Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ??? (ΦΩΤΟ)

Χρειάστηκε η δυναμική παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη για να πεισθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης να προσυπογράψει το Μνημόνιο 3 ώστε να κατατεθεί στη Βουλή, όπου και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα το βράδυ από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Ομως η υπογραφή που έβαλε κάθε άλλο παρά θυμίζει υπογραφή υπουργού σε ένα τόσο σοβαρό κείμενο. Είναι ουσιαστικά και κατσαρή γραμμή που θα μπορούσε να ανήκει σε έναν αναλφάβητο πολίτη που υπογράφει έτσι αντί να βάλει έναν σταυρό. Στην κυβέρνηση αναρωτιούνται αν ο κ. Ρουπακιώτης υπέγραψε έτσι... 


Προκειμένου να δείξει έμπρακτα τη δυσαρέσκειά του επειδή ουσιαστικά υποχρεώθηκε να το κάνει ή αν το ζήτημα είναι πιο σοβαρό και προέρχεται από τις πρόσφατες σοβαρές εγχειρήσεις που υπεβλήθη ο υπουργός, στο κεφάλι προκειμένου να του αφαιρεθεί αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει να τον αντικαταστήσει. Δεν το έκανε τη Δευτέρα καθώς η διαμεσολάβηση του κ. Κουβέλη ήταν επιτυχής, αλλά αναμένεται να το κάνει στον επερχόμενο ανασχηματισμό.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε τη Δευτέρα το πρωί είναι, όπως φαίνεται και στη σχετική εικόνα ότι κάτω από τον τίτλο του υπουργού δεν υπάρχει το όνομα του κ. Ρουπακιώτη καθώς κανείς δεν γνώριζε έως το απόγευμα της Δευτέρας αν θα υπήρχε η δική του υπογραφή ή κάποιου άλλου.

Ηδη πάντως, συζητούνται τα ονόματα των υποψηφίων αντικαταστατών του. Πρόκειται για τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, στην Α' Αθήνας, καθηγητή της Νομικής Γιάννη Πανούση και τους ήδη αναπληρωτές υπουργούς Παιδείας-Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα και Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου