για το αν θα ήταν ο τάδε ή ο δείνα ο «νικητής» στο χρηματιστήριο της επικοινωνιακής εξαπάτησης, σε μια παράσταση που στήθηκε, επειδή ακριβώς είχε ρόλο συγκεκριμένο να επιτελέσει. 

Αυτό σε τελευταία ανάλυση, ελάχιστη αξία έχει , αφού στη βάση του δεν συνιστά παρά ένα παράπλευρο πυροτέχνημα με έναν και μοναδικό προορισμό. Να αφανίσει μέσα στην λάμψη του την γίδα, όταν σπάσει ο διάβολος το πόδι του, και πιαστούν να την έχουν στην πλάτη, κάποιοι από τους αναλώσιμους στην πολιτική.

Κι εδώ βεβαίως, όσο και αν το κοπάδι αποδείχτηκε πολυπληθές, με Παπαδόπουλους και Σφακιανάκηδες, με την κα Μάρεβα και τα φιλόδοξα πολιτικά σχέδια του καλού της, και όλα τούτα γαρνιρισμένα με ολίγην από κατασκοπευτικό σασπένς, το πραγματικό πρόβλημα προφανώς και δεν βρίσκεται εκεί. Το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στο ότι… 
  • Θα έπρεπε να μάθουμε αλλά δυστυχώς δεν μας προέκυψε, με την άδεια και την προτροπή ποίου εμπλέκεται η Ελλάδα μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ σε μια δολοφονική μπίζνα με τους φονιάδες των Σαούδ στην Υεμένη και αλλού.
  • Θα έπρεπε να μάθουμε αλλά δυστυχώς δεν ανέκυψε το τι επ ακριβώς σηματοδοτεί και κυρίως σε ποια νέα κατάσταση πρόκειται να οδηγήσει, αυτή η περίεργη εμπλοκή της δολοφονικής μπίζνας και το αποτύπωμα που αφήνει ανεξίτηλο πάνω στο κυρίως σώμα της εξωτερικής πολιτικής τη χώρας, του τρόπου, των παραμέτρων άσκησης και των πιθανολογούμενων συνεπειών της.
  • Θα έπρεπε να μάθουμε αλλά δυστυχώς ούτε και αυτό μας προέκυψε, για το ποια περίεργη Κερκόπορτα έχει ανοίξει με τον νεολογισμό των «διακρατικών συμφωνιών» που όπως πολλάκις έχουμε αναδείξει, αναγορεύονται σε μια εναλλακτική μορφή οχύρωσης και υπερθεσμικής νομιμοποίησης, ενός άλλου ρόλου για την υπόσταση του κράτους – θεσμού με την γεωπολιτική σκακιέρα και τις αφανείς παραμέτρους της.
Το μόνο βέβαιο πάντως είναι πως εν προκειμένω το TAXIS τους, μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να σηκώσει τη δυστυχία των δικαιούχων του «κοινωνικού μερίσματος» και να κατακρημνίζεται ως χάρτινος πύργος…

Η Βουλή τους όμως διαθέτει το θράσος και το απόθεμα του αίσχους που τους χρειάζεται, προκειμένου να εναλλάσσει στη σέντρα τους αναλώσιμους, αρκεί να παραμένει επτασφράγιστο μυστικό το πραγματικό διακύβευμα πίσω από την εκάστοτε βρωμιά που συγκαλύπτουν οι χειρισμοί τους.

Και πριν σβήσουν τα φώτα της ράμπας, ο προάγγελος του κ. Ερντογάν, ο γνωστός σε μας κ. Χακάν Τσαβούσογλου, εκείνος που τις προάλλες εξέλαβε την Θράκη ως προικώο οικόπεδο και έστησε εκεί την απαράδεκτη φιέστα πλαισιωμένος από τους πράκτορες του εκεί ευαγούς προξενικού ιδρύματος, προανήγγειλε την έλευση του σουλτάνου στην Αθήνα, με τις προθέσεις του, την ατζέντα του και το δρομολόγιό του να παραμένουν ασαφή.

Η Ελληνική πλευρά δεν έσπευσε να επιβεβαιώσει ούτε να αναιρέσει αυτό το ενδεχόμενο με δηλώσεις. Η πραγματική σπονδή στο σουλτάνο ωστόσο, φαίνεται πως ήταν ήδη έτοιμη, παρκαρισμένη σε κάποιες γειτονιές της Αθήνας, και περίμενε την ώρα της να εμφανιστεί.

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά εννέα ολόκληροι Κούρδοι Τουρκικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν στην Καλλιθέα και στο Νέο Κόσμο μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, και παραπέμπονται στη δικαιοσύνη.

Δεν θα μπούμε στην ουσία της υπόθεσης διότι δεν έχουμε τη δυνατότητα και τις απαραίτητες προς τούτο πληροφορίες. Έχουμε όμως αναπάντητα ερωτηματικά και πρέπει αν μη τι άλλο να τα καταγράψουμε, έτσι για την ιστορία.
  • Κούρδοι ε;;; Από κείνους του Κούρδους που πρόσφατα «πούλησε» ο κ. Τράμπ για να κάνει τα γλυκά μάτια στον σουλτάνο;;
  • Κούρδοι ε;;; Και μάλιστα από κείνους που εκκρεμεί σε βάρος τους εθνικό ένταλμα σύλληψης;;;
Φαντάζομαι πως δεν ήταν παρκαρισμένοι κάπου (υπό την επίβλεψη των αρμοδίων) περιμένοντας τον κατάλληλο πολιτικό χρόνο για να λειτουργήσει η σύλληψή τους ως σπονδή στον σουλτάνο με ότι αυτό μπορεί να σηματοδοτεί…

Φαντάζομαι πως η σύλληψή τους ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν τον ερχομό του σουλτάνου, ήταν εντελώς συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχει με κατά παραγγελίαν επιχείρηση στην υπηρεσία πολλαπλών σκοπιμοτήτων…

Φαντάζομαι τέλος πως το κυρίαρχο στην ταυτότητα και των εννιά, είναι η ιδιότητα του "Κούρδου" και όχι του «Τούρκου». Σωστά;;; Να μην έχουμε και τίποτε ντράβαλα με το εαυγές προξενικό ίδρυμα της Κομοτηνής και απαγορέψουμε το σχετικό ταξιδάκι αναψυχής του Σουλτάνου… Ναι παιδιά;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου