Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

Η Δημοκρατική - Πατριωτική Εξουσία δεν αποτελεί εκφραστική γαρνιτούρα στις κενολογίες τυχάρπαστων και καιροσκόπων

Οχι... Τα πράγματα δεν είναι διόλου απλά, και η επιπολαιότητα στην προσέγγισή τους, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή σ αυτές τις συνθήκες...
Για όσους επιμένουν να μην το αντιλαμβάνονται, η εκτεταμένη θεσμική ανασύνταξη που δρομολογήθηκε με αφορμή την οικονομική κρίση, έχει σε γενικές γραμμές ολοκληρωθεί. 
Και αυτό το οποίο οχύρωσε, δεν ήταν όπως ψευδώς ισχυρίζονται κάποιοι, ένα σύστημα μεταρρυθμίσεων που παραπέμπει σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος του 21ου αιώνα, αλλά ένα πλήρως αποδομημένο κρατικό υβρίδιο, παντελώς ανίκανο πλέον να ανασυνταχθεί σε εθνική βάση, και το οποίο συνιστά στην πράξη και επί της ουσίας, μια ιδιότυπη φυλακή για την ίδια την Ελληνική κοινωνία.

Την ίδια στιγμή, τα χέρια όλων έχουν λυθεί, και η πατρίδα μας μεταμορφώνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε ένα πολλαπλό γεωπολιτικό αναλώσιμο, με τον εθνικό της πλούτο να πλιατσικολογείται ανελέητα, και την γεωπολιτική της υπόσταση να ενσωματώνεται στα επικίνδυνα σχέδια του ανταγωνισμού των ισχυρών στην ευρύτερη περιοχή.
Σε αυτές τις συνθήκες, η πολιτική σκέψη που μπορεί να εμπνεύσει την απαραίτητη πολιτική δράση για την ανατροπή αυτής της εξέλιξης, δεν είναι δυνατόν ούτε να παραγκωνίζεται, ούτε να...
υποβαθμίζεται, ούτε πολύ περισσότερο να αντικαθίσταται απο ανούσιες και αποπροσανατολιστικές φλυαρίες που δεν οδηγούν πουθενά.
Οι συνέπειες του σπαταλημενου άσκοπα ή πολύ περισσότερο του χαμένου πολιτικού χρόνου, είναι ανυπολόγιστες και οι επιπτώσεις τους τραγικές, μέσα στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον που τίποτε πλέον δεν έχει αφεθεί στην τύχη του.
Η υπόθεση της Δημοκρατικής - Πατριωτικής Εξουσίας, δε συνιστά φιλολογική πρόκληση για εγκυκλοπαιδική ή άλλη περιγραφή, αλλά μια κορυφαία μαχητική πολιτική διεργασία, με πολύ συγκεκριμένο ρόλο και για την ηγετική δύναμη που θα την εμπνεύσει, αλλά πρωτίστως για την ίδια την κοινωνία που θα την εγγυηθεί και θα την οικοδομήσει.
Έχει πολύ συγκεκριμένα ζητούμενα... Απολύτως αποσαφηνισμένα "πρωτόκολλα" στο πολιτικό γίγνεσθαι... Ενσωματώνεται μοιραία σε πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό πολιτικής δράσης, και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αποτελεί την εκφραστική γαρνιτούρα στις κενολογίες των κάθε λογής τυχάρπαστων και καιροσκόπων, που επενδύουν στη γοητεία της έκφρασης, και δεν έχουν πάρει χαμπάρι από το μεγαλείο της πολιτικής δράσης.
Βαστάτε λοιπόν μικρό καλάθι απέναντι σε μειωμένης ικανότητας παπαγαλίζοντες, διότι αν δεν εμποδίσουμε σήμερα να βγουν στο σφυρί οι αγώνες που προηγήθηκαν και ανεχτούμε τον εκφυλισμό της πολιτικής τους παρακαταθήκης, το πισωγύρισμα θα είναι ολέθριο και μη αναστρέψιμο.
Επαγρύπνηση και προσοχή. Η ετερόφωτη λάμψη, δεν είναι χρυσός... Και πολύ σύντομα θα αποδειχτεί οτι δεν είναι ούτε μπακίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου