Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ - ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΚΥΡΙΕ

Την Τρίτη 3 Ιουνίου ο Γιάννης Στουρνάρας συναντήθηκε στο Παρίσι με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πωλ Τόμσεν, είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράϊς - Απορίας άξιο γιατί ο υπουργός Οικονομικών όταν ρωτήθηκε είπε ότι είχε συναντήσεις με τεχνοκράτες άλλων κρατών για θέματα της ελληνικής προεδρίας... 

Όμως σ αυτές τις συνθήκες μια συνάντηση που γίνεται εν κρυπτώ, μόνο καλά μαντάτα δε μπορεί να προδοαγράφει για τη χώρα.

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/06/05/resized/1845153_537_355.jpg

Λίγη ώρα αργότερα παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωναν την συνάντηση. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι...
ενώ ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι ο Γιάννης Στουρνάρας, συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη στο Παρίσι με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πωλ Τόμσεν, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών το διέψευσε...
Όπως είπε ο κ. Τζέρι Ράις, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας συναντήθηκε με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στο Παρίσι την Τρίτη 3 Ιουνίου, παρουσία του επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις επιβεβαίωσε την πληροφορία, επισημαίνοντας ότι «είναι σύνηθες» για την κα Λαγκάρντ να έχει συναντήσεις με αξιωματούχους χωρών.

Όσον αφορά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ανέφερε ότι θα γίνει στις επόμενες μέρες - «πολύ σύντομα», όπως είπε, για δε την αναβολή παρουσίασης της έκθεσης δήλωσε ότι «είναι κάτι που συνηθίζεται» και πρόκειται για «εσωτερικό διαδικαστικό ζήτημα».

Στην Αθήνα, ο Γιάννης Στουρνάρας όταν ρωτήθηκε για το πρόσφατο σύντομο ταξίδι του στο Παρίσι, ανέφερε ότι είχε συναντήσεις με τεχνοκράτες άλλων κρατών για θέματα της ελληνικής προεδρίας και διέψευσε ότι υπήρξαν συζητήσεις για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα από το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωναν την συνάντηση Στουρνάρα με Λαγκάρντ και Τόμσεν, λέγοντας ότι οι επαφές αυτές πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο των συναντήσεων τού κ. Στουρνάρα στο Παρίσι με τεχνοκράτες άλλων κρατών για θέματα Ecofin και εκκρεμοτήτων της ελληνικής προεδρίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου